0

Γεμιστά - Kitchen FAIRY Tales by Giorgos Tsoulis

Μία προσφορά από Fairy
Γεμιστά
Γεμιστά

#tsoulotip: Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη γέμιση και σταφίδες ή κουκουνάρι.

ΥΛΙΚΑ
 

10 ντομάτες, ώριμες
10 πιπεριές πράσινες
500 γρ. ρύζι γλασέ
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 - 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
200 ml ελαιόλαδο
800 γρ. χυμό ντομάτας
300 – 400 ml χλιαρό νερό


 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τα κοτσάνια τους από τις βάσεις.
  2. Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, τη ρίχνουμε στο multi και πολτοποιούμε. Τα σπόρια από τις πιπεριές απλώς τα αφαιρούμε με το χέρι (αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο multi).
  3. Έπειτα κόβουμε λίγο από την κάτω μεριά των λαχανικών για να μπορέσουν να σταθούν και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πολτό από τη φρέσκια ντομάτα, το ρύζι, τα μυρωδικά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και χυμό ντομάτας ανακατεμένο με 100 γρ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι της σούπας.
  5. Πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας με λίγο ελαιόλαδο και τα γεμίζουμε με τη γέμισή μας μέχρι τα 3/4.

  6. Σκεπάζουμε τα λαχανικά μας με τα καπάκια τους και ό,τι γέμιση περισσέψει τη βάζουμε μέσα στο ταψί διάσπαρτα. Προσθέτουμε στο ταψί λίγο λάδι, χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  8. Μόλις ψηθούν τα γεμιστά τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Kitchen FAIRY tales
0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies