Χρήσιμες συμβουλές για αστραφτερές επιφάνειες στην κουζίνα σας


Σπίτι
4/10/2018
Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε μερικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομείτε χρόνο και να διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή και αστραφτερή.

Η κουζίνα είναι συνήθως το δωμάτιο του σπιτιού με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα. Εδώ μαγειρεύετε, εδώ υποδέχεστε τους φίλους σας για φαγητό, εδώ ίσως κάνουν και τα παιδιά σας τα μαθήματά τους. Με λίγα λόγια, χρειάζεται καθάρισμα πολύ συχνά, κάνοντάς σας να νιώθετε μερικές φορές σαν τον Σίσυφο της αρχαίας μυθολογίας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι έτσι. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε σε ελάχιστο χρόνο να κάνετε την κουζίνα σας να αστράφτει από καθαριότητα εύκολα κι απλά:

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Ένας «απαστράπτων» νεροχύτης θέτει ψηλά τον πήχη όσον αφορά την καθαριότητα της υπόλοιπης κουζίνας, γι' αυτό λοιπόν προσπαθείτε να μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και να τον σκουπίζετε κάθε φορά μετά το πλύσιμο των πιάτων. Για να λάμπει πραγματικά ο νεροχύτης σας από καθαριότητα, γεμίστε τον μέχρι το χείλος με καυτό νερό, προσθέστε ένα φλιτζάνι χλωρίνη και αφήστε τη να δράσει για μία ώρα. Στη συνέχεια, αφού αδειάσετε τον νεροχύτη, ξεπλύνετέ τον καλά με νερό.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΕΣ ΒΡΥΣΕΣ

Οι νεροχύτες, και ιδίως οι βρύσες, έρχονται διαρκώς σε επαφή με το νερό, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται στην επιφάνειά τους άλατα που δημιουργούν θαμπάδα. Όσο συχνά κι αν τις σκουπίζετε, δεν μπορείτε να αποφύγετε τον σχηματισμό αλάτων. Γι' αυτό λοιπόν θα χρειαστεί να καταφύγετε στη βοήθεια ενός εξειδικευμένου προϊόντος (εκτός κι αν είστε διατεθειμένες να ξεθεωθείτε στο τρίψιμο!).

Φροντίστε το προϊόν που θα επιλέξετε και να αφαιρεί τα άλατα, αλλά και να προστατεύει. Το Viakal, χάρη στη μοναδική του τεχνολογία που απωθεί το νερό, προσφέρει αυτήν ακριβώς την προστασία, αποτελώντας έτσι ιδανική λύση για την κουζίνα. Ψεκάζοντας τις βρύσες σας με Viakal, τις κάνετε και πάλι αστραφτερές χωρίς κόπο. Επίσης, η προστασία που παρέχει το Viakal διαρκεί τρεις φορές περισσότερο, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ασπίδα κατά των αλάτων για τις βρύσες σας και χαρίζοντάς τους εντυπωσιακή λάμψη που διαρκεί.

ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Λίπη και λεκέδες από τρόφιμα: όποιος μαγειρεύει, δεν μπορεί μεν να τα αποφύγει, μπορεί όμως να τα καθαρίζει εύκολα, και χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να καταφύγει στη λύση του συρμάτινου σφουγγαριού. Ο ταχύτερος κι ευκολότερος τρόπος είναι η χρήση κάποιου καθαριστικού γενικής χρήσης το οποίο διαθέτει ειδική σύνθεση που αφαιρεί τους λεκέδες, διαλύει τα λίπη και κάνει τις επιφάνειες να αστράφτουν. Έτσι μπορείτε να καθαρίζετε τα δάπεδα και τις υπόλοιπες επιφάνειες του σπιτιού εύκολα και χωρίς κόπο - και το καλύτερο είναι ότι αφήνει κι ένα πολύ ευχάριστο άρωμα!

ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Οι σχάρες και τα κουμπιά της ηλεκτρικής κουζίνας, η πιατοθήκη και η σχάρα του νεροχύτη, τα σφουγγάρια και τα συρτάρια του ψυγείου έχουν το εξής κοινό: είναι δύσκολα στο καθάρισμα. Ο ταχύτερος κι απλούστερος τρόπος είναι να τα βάζετε απευθείας στο πλυντήριο πιάτων. Έτσι εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο και εξασφαλίζετε αστραφτερό αποτέλεσμα.

ΚΑΙ, ΤΕΛΟΣ, ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Το μάτι πέφτει πρώτα στις μεγάλες επιφάνειες, οπότε μην παραλείψετε να καθαρίσετε τα πλακάκια της κουζίνας. Με το Viakal, αρκεί ένα απλό ψέκασμα και σκούπισμα για να γίνουν και πάλι αστραφτερά.