Fish Cakes - Kitchen FAIRY Tales
by Giorgos Tsoulis


#tsoulotip:  Πριν ρίξουμε το αυγό δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα fishcakes

450 γρ. Φιλέτο σολομού, χωρίς δέρμα και κόκκαλο

420 γρ. Πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 Μέτριο αυγό

Ξύσμα και χυμό από 1 lime

2 κ.σ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. Άνηθο, ψιλοκομμένο

60 γρ. Φρυγανιά, τριμμένη

1 κ.γ. Μαγιονέζα

Αλάτι

Πιπέρι


Υλικά για το dip

200 γρ. Μαγιονέζα

3 κ.σ. Κάπαρη

3 κ.σ. Αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο

Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. Άνηθο, ψιλοκομμένο

Χυμό από μισό lime

Αλάτι

Πιπέρι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τα fishcakes

  1. Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση. Αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον σολομό και τον βράζουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε μία δεύτερη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Μόλις μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Έπειτα τις διαλύουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Με μία τσιμπίδα αφαιρούμε τον σολομό από το νερό, τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τον αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα τον ξεψαχνίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
  4. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, τοποθετούμε μέσα το μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό από ένα lime, μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και τις βρασμένες πατάτες.
  5. Φοράμε γάντια μίας χρήσεως και πιέζουμε όλα τα υλικά μαζί για να ξεκινήσουμε το πλάσιμο του μείγματος.
  6. Έπειτα θρυμματίζουμε μέσα στο μπολ το σολομό και προσθέτουμε στη συνέχεια την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Έπειτα φτιάχνουμε μπαλάκια των 30-40 γρ. περίπου και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Εκτέλεση για το dip

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το χυμό από lime, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  2. Αφαιρούμε τα fish cakes από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά μαζί με το dip.
Fish Cake – Kitchen FAIRY Tales by Giorgos Tsoulis