Πώς να φτιάξετε τρία εκπληκτικά ντρέσινγκ για σαλάτες


Σπίτι
4/10/2018
Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρώμε βαρετές σαλάτες Εάν χρειάζεστε έμπνευση, έχουμε να σας προτείνουμε τρία εκπληκτικά ντρέσινγκ για σαλάτες που θα προσθέσουν μια καλοκαιρινή πινελιά στο πιάτο σας.

ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα)

Βινεγκρέτ με βασιλικό

50 ml χυμός λεμονιού

5 κ.σ. φρεσκοτριμμένος βασιλικός

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή σε μικρά κομμάτια

2 κ.γ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)

1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Μία πρέζα μαύρο πιπέρι

2 κ.γ. μέλι

100ml ελαιόλαδο

Βινεγκρέτ με γιαούρτι και εστραγκόν

50 ml χυμός λεμονιού

5 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Μία πρέζα πιπέρι

2 κ.γ. μέλι

100 ml γιαούρτι

100 ml ελαιόλαδο

Βινεγκρέτ με ντομάτα

2 ώριμες ντομάτες, χωρίς τους σπόρους

1 αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βινεγκρέτ με βασιλικό:

 

      • Βάλτε τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον βασιλικό. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
      • Αναμείξτε το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.

Απολαύστε αυτό το κρεμώδες ντρέσινγκ χωρίς θερμίδες. Για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ με γιαούρτι και εστραγκόν θα χρειαστείτε:

Βινεγκρέτ με γιαούρτι και εστραγκόν:

 

    • Βάλτε τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Ψιλοκόψτε το εστραγκόν και τη σκελίδα σκόρδο και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα στην άκρη.
    • Αναμείξτε το μέλι, τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια αναμείξτε με τα υπόλοιπα υλικά.

Aυτό το φρέσκο και καλοκαιρινό ντρέσινγκ ταιριάζει πολύ με πράσινες σαλάτες, αλλά επίσης με ψητό κρέας και σαλάτες ζυμαρικών. Για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ με ντομάτα θα χρειαστείτε:

Βινεγκρέτ με ντομάτα:

 

    • Τρίψτε τις ντομάτες μέχρι να μείνει μόνο η φλούδα. Κρατήστε μόνο τη σάρκα και τον χυμό και αφαιρέστε τους σπόρους. Τρίψτε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
    • Αναμείξτε το ελαιόλαδο με τις ντομάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε μια φρέσκια και γευστική σαλάτα με τρεις διαφορετικούς τρόπους.