Πες αντίο στην ανακατωσούρα των γιορτών


Σπίτι
20/12/2018
Οι γιορτές τελείωσαν! Ήρθε ο καιρός να αναλάβεις το δύσκολο έργο που λέγεται… «ξεστολίζω το σπίτι»!Μήπως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία: «Δεν ξέρω από που να αρχίσω να ξεστολίζω…»; Αν δυσκολεύεσαι να μαζέψεις χριστουγεννιάτικες μπάλες, κεριά, φωτάκια, γιρλάντες και τα συναφή, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές ώστε το σπίτι σου να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς του!

Αντίο γιορτές, ραντεβού του χρόνου!
Αφού μαζέψεις όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, φρόντισε να ξεφορτωθείς όσα είναι σπασμένα ή δεν δέχονται επιδιόρθωση. Καλό είναι να τα αποθηκεύσεις σε ένα μεγάλο κουτί, αφού τα τυλίξεις με χαρτί κουζίνας. Μην ξεχάσεις επίσης να ελέγξεις τα φωτάκια, κι αν δεν λειτουργούν, πέταξέ τα!

Μία χρήσιμη λίστα!
Μέσα στις γιορτές, όλοι έκαναν δώρα σε όλους και το πιθανότερο είναι κάποια από αυτά να καταλαμβάνουν έξτρα χώρο στο σπίτι και στην ντουλάπα σου. Αν έχεις παιδιά, είναι μια καλή ευκαιρία να κρατήσεις τα νέα τους παιχνίδια που θα αντικαταστήσουν άλλα παλιότερα, τα οποία μπορείς να χαρίσεις σε μικρότερα παιδιά του οικογενειακού ή φιλικού σου περιβάλλοντος ή, ακόμα καλύτερα, να τα δωρίσεις σε κάποιο ίδρυμα! Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να κρατήσεις κάποια νέα αξεσουάρ, ρούχα ή διακοσμητικά για το σπίτι και να αποχωριστείς, με πρακτικό και έξυπνο τρόπο, τα παλιότερα! Ευκαιρία για ανανέωση, δηλαδή!

Και τέλος, η καλή, παραδοσιακή φασίνα...
Και αφού έρθει και παρέλθει και αυτή η χριστουγεννιάτικη περίοδος, έρχεται η ώρα για ένα καλό καθάρισμα! Σύμμαχός σου είναι το Swiffer Μαγικό Φτερό καθώς και το Σύστημα Καθαρισμού Swiffer για τα πατώματα. Και τα δύο μαγνητίζουν τη σκόνη τόσο εύκολα και γρήγορα που θα κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο ευχάριστη! Καθάρισε προσεκτικά όλους τους χώρους και τίναξε ριχτάρια και μαξιλάρια. Στην κουζίνα καθάρισε όλες τις επιφάνειες και τον απορροφητήρα, επιλέγοντας ένα καθαριστικό με άρωμα για να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα. Τέλος, πλύνε όλα τα τραπεζομάντηλα και πετσέτες φαγητού που χρησιμοποίησες με το Ariel Pods 3σε1, για να αφαιρέσεις αποτελεσματικά όλους τους δύσκολους λεκέδες και να διατηρήσεις τα χρώματά τους ζωντανά. Όλα έτοιμα για τις επόμενες γιορτές!