Πώς θα φρεσκάρεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να αγοράσεις καινούρια ρούχα


Σπίτι
15/06/2020
Από τις απαραίτητες επιδιορθώσεις στο καλό ξεκαθάρισμα

Ο Μάιος είναι συνήθως ο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου ασχολείσαι με περισσότερη προσοχή με τις ντουλάπες του σπιτιού. Είτε ζεις μόνη σου είτε με την οικογένεια σου, γνωρίζεις πως έφτασε η εποχή του χρόνου κατά την οποία τα πιο ελαφριά ρούχα θα αντικαταστήσουν τα πιο χοντρά.

Αφού πήρες, λοιπόν, την απόφαση να φρεσκάρεις την ντουλάπα σου, έριξες μια ματιά στα περσινά αλλά και τα ακόμη πιο παλιά ρούχα σου και… απογοητεύτηκες. Λίγα ήταν αυτά που σε ικανοποίησαν με την πρώτη ματιά, ενώ η συνολική εικόνα της γκαρνταρόμπας σου σε έκανε να απορήσεις σχετικά με το τι φορούσες και πώς εμφανιζόσουν πέρυσι την άνοιξη στο γραφείο και τα ραντεβού.

Μην ανησυχείς. Δεν είσαι η μόνη που αισθάνεται έτσι. Η μόδα αλλάζει κάθε χρόνο και είναι λογικό να έχει επηρεαστεί ως ένα βαθμό το γούστο σου. Τι μπορείς να κάνεις όμως, αν θέλεις να ανανεώσεις και να φρεσκάρεις την γκαρνταρόμπα σου για την εποχή, με ρούχα που σε ικανοποιούν και σου ταιριάζουν, ξοδεύοντας μάλιστα ελάχιστα ή καθόλου χρήματα;

Τα νέα σε αυτή την περίπτωση είναι καλά και, αν συνεχίσεις να διαβάζεις, θα διαπιστώσεις πως ο εν λόγω στόχος δεν είναι ουτοπικός αλλά εφικτός και μάλιστα εύκολα!

Ιδού τα βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις για να τον πετύχεις.

Το καλό ξεκαθάρισμα

Το πρώτο βήμα που αξίζει να κάνεις είναι να ξεκαθαρίσεις ποια από τα ελαφριά ρούχα σου θα κρατήσεις. Αν έχεις στην γκαρνταρόμπα σου ρούχα τα οποία δεν φοράς εδώ και χρόνια, καλό είναι να τα κρατήσεις λίγο εκτός ντουλάπας. Θα αποφασίσεις αργότερα αν τελικά αξίζει να κρατήσεις κάποια κομμάτια ή αν θα χρειαστεί να τα δωρίσεις ή -γιατί όχι- να τα πας για ανακύκλωση ρούχων.

Η απαραίτητη καθαριότητα

Εφόσον αποφασίσεις ποια από τα περσινά ή παλιότερα ρούχα σου θα κρατήσεις, φρόντισε να τα πλύνεις, αφού πρώτα καθαρίσεις την ντουλάπα σου με ζεστό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Είναι σημαντικό να πλύνεις τα ρούχα της νέας σεζόν προτού τα τοποθετήσεις στα ράφια ή τις κρεμάστρες σου προκειμένου να τους προσφέρεις ένα άρωμα φρεσκάδας και να απομακρύνεις τυχόν άσχημες οσμές που παρέμειναν από πέρυσι ή δημιουργήθηκαν από την παραμονή τους στη ντουλάπα -ειδικότερα αν είναι παλιά. Δοκίμασε το υγρό απορρυπαντικό Ariel Αlpine. Είναι σκληρό με τους λεκέδες αλλά πολύ απαλό με τα ρούχα, ενώ αφαιρεί τις άσχημες οσμές, όπως ο ιδρώτας, χαρίζοντας στα ρούχα όψη και άρωμα εξαιρετικής καθαριότητας.

Πώς θα φρεσκάρεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να αγοράσεις καινούρια ρούχα

Ο παράγοντας έμπνευση

Αφού καθαρίσεις καλά την ντουλάπα και τα ρούχα σου, θα ασχοληθείς με το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της ανανέωσης της γκαρνταρόμπας σου: Με εκείνο που σε θέλει να βρίσκεις νέους τρόπους για να συνδυάζεις τα ρούχα της σεζόν. Ρίξε μια ματιά σε μερικά περιοδικά μόδας ή δες τους στιλιστικούς συνδυασμούς που κάνουν οι πλέον δημοφιλείς fashion influencers ή εκείνες τις οποίες «ακολουθείς» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι στιλιστικές τους προτάσεις ενδεχομένως θα σε βοηθήσουν να δεις τα παλιά σου ρούχα με μία άλλη, περισσότερο θετική ματιά. Μπορεί ακόμη και να εμπνευστείς και να φορέσεις ξανά κάποια από τα κομμάτια που άφησες στην άκρη κατά το ξεκαθάρισμα.

Πώς θα φρεσκάρεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να αγοράσεις καινούρια ρούχα

Το layering (δηλαδή το να φοράς το ένα ρούχο πάνω από το άλλο) και η χρήση των κατάλληλων αξεσουάρ μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να προσφέρεις έναν «αέρα» ανανέωσης στα παλιά σου ρούχα. Σημασία έχει ότι μπορείς πράγματι να φρεσκάρεις την ντουλάπα και το στιλ σου δίχως να ξοδευτείς. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως σύντομα θα έρθει το καλοκαίρι και τότε, η ανάγκη για στιλιστική ανανέωση θα είναι ακόμη πιο έντονη.