Γεύματα που θα σου λύσουν τα χέρια την πολυάσχολη περίοδο των γιορτών

Γεύματα που θα σου λύσουν τα χέρια την πολυάσχολη περίοδο των γιορτών

0

Ετοίμασε από πριν αυτά τα εύκολα γεύματα για το γιορτινό τραπέζι και απόλαυσε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Όταν φιλοξενείς συγγενείς και φίλους την περίοδο των γιορτών, σίγουρα δεν θέλεις να περάσεις όλο το χρόνο στην κουζίνα την ώρα που οι υπόλοιποι διασκεδάζουν στο σαλόνι! Δες τις συνταγές για γεύματα που μπορείς να ετοιμάσεις εκ των προτέρων ώστε να γλιτώσεις χρόνο και να απολαύσεις περισσότερες στιγμές μαζί τους!

Το πρωινό που όλοι θα λατρέψουν: Μπουφές
Για τις μέρες που πρέπει να ετοιμάσεις πρωινό για πολλά άτομα, αυτή είναι μία εύκολη πρόταση! 
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρεις κομματάκια από λουκάνικο ή κομματάκια καπνιστού μπέικον, πιέζοντας τα έως ότου θρυμματιστούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε 8 αυγά, 2½ κούπες γάλα, 2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν, λίγο αλάτι και βούτυρο και χτύπησέ τα όλα μαζί. Πρόσθεσε στο μείγμα 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ και πράσινα λαχανικά, μανιτάρια ή ό,τι άλλο προτιμάς.
  3. Κόψε 500 γρ. τραγανής μπαγκέτας σε κυβάκια 2,5 εκ. και σκόρπισέ τα ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί. Ρίξε το θρυμματισμένο λουκάνικο και από πάνω πρόσθεσε το μείγμα των αυγών. Το αφήνεις να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο για ψήσιμο.
  4. Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 45 λεπτά, ή έως ότου ψηθούν εντελώς τα αυγά.

Λιχουδιά για πάρτι: Rillettes (ριγιέτ) γαρίδας
Είναι ένα είδος πατέ από γαρίδες με βουτυρώδη υφή. Για να το φτιάξεις, χρειάζεσαι μόνο πέντε υλικά ενώ αντέχει μέχρι τρεις εβδομάδες στην κατάψυξη. Άπλωσέ το σε τραγανό ψωμί, κράκερ ή  φρυγανιές για να πεντανόστιμα σνακ ή καναπεδάκια.
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις 2 κ.σ. βούτυρο. Πρόσθεσε μισό κιλό αποφλοιωμένες και καθαρισμένες ωμές γαρίδες και ψήσε περίπου για δύο λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Πρόσθεσε 2 κ.σ. μπράντι ή ξηρό σέρι και άφησέ το για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίξε τις γαρίδες στο μίξερ και χτύπησέ τις μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
  4. Πρόσθεσε 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Τοποθέτησε το μείγμα σε τρία καθαρά βαζάκια και κάλυψέ τα με πλαστική μεμβράνη (να εφάπτεται στο μείγμα). Οι rillettes αντέχουν τρεις ημέρες στο ψυγείο ή τρεις εβδομάδες στην κατάψυξη.

Το ξεχωριστό συνοδευτικό: Γλυκόξινη σάλτσα κράνμπερι

Χάρισε επιπλέον νοστιμιά στο γιορτινό τραπέζι με αυτή την υπέροχη σος, που συνοδεύει ιδανικά όλα τα γεύματα ενώ αναβαθμίζει γευστικά τα σάντουιτς με γαλοπούλα, ζαμπόν ή τυρί. Διατηρείται για μια ολόκληρη εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε 2 σακουλάκια (750 γρ. συνολικά) κατεψυγμένα κράνμπερι, 1½ κούπα ζάχαρη, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, λίγη κανέλα και τζίντζερ.
  2. Ζέστανε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει και να «δέσει» (περίπου 20-25 λεπτά).
  3. Βγάλε το από τη φωτιά και πρόσθεσε μία κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Αργότερα, βάλε τη σος σε ένα βαζάκι και φύλαξέ τη στο ψυγείο.
Ένα ορεκτικό για κάθε περίσταση: Κολοκυθόσουπα με μανιτάρια shiitake
Για αυτή την εύκολη κολοκυθόσουπα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψητή κολοκύθα ή κίτρινη κολοκύθα και να απογειώσεις τη γευστική εμπειρία προσθέτοντας μανιτάρια shiitake. Διατήρησέ τη στο ψυγείο μέχρι τρεις ημέρες ή φύλαξέ τη στην κατάψυξη.
Προετοιμασία:
  1. Βάλε σε ένα ταψί 1,5 κιλό γλυκιά κίτρινη ή πορτοκαλί κολοκύθα σε κομματάκια, ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, 2 μανιτάρια shiitake και μία σκελίδα σκόρδο. Ρίξε λίγο λάδι, ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσέ τα. Ψήσε τα στους 200 °C για περίπου 30 λεπτά.
  2. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις 2 κούπες ζωμό κότας και ζεσταίνεις για λίγο. Βάλε το στο μίξερ και χτύπησε μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέτεις σιγά-σιγά 3 ακόμα κούπες ζωμό και χτυπάς ξανά. Αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
  3. Γαρνίρεις με ψημένους σπόρους κολοκύθας ή μπέικον.
Πανεύκολο κυρίως πιάτο: χοιρινό στη γάστρα
Η συγκεκριμένη συνταγή για αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά δεν είναι μόνο πεντανόστιμη αλλά και πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της: ό,τι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες! Επιπλέον, το καθάρισμα μετά, γίνεται παιχνίδι! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια σταγόνα από το Fairy Ultra Original Υγρό Πιάτων που διαλύει τα λίπη στη στιγμή και προσφέρει εκπληκτική καθαριότητα!
Προετοιμασία:
  1. Βάλε ένα κομμάτι χοιρινό μπούτι στην ηλεκτρική γάστρα.
  2. Περίχυσέ το με σάλτσα κράνμπερι.
  3. Πρόσθεσε κομμάτια ανανά με το χυμό τους και αφήνεις να σιγοψήνεται για οχτώ ώρες.
  4. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι τρεις ημέρες ή το φυλάς στην κατάψυξη.
0
9414a8f5-b810-372c-bc9a-0e2860c075322744160254847882495
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 1.00
Έκπτωση για την αγορά μιας διπλής ή τριπλής συσκευασίας σερβιέτες Always. Εξαιρούνται τα σερβιετάκια

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει