Αποτελεσματική καθαριότητα στο σπίτι με έξι βήματα


Σπίτι
10/04/2020
Αυτή την περίοδο η καθαριότητα είναι προτεραιότητα και τώρα που μένουμε σπίτι, έχουμε έξτρα χρόνο να την κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως την περίοδο που διανύουμε, η καθαριότητα του σπιτιού σου είναι μια από τις βασικές σου προτεραιότητες. Είτε εργάζεσαι από το σπίτι και ενδεχομένως έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου μιας και αποφεύγεις τις μετακινήσεις από και προς το γραφείο είτε όχι, το σίγουρο είναι πως θέλεις κάθε μέρα να διασφαλίζεις πως κάθε χώρος του σπιτιού είναι καθαρός. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μένοντας περισσότερες ώρες στο σπίτι, κάνουμε έξτρα χρήση των δωματίων όπως και των υπόλοιπων χώρων. Ένας λόγος παραπάνω για να δώσεις λοιπόν προσοχή στη φροντίδα και αρκετές φορές, στην απολύμανσή τους!

Πώς όμως μπορείς να είσαι σίγουρη πως καθαρίζεις αποτελεσματικά όλο το σπίτι; Ποια είναι άραγε τα σημεία του σπιτιού στα οποία αξίζει να δίνεις μεγαλύτερη έμφαση σε ό,τι αφορά την καθαριότητα την περίοδο που διανύουμε;

Τα παρακάτω έξι βήματα θα σε βοηθήσουν να καθαρίζεις το σπίτι περισσότερο εύκολα και αποτελεσματικά. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζουν την προσοχή σου!

1. Προσπάθησε να βγάζεις πρόγραμμα και να ακολουθείς τη σωστή σειρά

Το πρώτο βήμα για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού είναι να φροντίζεις να κάνεις τα πάντα με πρόγραμμα και να ακολουθείς τη σωστή σειρά. Δηλαδή, να ξεκινάς τον καθαρισμό από το ξεσκόνισμα και το σκούπισμα προκειμένου να απομακρύνεις τη σκόνη, να συνεχίζεις με τον καθαρισμό των περισσότερο βρόμικων γωνιών, επιφανειών και σημείων του σπιτιού και να καταλήγεις στο σφουγγάρισμα. Καλό είναι να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού με ένα πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλα σε μία ημέρα. Στο κάτω-κάτω, με την καθημερινή παραμονή στο σπίτι, μπορείς και προλαβαίνεις να βάλεις προτεραιότητες. Ξεκίνα από τους χώρους που χρησιμοποιείς περισσότερο και ενδεχομένως είναι πιο βρόμικοι, όπως η κουζίνα και το μπάνιο, και συνέχισε στους υπόλοιπους.

2. Κάνε την αρχή με ένα καλό ξεσκόνισμα

Είναι καλό να ανοίγεις καθημερινά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ώστε να αερίζεις τους χώρους σου καλά, ειδικά αν στο σπίτι μένετε αρκετά άτομα. Από την άλλη, δεν μπορείς να αποφύγεις και τη σκόνη που έρχεται απέξω. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ξεκινάς πάντα με ένα καλό ξεσκόνισμα ούτως ώστε να προκαθαρίζεις κάθε επιφάνεια πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού. Καλό είναι να έχεις δίπλα σου πάντα έναν καθαριστικό «σύμμαχο» που θα σε βοηθήσει να ξεσκονίζεις εύκολα και μπορεί να εισχωρήσει σε όλες τις γωνίες του σπιτιού, όπως για παράδειγμα το Swiffer Μαγικό Φτερό. Μαγνητίζει και παγιδεύει σκόνη, τρίχες και αλλεργιογόνα από ακάρεα και τα απομακρύνει από κάθε επιφάνεια χωρίς να τα διασκορπίζει μέσα στο σπίτι. Κάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι δηλαδή.

3. Δώσε έμφαση στα αντικείμενα και τις επιφάνειες που χρησιμοποιείς συχνά

Έπειτα από την απομάκρυνση της σκόνης, το δεύτερο βήμα για να καθαρίζεις αποτελεσματικά το σπίτι και να προστατεύεις εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι να δίνεις μεγάλη προσοχή στις επιφάνειες και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Από τον πάγκο της κουζίνας στο τραπεζάκι του σαλονιού και από εκεί στα πόμολα, τους διακόπτες, τις χειρολαβές και την επιφάνεια του γραφείου, στην περίπτωση που αυτό το διάστημα εργάζεσαι από το σπίτι. Καλό είναι να τα καθαρίζεις πάντα φορώντας γάντια και χρησιμοποιώντας κάποιο απορρυπαντικό καθαρισμού.

4. Μην ξεχνάς τη βρομιά στο πάτωμα

Το πάτωμα του σπιτιού συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες βρομιάς και σκόνης σε καθημερινή βάση, πόσο μάλλον αν εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας χρειάζεται να βρίσκεται εκτός σπιτιού για λόγους εργασίας ή για να προμηθευτεί τα απαραίτητα για το σπίτι. Τα παπούτσια μεταφέρουν βρομιές και μικρόβια, ενώ ο αέρας που εισέρχεται από τις μπαλκονόπορτες γεμίζει το πάτωμα με σκόνη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να καθαρίζουμε καθημερινά το πάτωμα σε κάθε χώρο του σπιτιού και ειδικότερα σε εκείνους που χρησιμοποιούμε περισσότερο. Επειδή, λοιπόν, πλέον ο καθαρισμός του πατώματος έχει γίνει καθημερινή υπόθεση, καλό είναι να τον κάνουμε χωρίς κόπο και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Μία εξαιρετική ιδέα είναι να προμηθευτούμε υγρά πανάκια καθαρισμού, όπως τα Swiffer Υγρά Πανάκια για το πάτωμα. Τα προτιμούμε διότι έχουν ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες που διαλύουν τη βρομιά από τις επιφάνειες, την αφαιρούν και την εγκλωβίζουν. Θα τα χρησιμοποιήσεις μετά την απομάκρυνση της σκόνης και θα σου χαρίσουν το ολοκληρωτικά καθαρό αποτέλεσμα που θες.

5. Εστίασε στους τοίχους του μπάνιου

Γνωρίζεις καλά πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα για το μπάνιο ενός σπιτιού. Το πρόβλημα είναι πως αν και φροντίζουμε να καθαρίζουμε καλά κάθε επιφάνεια, τη μπανιέρα και το νιπτήρα, αμελούμε συχνά τους τοίχους του μπάνιου οι οποίοι συγκεντρώνουν πολλή βρομιά. Καλό είναι, λοιπόν, να τους δίνεις ιδιαίτερη έμφαση αυτόν τον καιρό. Άρχισε με ένα ξεσκόνισμα και στη συνέχεια, χρησιμοποίησε υγρά πανάκια για να αφαιρέσεις τη βρομιά που έχει συγκεντρωθεί.

6. Προσπάθησε να καθαρίζεις κάθε μέρα συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού

Τέλος, για να είσαι σίγουρη πως το σπίτι σου είναι πάντα καθαρό, είναι σημαντικό να δίνεις έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία σε καθημερινή και όχι εβδομαδιαία βάση. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνεις περισσότερο αποτελεσματικό και εύκολο τον καθαρισμό του σπιτιού και θα είσαι σίγουρη πως οι επιφάνειες και τα αντικείμενα που «αγγίζεις» είναι ασφαλή. Πιο αναλυτικά, προσπάθησε να καθαρίζεις κάθε μέρα το νεροχύτη της κουζίνας, τις επιφάνειες του ψυγείου, τα πόμολα από τις πόρτες και προσπάθησε να ξεσκονίζεις τις μεγαλύτερες επιφάνειες με το Swiffer Μαγικό Φτερό, ούτως ώστε να μην συγκεντρώνεται πολλή σκόνη σε αυτές με το πέρασμα των ημερών.

Αποτελεσματική καθαριότητα στο σπίτι με έξι βήματα

Δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και κάνε τον καθαρισμό του σπιτιού μια περισσότερο αποτελεσματική και σίγουρα πιο εύκολη υπόθεση. Το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι ασφάλεια και άνεση σε κάθε σου χώρο. Με τους κατάλληλους «συμμάχους», μπορείς να το πετύχεις.