Μόλις ξεσκονίσατε αλλά


Σπίτι
4/10/2018
…η σκόνη έκανε γρήγορα την επανεμφάνισή της; Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να την κρατήσετε μακριά από το σπίτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Ένα σπίτι χρειάζεται καθημερινή και προσεκτική φροντίδα για να είναι καθαρό και για να καταφέρνουμε να κρατάμε μακριά την ανεπιθύμητη σκόνη, τις τρίχες και τα δυσάρεστα μικρόβια. Όταν, μάλιστα, μέσα στο σπίτι ζει και κάποιο τετράποδο ζωάκι, τότε πιθανώς είστε εξοικειωμένοι με την επιπλέον καθαριότητα που απαιτείται για να το διατηρήσετε αστραφτερό.

Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι το νοικοκυριό απαιτεί σκληρή δουλειά για να παραμένει άψογο καθημερινά! Και εάν δεν έχετε τα κατάλληλα «εργαλεία» καθαριότητας, όλη αυτή η σκληρή δουλειά μπορεί να πάει χαμένη…

Ανακαλύψτε αυτά τα μικρά μυστικά για να ξεσκονίζετε το σπίτι σας σωστά και αποτελεσματικά!  

  • Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω:

Όταν ξεκινάτε την καθαριότητα, φροντίστε να καθαρίζετε από τα ψηλά προς τα χαμηλά μέρη. Χάρη στα πανάκια Swiffer για επιφάνειες μπορείτε να «παγιδεύσετε» και να μαγνητίσετε τρίχες, σκόνη και αλλεργιογόνα στο ηλεκτροστατικό τους πανί, αντί να τα σκορπίζετε στο χώρο. Έτσι, θα είστε σίγουρες ότι οι επιφάνειές σας θα μένουν πάντοτε καθαρές.

  • Προτιμήστε το ξεσκόνισμα και μετά το σκούπισμα:

Προσπαθήστε να ξεσκονίζετε αρχικά κάθε σημείο και επιφάνεια του σπιτιού σας με το «μαγικό» φτερό Swiffer και στη συνέχεια απομακρύνετε τις τρίχες και τη σκόνη με τη σκούπα Swiffer.

  • Πετάξτε όσα δεν χρειάζεστε:

Μη μαζεύετε αντικείμενα ή χαρτιά που δεν χρειάζεστε. Συγκεντρώστε τα όλα μαζί και απομακρύνετέ τα από το σπίτι σας γιατί δημιουργούν περισσότερη σκόνη! Επιπλέον, κάνουν το ξεσκόνισμα πιο δύσκολο γιατί πιάνουν χώρο και γεμίζουν τα συρτάρια ή τα ράφια σας χωρίς λόγο.

• Τοποθετήστε σωστά τα καθαριστικά σας προϊόντα

Αν ο «τετράποδος» φίλος σας τριγυρίζει ελεύθερα μέσα στο σπίτι, καλό θα ήταν να φυλάτε τα καθαριστικά σας προϊόντα σε στρατηγικά σημεία. Κάποιες περιοχές έχουν τη τάση να συγκεντρώνουν πιο γρήγορα τρίχες και σκόνη, όπως η περιοχή όπου τρώνε ή τα χαλάκια εισόδου και γενικότερα εκεί όπου περνάνε τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους. Σε αυτά τα σημεία, λοιπόν, χρειάζεται να αποθηκεύετε τα καθαριστικά προϊόντα σας, ώστε να μπορείτε να μαζεύετε τις τρίχες και να καθαρίζετε τους λεκέδες αμέσως μόλις τα αντιληφθείτε. Με το «μαγικό» φτερό Swiffer μπορείτε πλέον να απομακρύνετε τη σκόνη και τις τρίχες, ακόμα και από τα πιο δύσκολα σημεία ενώ μένετε ήσυχες ότι, μετά το δικό του πέρασμα, τίποτα δεν μπορεί πλέον να σας ξεφύγει στο καθάρισμα!