Πώς να βάλετε γρήγορα σε τάξη τα 5 πιο ακατάστατα μέρη του σπιτιού


Σπίτι
5/10/2018
Τακτοποιήστε 5 από τα πιο ακατάστατα μέρη του σπιτιού γρήγορα και εύκολα, ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Ξάφνου το τηλέφωνο χτυπά.

Είναι απρόσμενοι επισκέπτες. Θα έρθουν σε καμιά ωρίτσα να φέρουν κάτι και με την ευκαιρία θα κάτσουν λίγο να τα πείτε.

Τέλεια!

Πεταμένα παπούτσια στην είσοδο, ένας σωρός λογαριασμών σκορπισμένος στην τραπεζαρία, το πάνω μπάνιο ξεχειλίζει από τα πράγματα των παιδιών, ένα πείραμα φυσικής είναι παρατημένο στην κουζίνα ενώ στο γκαράζ μάλλον έχει κατασκηνώσει ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα.

Μην ανησυχείτε. Εάν έχετε λίγα λεπτά στην διάθεσή σας, πριν φτάσουν οι επισκέπτες, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα πάντα σε χρόνο μηδέν.

1. Η είσοδος

Η μπροστινή πόρτα ή το χολ της εισόδου μπορεί να είναι από τα πιο ακατάστατα μέρη. Όταν γυρνάμε σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα αυτό που κάνουμε όλοι είναι να πετάμε εκεί τσάντες, μπουφάν, παπούτσια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Αποθηκεύστε παπούτσια και μπότες: Τοποθετήστε ένα καλάθι, κάδο ή χαμηλή ραφιέρα κοντά στην είσοδο για να μπορούν να βάζουν όλοι εκεί, παπούτσια, τσάντες, μπουφάν και καπέλα. Απλά ρίξτε τα πάντα μέσα και απλώστε από πάνω ένα κουβερλί για να τα κρύψετε.

Εάν δεν έχετε πρόχειρο κάποιο κάδο ή καλάθι, τοποθετήστε τα παπούτσια ανά ζευγάρι σε μια σειρά κατά μήκος του τοίχου. Καλό για την ώρα.

2. Αλληλογραφία

Πάρτε μερικά χάρτινα ντοσιέ από το γραφείο και χρησιμοποιήστε τα για να οργανώσετε στα γρήγορα την αλληλογραφία. Βάλτε τους λογαριασμούς στο ένα ντοσιέ, τα περιοδικά στο άλλο κ.λπ. Έπειτα στοιβάξτε τα ταξινομημένα ντοσιέ σε ένα ντουλάπι ή κάποιο συρτάρι. Ξεκαθαρίστε τα αφού φύγουν οι επισκέπτες σας - και ποιος ξέρει, ίσως βρείτε αυτή τη λύση αρκετά βολική ώστε να την καθιερώσετε!

3. Το μπάνιο

Ενώ τα περισσότερα μπάνια είναι σχετικά μικρά, εκεί φυλάσσουμε πολλά σημαντικά πράγματα. Εξοικονομήστε χώρο με τους παρακάτω τρόπους.

Αποθήκευση καλλυντικών: Σίγουρα υπάρχουν πολλά καλλυντικά σκόρπια γύρω από τη βρύση και τον νιπτήρα. Διαλέξτε στα γρήγορα ένα συρτάρι για κάθε μέλος της οικογενείας και βάλτε τα πράγματά τους εκεί. Δεν πειράζει εάν κάποια μπουν σε λάθος θέση, τα τακτοποιείτε σωστά αργότερα.

Οργάνωση ανά συχνότητα χρήσης: Ξεχωρίστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως οδοντόκρεμα, προϊόντα μακιγιάζ, ενυδατική λοσιόν και ξυραφάκια, και τοποθετήστε τα μπροστά-μπροστά σε ράφια και ντουλαπάκια.

4. Η κουζίνα

Λένε πως η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι και το πιο ακατάστατο δωμάτιο απ' όλα.

Αχ, αυτά τα πιάτα... Εάν πρέπει κάτι να φύγει από τη μέση, αυτό είναι τα πιάτα. Μαζέψτε τα από τους πάγκους, το τραπέζι και απ' όπου μπορεί να βρίσκονται και πλύντε τα. Με το Fairy το πλύσιμο των πιάτων γίνεται γρήγορα και εύκολα καθώς η συμπυκνωμένη σύστασή του διαλύει τα λίπη στη στιγμή. Σκουπίστε τους πάγκους και τα μάτια της κουζίνας, βάλτε τις καρέκλες στη θέση τους και είσαστε έτοιμοι.

5. Το σαλόνι

Μια στοίβα από περιοδικά φαίνεται πολύ καλύτερα από το να τα έχετε σκορπισμένα. Τυχόν ξεχασμένα πιάτα βάλτε τα στον νεροχύτη. Τοποθετήστε τα μικρά παιχνίδια σε κουτιά αποθήκευσης ή συρτάρια, ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν απλά να μπουν σε μια γωνία. Σηκώστε από το πάτωμα τυχόν σκουπιδάκια που μαζεύονται με το χέρι για να γλυτώσετε το σκούπισμα. Με ένα πανάκι Swiffer ξεσκονίστε την τηλεόραση και τα διακοσμητικά στα ράφια, και όλα καλά.

Θέλετε και άλλες συμβουλές; Εγγραφείτε στο epithimies.gr για να λαμβάνετε κάθε μήνα τα newsletter μας με ολοκαίνουριες και έξυπνες ιδέες!