Τα hacks που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις εύκολα το σπίτι μετά τις γιορτές


Σπίτι
27/11/2019
Υποδέχθηκες πολύ κόσμο, φάγατε, περάσατε καλά και τώρα είσαι αντιμέτωπη με το… χάος στο σπίτι

Λατρεύεις να υποδέχεσαι κόσμο στο σπίτι σου, χαίρεσαι να μαγειρεύεις για τους φίλους σου, προτιμάς τη θαλπωρή του σπιτιού σου και ο ρόλος της οικοδέσποινας είναι κομμένος και ραμμένος για εσένα. Ειδικά την περίοδο των γιορτών δεν έχεις καλύτερο από το να βρίσκεσαι με αγαπημένους σου φίλους γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να περνάτε υπέροχα επί ώρες.

Αυτό που σε απασχολεί είναι το «μετά». Ποιο είναι το μετά; Το συμμάζεμα και το καθάρισμα του σπιτιού μετά τις γιορτές. Από το ξεστόλισμα του δέντρου μέχρι ένα πολύ καλό καθάρισμα, έχεις αρκετούς λόγους για να «πονοκεφαλιάσεις».

Μην αγχώνεσαι, διάβασε παρακάτω μερικά έξυπνα και απλά hacks, «μυστικά» δηλαδή που θα σε βοηθήσουν να έχεις πιο καθαρό σπίτι από ποτέ, όσο πιο γρήγορα και ξεκούραστα γίνεται! Να θυμάσαι ότι η δουλειά γίνεται πιο αποτελεσματική όταν κάνεις την ίδια «δουλειά» σε όλο το σπίτι και όχι όταν καθαρίζεις κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Έτσι κερδίζεις περισσότερο χρόνο και ξεμπερδεύεις με τα εργαλεία ένα – ένα, αντί να τα έχεις όλα μέσα στη μέση.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να θυμάσαι πως με το Swiffer Μαγικό Φτερό σου μπορείς να ξεσκονίσεις κάθε επιφάνεια, προσαρμόζοντας τη λαβή όπως τη χρειάζεσαι. Η σκόνη πάει παντού, όπως και το αγαπημένο σου εργαλείο στην καθαριότητα του σπιτιού.

Για να φτάσεις «περίεργα» σημεία, όπως τους αρμούς, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα άσχετα με το καθάρισμα εκ πρώτης όψεως: μια μπατονέτα ή μια οδοντόβουρτσα θα κάνουν τη δουλειά σου απίστευτα ευκολότερη.

Μην αμελήσεις να καθαρίσεις τα τζάμια και τα παντζούρια στα παράθυρα του σπιτιού σου καθώς με λίγο νερό και ξύδι ή ένα απλό καθαριστικό, θα δώσεις τη λάμψη καθαριότητας που χρειάζεται ο χώρος.

Τα hacks που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις εύκολα το σπίτι μετά τις γιορτές

Ακολουθεί η ηλεκτρική σκούπα σε όλα τα χαλιά, που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά κοπιαστική. Οι σκούπες Swiffer όμως θα σε ξεκουράσουν όταν θα πρέπει να φτάσεις κάθε γωνιά του πατώματος: Μαγνητίζουν και παγιδεύουν τρεις φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες* από το πάτωμα με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια εκ μέρους σου.

Κατόπιν έρχεται το σφουγγάρισμα, που και πάλι μπορεί να γίνει μια ολόφρεσκη εμπειρία με τα υγρά πανάκια Swiffer να κάνουν όλη τη δουλειά εύκολα και σαφώς πιο ξεκούραστα.

Δεν πρέπει τέλος να αμελήσεις την κουζίνα σου, που κατά πάσα πιθανότητα, δέχθηκε και το μεγαλύτερο «βάρος» στις γιορτές. Το ψυγείο χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα, όπως και ο φούρνος και οι κεραμικές εστίες. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στη σχολαστική καθαριότητα αυτών των συσκευών για να έχεις την καλύτερη απόδοση από αυτές. Ειδικά για τις κεραμικές εστίες, πρέπει να γνωρίζεις πως αν μετά από ένα καλό καθάρισμα, περάσεις καθαριστικό κερί (από αυτό που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των αυτοκινήτων) τότε τα λίπη θα… δυσκολευτούν πολύ να ξανακολλήσουν!

Ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ή μία από τις ημέρες αδείας σου στη φροντίδα του σπιτιού σου, είναι όμως βέβαιο πως όσο πιο σωστά ασχοληθείς τώρα με την καθαριότητα, τόσο πιο εύκολα θα κυλά η καθημερινότητά σου στο εξής.

 

*Μαγνητίζει και παγιδεύει 3x περισσότερη σκόνη και τρίχες σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τρόπους