Εύκολοι και νόστιμοι ταραμοκεφτέδες για την Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι


Σπίτι
16/03/2021

Η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί ένα έθιμο το οποίο μας κάνει κάθε χρόνο να ανυπομονούμε για την έλευσή του, κυρίως για… γαστρονομικούς λόγους! Ωστόσο, ακριβώς επειδή οι σαρακοστιανές γεύσεις δεν είναι από τις αγαπημένες των παιδιών και συνήθως δίνουμε… μάχη για να τα πείσουμε να δοκιμάσουν λίγο χαλβά, χταπόδι ή ταραμά, υπάρχουν μερικές εύκολες συνταγές που αξίζει να προσθέσουμε στο τραπέζι μας και οι οποίες είναι βέβαιο πως θα τους αλλάξουν γνώμη.

Μία από αυτές τις συνταγές είναι και οι πεντανόστιμοι ταραμοκεφτέδες, μία παραδοσιακή συνταγή που έχει ως βασικό συστατικό τον ταραμά και η προετοιμασία της οποίας, απαιτεί μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο μας. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα την πραγματοποιήσουμε, βήμα-βήμα!

Εύκολοι και νόστιμοι ταραμοκεφτέδες με άρωμα μαϊντανού

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο ταραμάς είναι το συστατικό που έχει την «τιμητική» του κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, ενώ μπορούμε να τον απολαύσουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα πρωτότυπο πιάτο, όπως οι ταραμοκεφτέδες, το οποίο μας συστήνει εκ νέου τον «πρωταγωνιστή» της ημέρας; Για να τους δοκιμάσουμε, θα χρειαστούμε τα υλικά που υπάρχουν στη λίστα που ακολουθεί:

-60 γρ. ταραμά

-60 γρ. λάδι

-Αλεύρι

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-2/4 ματσάκι μαϊντανό

-1/4 ματσάκι άνηθο

-200 γρ. ψωμί (μουλιασμένο)

-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

-Χυμό από μισό λεμόνι

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή συγκεντρώνοντας τα υλικά μας και ψιλοκόβοντας καλά το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε με το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού, ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα λαδιού σε ένα τηγάνι και προσθέτοντας σε αυτό τα κομματάκια του κρεμμυδιού. Όταν το κρεμμύδι αρχίζει να ροδίζει, θα το αφαιρέσουμε από το «μάτι» της κουζίνας και θα το αφήσουμε για λίγο στην άκρη. Έπειτα, θα ρίξουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη φρυγανιά και τον ταραμά. Θα ανακατέψουμε καλά τα υλικά, προσθέτοντας στη συνέχεια το κρεμμύδι και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, θα βάλουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και θα περιμένουμε 30 λεπτά, ώστε τα υλικά να «δέσουν» καλά.

Εύκολοι και νόστιμοι ταραμοκεφτέδες για την Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι

Στο μεταξύ, καλό θα ήταν να καθαρίσουμε τον πάγκο και τα σκεύη που έχουμε χρησιμοποιήσει, ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για να πλάσουμε στη συνέχεια τους ταραμοκεφτέδες μας. Χρησιμοποιώντας το υγρό πιάτων Fairy Ultra Original, θα ξεμπερδέψουμε πολύ γρήγορα, καθώς η ισχυρή συμπυκνωμένη σύνθεσή του, διαλύει τα λίπη και προσφέρει στα σκεύη μας εκθαμβωτική καθαριότητα!

Έπειτα από 30 λεπτά, λοιπόν, θα βγάλουμε το μπολ από το ψυγείο και θα πλάσουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεσαίου προς μικρού μεγέθους και θα τα τοποθετήσουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Όταν το μείγμα τελειώσει, θα αλευρώσουμε καλά τους ταραμοκεφτέδες και θα ρίξουμε λίγο λάδι στο τηγάνι. Θα τηγανίσουμε τους ταραμοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν επαρκώς και από τις δύο πλευρές, ενώ καθώς θα τους αφαιρούμε από το τηγάνι, θα τους τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα, την οποία θα έχουμε «ντύσει» πρώτα με χαρτί κουζίνας, για την απορρόφηση του περιττού λαδιού.

Εύκολοι και νόστιμοι ταραμοκεφτέδες για την Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι

Τέλος, εάν θέλουμε να δελεάσουμε τα παιδιά να φάνε τους ταραμοκεφτέδες, μπορούμε να εξάψουμε την περιέργειά τους, προσκαλώντας τα να μας βοηθήσουν με την προετοιμασία του πιάτου. Είναι σίγουρο πως όσο θα πειραματίζονται με τα υλικά, τις υφές και τα αρώματα, θα τους ανοίξει η όρεξη για το τραπέζι που θα ακολουθήσει και δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν!