Ο πιστός σου φίλος αξίζει τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης!


Σπίτι
4/10/2018
Γιατί όταν αγαπάς το κατοικίδιό σου, θέλεις μόνο το καλύτερο γι’ αυτό.

Αν δεν θέλετε το κατοικίδιό σας να αποκτήσει μια μοναδική «πανκ» κόμμωση σαν να έχει μόλις βγει από ένα στιλάτο κομμωτήριο, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιήσετε το κλασικό ψαλίδι και τη δική σας βούρτσα για τον καλλωπισμό του!

Η ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων περιποίησης και καλλωπισμού για γάτες και σκύλους είναι εντυπωσιακή! Για να μην αρχίσετε όμως να αναρωτιέστε ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη φροντίδα του δικού σας κατοικίδιου, διαβάστε μερικές απλές και εύκολες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του.

Ψαλίδι

Η επιλογή του ψαλιδιού εξαρτάται από την εμφάνιση που θέλετε να έχει το κατοικίδιό σας.

  • Ένα ψαλίδι με μακριές και αιχμηρές λεπίδες θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη κατά τη διαδικασία καλλωπισμού και θα χαρίσει στο κατοικίδιό σας ελκυστική και περιποιημένη εμφάνιση.
  • Ένα ψαλίδι με κυρτές λεπίδες είναι μια καλή εναλλακτική λύση όταν θέλετε να δώσετε στο κατοικίδιό σας πιο ιδιαίτερο στυλ.

Βούρτσες

Όσον αφορά τις βούρτσες, η επιλογή θέλει προσοχή! Τα κατοικίδια έχουν πολύ διαφορετικούς τύπους τριχώματος: γι' αυτό άλλωστε και στην αγορά κυκλοφορούν τόσο πολλές βούρτσες.

  • Αν ο σκύλος σας έχει μέτριο ως μακρύ τρίχωμα, η μόνη κατάλληλη βούρτσα είναι πιθανότατα μια βούρτσα με μεταλλικές ακίδες.
  • Για να ξεμπερδεύετε δύσκολους κόμπους, προτιμήστε τις βούρτσες slicker.
  • Αν το κατοικίδιό σας έχει την τάση να προσβάλλεται από ψύλλους, η χτένα για ψύλλους αποτελεί πολύ καλή λύση.
  • Αν πάλι θέλετε κάτι απλό και πρακτικό, μια καλή και κλασική λύση είναι οι βούρτσες με τρίχες. Είναι αποτελεσματικές για όλους σχεδόν τους τύπους τριχώματος.

Έξυπνο tip: Μετά το βούρτσισμα του κατοικίδιού σας, το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αποδειχθεί μεγάλος μπελάς! Προτιμήστε το μαγικό φτερό Swiffer ή τη σκούπα Swiffer: η ηλεκτροστατική φόρτιση που δημιουργεί το Swiffer θα σας βοηθήσει να παγιδεύσετε σε ελάχιστο χρόνο τις τρίχες που κυκλοφορούν σε όλο το σπίτι.

Νυχοκόπτες

Το κόψιμο των νυχιών είναι ίσως μια από τις πιο αγχωτικές φάσεις της διαδικασίας καλλωπισμού. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να επιλέξετε τον σωστό τύπο νυχοκόπτη και να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να τον χρησιμοποιείτε.

  • Ο νυχοκόπτης τύπου γκιλοτίνας (μην αφήσετε την ονομασία του να σας αποθαρρύνει!!!) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς νυχοκόπτες. Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη και είναι η καλύτερη επιλογή αν χρειάζεστε έναν γερό νυχοκόπτη.
  • Αν ο σκύλος σας έχει ευαίσθητα νύχια, ο νυχοκόπτης τύπου ψαλιδάκι είναι η πιο κατάλληλη λύση.

Τώρα λοιπόν, αφού προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τα ζωάκια σας, αφήστε το Swiffer να αναλάβει την καθαριότητα του σπιτιού, κρατώντας τις τρίχες και τη σκόνη μακριά!