0

Γίγαντες φούρνου - Kitchen FAIRY Tales by Giorgos Tsoulis feat. Katerina Zarifi

Γίγαντες φούρνου
γιγαντες φουρνου υλικά

#tsoulotip: Tip 1: Όσο βράζουν οι γίγαντες αφαιρούμε τους αφρούς με μία κουτάλα. Μόλις δεν παράγεται άλλος αφρός, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Tip 2: Αν η ντομάτα είναι ξινή, μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική.
Tip 3: Για πιο καυτερή γεύση, μπορούμε να ρίξουμε και μπούκοβο.

ΥΛΙΚΑ

2 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

360 ml νερό από τους γίγαντες

300 γρ. φασόλια γίγαντες

120 ml  ελαιόλαδο

20 γρ. σέλινο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κρεμμύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης
Καπνιστή πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και τους αφήνουμε για 24 ώρες να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη ημέρα τους στραγγίζουμε, τους ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με βραστό νερό. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  4. Έπειτα, κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές σε λεπτές κάθετες φέτες (αφαιρώντας τα σπόρια τους). Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα λίγο από το ελαιόλαδο και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  6. Ύστερα, κόβουμε το λουκάνικο σε πλάγιες κάθετες φέτες και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τους γίγαντες κρατώντας λίγο νερό και τους ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 27Χ20εκ. Αδειάζουμε τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε.
  8. Έπειτα, ψιλοκόβουμε το σέλινο και το ρίχνουμε στο ταψί. Αδειάζουμε μέσα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
  9. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60-90 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν καλά οι γίγαντες και να έχουμε μία ωραία μελωμένη σάλτσα.
  10. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε.
Kitchen FAIRY tales
0
f5be556f-5e7c-3a0c-aeab-8a36c57848863550115176376900256
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 1.00
Fairy για πλύσιμο στο χέρι 1.5lt

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies