Ετοιμάζουμε δροσιστικό τσάι με βατόμουρα και μέντα


Σπίτι
1/07/2021

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού επιβάλλουν να αναδιαμορφώσουμε τη διατροφή μας, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις παρούσες καιρικές συνθήκες. Τα σωματικά υγρά που χάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέσω της συνεχούς εφίδρωσης είναι πολλά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να αυξήσουμε τις ποσότητες του νερού που καταναλώνουμε ημερησίως, έτσι ώστε να φροντίζουμε την ευεξία μας και να προσφέρουμε στον οργανισμό μας την ενυδάτωση που χρειάζεται, για να λειτουργεί στο βέλτιστο.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να μην παραβλέπουμε την καθημερινή μας ενυδάτωση; Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας σύντομες «ιεροτελεστίες» ενυδάτωσης, οι οποίες θα μας υπενθυμίζουν να πίνουμε περισσότερο νερό. Επενδύοντας σε συνταγές σπιτικών ροφημάτων, όπως εκείνη για το δροσιστικό τσάι με βατόμουρα και μέντα που υπάρχει παρακάτω, είναι βέβαιο πως δεν θα ξεχνάμε να ενυδατώνουμε τακτικά τον οργανισμό μας και να απολαμβάνουμε μικρές στιγμές ενυδάτωσης και αναζωογόνησης μέσα στην ημέρα.

Δροσιστικό τσάι με βατόμουρα και μέντα

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως τα υλικά με τα οποία θα εμπλουτίσουμε το ρόφημά μας, είναι αυτά που θα χαρίσουν γευστικές «αποχρώσεις» στην εμπειρία μας, ενώ θα μας προσφέρουν μία πληθώρα αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Συγκεκριμένα, το δροσιστικό τσάι με βατόμουρα και μέντα, αποτελεί ένα φυσικό αποτοξινωτικό ρόφημα για το σώμα μας, το οποίο χάρη στις βιταμίνες A, B και C που περιλαμβάνει η μέντα και το μαγνήσιο και το ασβέστιο που υπάρχει στα βατόμουρα, δημιουργεί ένα ευεργετικό σύμπλεγμα θρεπτικών στοιχείων, το οποίο δίνει ώθηση στον οργανισμό μας. Για να δημιουργήσουμε το δικό μας σπιτικό, παγωμένο τσάι με βατόμουρα και μέντα, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 5 φακελάκια πράσινο τσάι
  • Φύλλα μέντας
  • 1 λάιμ
  • 10 με 15 βατόμουρα
  • Μέλι ή καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

Θα ξεκινήσουμε την παρασκευή του τσαγιού, βράζοντας ένα λίτρο νερό. Μόλις το νερό φτάσει τους 70°C με 80°C, θα το ρίξουμε σε μία μεγάλη κανάτα και θα προσθέσουμε πέντε φακελάκια πράσινου τσαγιού. Αν θέλουμε να προσθέσουμε μία γλυκιά «νότα» στο τσάι μας, καλό θα ήταν να βάλουμε καστανή ζάχαρη ή μέλι, σε αυτό το στάδιο της παρασκευής.

Φλυτζάνι με βατόμουρα

Έπειτα, θα περιμένουμε τρία με πέντε λεπτά, μέχρι να απελευθερωθεί όλο το χρώμα, η γεύση και το άρωμα του τσαγιού στο νερό. Αμέσως μετά, θα αφαιρέσουμε τα φακελάκια από το νερό και θα αφήσουμε το τσάι να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ, θα πλύνουμε καλά τα βατόμουρα και θα κόψουμε το λάιμ σε λεπτές φέτες.

Όταν το τσάι φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, θα προσθέσουμε στην κανάτα τα βατόμουρα και τις φέτες από το λάιμ και θα τη βάλουμε στο ψυγείο. Θα αφήσουμε λίγη ώρα το τσάι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει επαρκώς και έπειτα θα το απολαύσουμε προσθέτοντας μερικά παγάκια για επιπλέον δροσιά.

Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω συνταγή αποτελεί μία από τις πολλές προτάσεις κρύων ροφημάτων που μπορούμε να παρασκευάσουμε με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας. Πραγματοποιώντας μικρές μετατροπές στη λίστα των υλικών, θα δημιουργήσουμε δροσιστικά ροφήματα με φρουτώδεις «πινελιές», τα οποία θα μετατρέψουν την καλοκαιρινή μας ενυδάτωση σε μία ωφέλιμη εμπειρία που θα θέλουμε να απολαμβάνουμε ξανά και ξανά.