Σπίτι και κατοικίδιο στην εντέλεια με 5 τρόπους!


Σπίτι
5/10/2018
Για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τις τρίχες του κατοικίδιού σας, υπάρχει μια λύση: περιποιηθείτε το περισσότερο και εξοπλιστείτε με Swiffer!

Μήπως ο σκύλος ή η γάτα σας αφήνει τρίχες παντού; Ομοιοπαθείς λοιπόν!

Ξέρετε ότι πρέπει να περιποιείστε πιο τακτικά το τρίχωμα του κατοικίδιού σας, ωστόσο το βούρτσισμα ενός ζώου στο σπίτι μπορεί να εξελιχθεί σε τρομακτική εμπειρία. Φίλοι, οικογένεια ακόμη και συνάδελφοι, όλοι έχουν επιχειρήσει να σας αποθαρρύνουν από αυτό το παράτολμο εγχείρημα!

Μην ενδίδετε στην απαισιοδοξία τους! Παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές και εύκολες συμβουλές για την καλύτερη περιποίηση του κατοικίδιού σας. Και μην ξεχνάτε, η τέχνη αυτή μαθαίνεται σιγά-σιγά. Άλλωστε, ο τετράποδος φίλος σας δεν πρόκειται να σας κρατήσει κακία αν η πρώτη του «σπιτική» περιποίηση δεν δείχνει και τόσο επαγγελματική! Επιπλέον, το καλό με τις τρίχες είναι ότι μακραίνουν ξανά...

 

  • Τύπος τριχώματος: Αν είχατε μακριά, κατσαρά καστανά μαλλιά, θα σκεφτόσασταν ποτέ να αγοράσετε προϊόντα για κοντά ξανθά μαλλιά; Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα κατοικίδια! Άρα, προτού ξεκινήσετε την προσπάθειά σας, αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε πιο προσεκτικά το τρίχωμα του κατοικίδιού σας. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλία των τριχωμάτων: λείο και μακρύ, μακρύ και πυκνό, κατσαρό, ατίθασο... Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα καλλωπισμού.

 

  • Προγραμματισμός: Βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο χρόνο στη διάθεσή σας. Δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζετε την περιποίηση του κατοικίδιού σας σαν δουλειά του ποδαριού. Αν μάλιστα έχει προηγηθεί μια ατελείωτη, κουραστική μέρα, θα αισθανθείτε τόσο αποκαρδιωμένες που τελικά δεν θα μείνει τρίχα πάνω του... και έπειτα θα κληθείτε να εξηγήσετε στα παιδιά σας γιατί το πανέμορφο, ξανθό ριτρίβερ σας μεταμορφώθηκε σε φαλακρό ριτρίβερ!

 

  • Υπομονή: Πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε. Η υπομονή είναι η λέξη-κλειδί στην περιποίηση του κατοικίδιού σας. Ακόμη κι αν έχετε προμηθευτεί τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας και καλλωπισμού στον κόσμο, δεν θα καταφέρετε τίποτα δίχως μια καλή δόση υπομονής.

 

  • Βοηθός: Βρείτε κάποιον στο σπίτι πρόθυμο να βοηθήσει. Ενδεχομένως όχι τον μονίμως κατσούφη έφηβο γιο σας, αλλά κάποιον που αναμφίβολα θα διευκολύνει τη διαδικασία - θα σας δίνει τα εργαλεία και θα κρατά ακίνητο το κατοικίδιο. Και μην περιμένετε να ολοκληρώσετε την περιποίηση για να καθαρίσετε, επειδή οι τρίχες θα έχουν ήδη διασκορπιστεί σε όλο το σπίτι! Για τον καθαρισμό, προτιμήστε τη σκούπα Swiffer ή ακόμη και το μαγικό φτερό Swiffer. Είναι απλά, αθόρυβα και εύχρηστα, και χάρη σε αυτά θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με τον καλλωπισμό του κατοικίδιού σας έχοντας μια έγνοια λιγότερη!

 

  • Ανταμοιβή: Μην παραλείπετε να ανταμείβετε το κατοικίδιό σας με μια μικρή λιχουδιά μόλις ολοκληρώνετε την περιποίησή του. Θυμάστε την πρώτη φορά που πήγατε το παιδί σας στο κομμωτήριο; Τα κατοικίδια έχουν τις ίδιες ανάγκες... Δεν τους αρέσει να στέκονται πολλή ώρα ακίνητα, επομένως θα εκτιμήσουν το κέρασμα!

 Όσο για εσάς, με τα χρήματα που θα έχετε εξοικονομήσει αφού δεν καταφύγατε στις υπηρεσίες ενός επαγγελματία, θα έχετε κερδίσει μια βόλτα στα μαγαζιά!