Ετοιμάζουμε το πιο ελαφρύ τσιζκέικ με γιαούρτι και βύσσινο

Σπίτι
3/06/2021

Διανύουμε αισίως τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού και οι περισσότερες από εμάς, έχουμε στρέψει την προσοχή μας στους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της εποχής. Διότι γνωρίζουμε καλά πως κάθε εποχή, φέρνει μαζί τις μία σειρά από αλλαγές, οι οποίες μας βάζουν στη διαδικασία να επανεξετάσουμε διάφορους τομείς της ζωής μας, από την γκαρνταρόμπα μας μέχρι τις διατροφικές μας συνήθειες. Και όταν μία αλλαγή αφορά στα ημερήσια γεύματά μας, ένας πρακτικός τρόπος για να αντλήσουμε ιδέες και έμπνευση, είναι να γνωρίσουμε το περιεχόμενο από το «καλάθι» του κάθε μήνα.

Τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, από το να εντάξουμε τώρα στο πρόγραμμα διατροφής μας σπιτικά καλοκαιρινά σνακ, γλυκά και ανάλαφρες καλοκαιρινές συνταγές με φρούτα και λαχανικά; Για παράδειγμα, μία εξαιρετική επιλογή είναι το τσιζκέικ με βύσσινα, το οποίο αποτελεί μία δροσιστική, γευστική πρόταση, ιδανική για μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Κι όμως, ένα ελαφρύ τσιζκέικ από βύσσινο και γιαούρτι, είναι «πλούσιο» σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες A και C, φυτικές ίνες, ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Εμείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε για να απολαύσουμε το ελαφρύ τσιζκέικ με γιαούρτι και βύσσινο, είναι να ακολουθήσουμε τα βήματα από τη συνταγή που υπάρχει παρακάτω. Και επειδή πρόκειται για ένα εύκολο τσιζκέικ, μπορούμε φυσικά να ζητήσουμε τη βοήθεια των μικρών μας για την προετοιμασία του.

Συνταγή για ελαφρύ τσιζκέικ με γιαούρτι και βύσσινα

Πριν προχωρήσουμε στα βήματα που χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε για να ετοιμάσουμε το τσιζκέικ με βύσσινα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα γλυκό το οποίο θα ξετρελάνει ακόμη τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, ενώ χάρη στην υψηλή θρεπτική του αξία, θα τους παρέχει ό,τι χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στο δραστήριο και διασκεδαστικό καλοκαιρινό τους πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, για να είμαστε σίγουρες πως μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας, είναι απαραίτητο να σιγουρευτούμε πως έχουμε στην κουζίνα μας τα υλικά που απαιτούνται και συγκεκριμένα:

-300 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης

-80 γρ. βούτυρο

-750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ή 300 γρ. τυρί κρέμα και 450 γρ. γιαούρτι)

-3 με 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

-1 φάκελο ζελατίνη σκόνη (ή 6 φύλλα)

-1 κονσέρβα βύσσινο

-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

-1 κ.γ. κορν φλάουρ

Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας, θα περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη για να δημιουργήσουμε ένα λαχταριστό, σπιτικό τσιζκέικ, το οποίο θα προκαλέσει «εκρήξεις» απόλαυσης στον ουρανίσκο μας. Θα ξεκινήσουμε προθερμαίνοντας τον φούρνο μας στους 180 °C. Στη συνέχεια, θα σπάσουμε τα μπισκότα ολικής άλεσης σε μικρά κομμάτια και θα τα βάλουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το βούτυρο.

Θα ανακατέψουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα σχετικά ομοιογενές μείγμα και έπειτα, θα στρώσουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Έχει σημασία να γνωρίζουμε πως αν χτυπήσουμε καλά τα υλικά, τότε θα είναι πιο ελαφρύ το τσιζκέικ μας. Έπειτα, Θα πατήσουμε καλά το μείγμα με τα χέρια ή ένα μεγάλο κουτάλι και θα το βάλουμε στον φούρνο. Θα το αφήσουμε να ψηθεί για 5 με 10 λεπτά στους 180 °C, επιλέγοντας την ένδειξη «αέρας». Με αυτόν τον τρόπο, θα απορροφηθεί η υγρασία από τη βάση του τσιζκέικ με γιαούρτι, ώστε να έχουμε ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Έπειτα, θα ρίξουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και θα χτυπήσουμε καλά τα υλικά, έτσι ώστε να μετατραπούν σε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια, θα διαλύσουμε καλά τη ζελατίνη σε 100 ml χλιαρού νερού και θα την προσθέσουμε σταδιακά στο μείγμα με το γιαούρτι, ενώ συγχρόνως θα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Αμέσως μετά, θα αδειάσουμε το μείγμα του τσιζκέικ με γιαούρτι πάνω στην τραγανή βάση με το μπισκότο, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μία σπάτουλα ή με ένα κουτάλι. Έπειτα, θα βάλουμε το μείγμα για τσιζκέικ με βύσσινα στο ψυγείο και θα το αφήσουμε εκεί για τέσσερις με πέντε ώρες.

Τσιζκέικ

Στο σημείο αυτό, θα έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της συνταγής μας, οπότε θα χρειαστεί να καθαρίσουμε τον πάγκο μας από τα σκεύη που έχουμε χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία του τσιζκέικ με βύσσινα και γιαούρτι, ώστε να έχουμε αρκετό ελεύθερο χώρο για τα επόμενα βήματα της συνταγής. Επιλέγοντας για το πλύσιμο των πιάτων μας το υγρό πιάτων Fairy Platinum Quickwash, το οποίο με κάθε σταγόνα διεισδύει και αποδυναμώνει τα δύσκολα λίπη από τα πιάτα, θα εξοικονομήσουμε χρόνο και θα κερδίσουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης, μέχρι να συνεχίσουμε με τη συνταγή μας.

Όταν η βάση του τσιζκέικ με γιαούρτι θα έχει παγώσει επαρκώς, θα προχωρήσουμε στην προετοιμασία του βύσσινου! Θα αδειάσουμε το περιεχόμενο από την κονσέρβα που έχουμε προμηθευτεί σε ένα τηγάνι ή μία κατσαρόλα και θα προσθέσουμε μία με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Θα αφήσουμε το περιεχόμενο να βράσει, θα πάρουμε λίγο από το ζουμί και θα το αναμείξουμε με μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ. Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στη σάλτσα και θα περιμένουμε μέχρι να «δέσει» και να αποκτήσει μία ρευστή υφή, με την οποία θα γαρνίρουμε το σπιτικό τσιζκέικ μας.

Θα βγάλουμε το ελαφρύ τσιζκέικ μας από το ψυγείο, θα το ξεφορμάρουμε προσεκτικά από το σκεύος και θα το τοποθετήσουμε σε μία πιατέλα. Τέλος, θα πραγματοποιήσουμε το τελευταίο βήμα που θα ολοκληρώσει τη συνταγή μας, περιχύνοντας τη βάση του γλυκού με τη σάλτσα βύσσινο που προετοιμάσαμε νωρίτερα.

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι το πιο γρήγορο και εύκολο τσιζκέικ που μπορούμε να ετοιμάσουμε. Ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα της συνταγής μας και έχοντας για «σύμμαχό» μας στο πλύσιμο των πιάτων το Fairy, θα απολαύσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το λαχταριστό και εύκολο τσιζκέικ που θα «απογειώσει» γευστικά το καλοκαίρι μας!