0

Λαζάνια με κιμά και σπανάκι - Kitchen FAIRY Tales by Chef Giorgos Tsoulis

Λαζάνια με κιμά & σπανάκι 

Λαζάνια με κιμά & σπανάκι


#tsoulotip:  Καλό θα ήταν τα λαζάνια να τα βράσουμε 2 λεπτά λιγότερο γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.


ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα λαζάνια:

6-7 Κομμάτια λαζάνια
700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Σέλερι, ψιλοκομμένο
1 Καρότο, τριμμένο
400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
200 ml. Κόκκινο κρασί
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. Worcester sauce
150 γρ. Τυρί Gouda, τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 
Υλικά για τη μπεσαμέλ:

800 ml. Γάλα πλήρες
400 γρ. Baby σπανάκι
60 γρ. Βούτυρο
60 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε, πασπαλίζουμε με λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Εκτέλεση για τον κιμά: Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και έπειτα το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σοτάρουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να καραμελώσουν χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο.
  3. Όταν καραμελώσουν ρίχνουμε μέσα τον πελτέ, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη Worcester sauce, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά του κιμά.
  5. Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ: Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαγειρευτεί το αλεύρι.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να μη σβολιάσει μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  8. Σύνθεση πιάτου: Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ 25x15 και τοποθετούμε στον πάτο του τη μισή ποσότητα από τα λαζάνια, πάνω από τα λαζάνια βάζουμε τη μισή ποσότητα του κιμά και τον απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από τη μπεσαμέλ μέχρι να καλυφθεί τελείως η στρώση με τον κιμά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τυρί Gouda. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το πυρέξ τελείως τελειώνοντας με τυρί.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 - 25 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, κόβουμε και σερβίρουμε τα λαζάνια ζεστά.



Kitchen FAIRY tales
0
f5be556f-5e7c-3a0c-aeab-8a36c57848863550115176376900256
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 1.00
Fairy για πλύσιμο στο χέρι 1.5lt

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies