Ετοιμάζουμε ομελέτα φούρνου με σπαράγγια


Σπίτι
5/05/2021

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μάιος είναι ένας μήνας που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Όχι μόνο λόγω του καλού καιρού, αλλά διότι μας βάζει και στη διαδικασία να κάνουμε σταδιακά σχέδια για το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αρκετές από εμάς, επανεξετάζουμε την καθημερινότητά μας αυτή την περίοδο, επενδύοντας λίγο περισσότερο στη σωματική άσκηση και κάνοντας προσπάθειες για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας. Ευτυχώς, σε ό,τι αφορά στη διατροφή συγκεκριμένα, το «καλάθι» του μήνα είναι ιδιαίτερα «πλούσιο» και περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, δίνοντάς μας έτσι τα απαραίτητα υλικά και την έμπνευση, για να πειραματιστούμε με πιο υγιεινό τρόπο με το μενού μας.

Λαχανικά όπως τα σπαράγγια, τα ραδίκια, το κουνουπίδι και φρούτα όπως οι βανίλιες, τα βερίκοκα και τα αβοκάντο, είναι μερικές μόνο από τις ανοιξιάτικες γεύσεις που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε πρωτότυπες και διαφορετικές συνταγές. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η ομελέτα με σπαράγγια φούρνου που ακολουθεί παρακάτω, ένα γευστικό πιάτο για τα βράδια που θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι γρήγορο και θρεπτικό. Ο απολαυστικός συνδυασμός που δημιουργούν τα σπαράγγια με τα αβγά, είναι βέβαιο πως θα αλλάξει ακόμη και τη γνώμη των παιδιών για τα λαχανικά, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε μία πιο ανάλαφρη εναλλακτική ενός κλασικού και γνώριμου πιάτου!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ομελέτα με σπαράγγια φούρνου

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας για ομελέτα με σπαράγγια, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως τα σπαράγγια συνιστούν ισχυρούς «συμμάχους» του ανθρώπινου οργανισμού, λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά και με ιδιαίτερα χαμηλή θερμιδική αξία. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στον συνδυασμό «σπαράγγια με αβγά», μπορούμε να βρούμε και να λάβουμε μία πληθώρα θρεπτικών στοιχείων και πρωτεϊνών που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί στο βέλτιστο. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις, λοιπόν, το πιάτο «σπαράγγια ομελέτα» και να το συστήσεις και στα μικρά σου, θα χρειαστεί να έχεις στην κουζίνα σου τα εξής υλικά:

-200 γρ. σπαράγγια

-5 με 6 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 κ.σ. λάδι

-6 αβγά

-3/4 φλ. γάλα

-1/4 κ.γ. αλάτι

-1/2 κ.γ. πιπέρι

-1/4 φλ. τυρί τριμμένο

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή για ομελέτα φούρνου με σπαράγγια, προθερμαίνοντας τον φούρνο μας στους 220 °C. Έπειτα, θα ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας, αφαιρώντας το κάτω μέρος από τα σπαράγγια και κόβοντας κατά μήκος τα κομμάτια στα τέσσερα, ενώ στη συνέχεια, θα ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι. Θα τα τοποθετήσουμε σε ένα μεγάλο ταψί, θα τους ρίξουμε λάδι και θα τα ψήσουμε στον φούρνο στην ένδειξη «αέρας» για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να συνεχίσουμε με τη συνταγή για τα σπαράγγια ομελέτα.

Ετοιμάζουμε ομελέτα φούρνου με σπαράγγια

Στο μεταξύ, καλό θα ήταν να απελευθερώσουμε τον πάγκο μας από τα σκεύη που έχουμε χρησιμοποιήσει ήδη και δεν χρειαζόμαστε, ώστε να δημιουργήσουμε χώρο και να είμαστε πιο άνετοι, όταν θα προχωρήσουμε με την παρασκευή της ομελέτας φούρνου με σπαράγγια. Χρησιμοποιώντας το υγρό πιάτων Fairy Platinum Quickwash για το πλύσιμο, το οποίο διεισδύει και αποδυναμώνει τα υπολείμματα τροφών στα πιάτα, θα ξεμπερδέψουμε σύντομα με τα άπλυτα σκεύη και θα προχωρήσουμε με την ετοιμασία της ομελέτας με σπαράγγια!

Όταν ο πάγκος μας θα είναι πλέον καθαρός, θα πάρουμε ένα μεγάλο μπολ και θα ρίξουμε μέσα τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το τυρί και το πιπέρι. Θα χτυπήσουμε καλά το μείγμα με ένα σύρμα μαγειρικής ή ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει ομοιόμορφο. Θα βάλουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, θα το τοποθετήσουμε στο αναμμένο μάτι και θα περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, θα ρίξουμε προσεκτικά το μείγμα μέσα στο τηγάνι και θα το ψήσουμε για 2 με 3 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Μόλις ξεφουρνίσουμε τα λαχανικά, θα τα τοποθετήσουμε προσεκτικά στην επιφάνεια της ομελέτας και θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα για 2 με 3 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να ξεκολλάει με ευκολία από το τηγάνι. Τέλος, θα μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και θα ψήσουμε την ομελέτα με σπαράγγια για 10 λεπτά ακόμη. Μπορούμε να σερβίρουμε την ομελέτα φούρνου με σπαράγγια, προσθέτοντας λίγα φύλλα μαϊντανού για επιπλέον γεύση!

Ετοιμάζουμε ομελέτα φούρνου με σπαράγγια

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως η παραπάνω συνταγή για σπαράγγια ομελέτα είναι ενδεικτική και σκοπό έχει να σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις μία ομελέτα φούρνου με σπαράγγια σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις. Συνεπώς, μην διστάσεις να πειραματιστείς με τη συνταγή για σπαράγγια ομελέτα, κάνοντας τις δικές σου προσθήκες και αφαιρέσεις από τη λίστα των υλικών.