Φρεσκάδα στο σπίτι έπειτα από κάθε σφουγγάρισμα


Σπίτι
1/11/2021

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου θέλουμε να απολαμβάνουμε λίγο περισσότερο την άνεση και τη θαλπωρή του προσωπικού μας χώρου. Τα φθινοπωρινά απογεύματα που χουχουλιάζουμε στον καναπέ ή οι σπιτικές βραδιές στο σαλόνι παρέα με τους κοντινούς μας ανθρώπους, μετατρέπουν το σπίτι σε ένα άνετο «καταφύγιο» που μας αποφορτίζει και μας ξεκουράζει από την ένταση που συσσωρεύουμε μέσα στην ημέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που η παρούσα περίοδος μας παρακινεί να επενδύσουμε λίγο περισσότερο στη φροντίδα και την ανανέωση του προσωπικού μας χώρου, διαμορφώνοντας ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν πως το περιβάλλον με το οποίο αλληλεπιδρούμε καθημερινά, μας εμπνέει να αισθανόμαστε όμορφα και να μπορούμε να χαλαρώνουμε. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, τι χρειάζεται να κάνουμε, ώστε να απολαμβάνουμε καθημερινά έναν ευάερο και καθαρό χώρο, ο οποίος μας ξεκουράζει και δεν μας προκαλεί περισσότερο άγχος; Κι όμως, η απάντηση «κρύβεται» στο πόσο καθαρό είναι το σπίτι και η ατμόσφαιρα σε αυτό. Διότι όσο το πάτωμα του σπιτιού λάμπει από καθαριότητα και όσο το σπίτι αποπνέει ένα άρωμα φρεσκάδας και αναζωογόνησης, τόσο περισσότερο μας εμπνέει να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας εντός.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία σύντομη λίστα από συμβουλές καθαριότητας, οι οποίες υπόσχονται να μας παρέχουν ένα καθαρό περιβάλλον που αποπνέει φρεσκάδα και στο οποίο θα ζήσουμε τις πιο ζεστές, σπιτικές στιγμές του φετινού Νοέμβρη.

Οργανώνουμε και απελευθερώνουμε τον χώρο μας από άχρηστα αντικείμενα

Το πρώτο βήμα για να απολαμβάνουμε καθημερινά ένα καθαρό και ξεκούραστο περιβάλλον χαλάρωσης, είναι να απελευθερώσουμε τον χώρο μας από τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε και έπειτα, να οργανώσουμε τα αντικείμενα που μας είναι χρήσιμα. Σίγουρα, υπάρχουν αρκετά πράγματα στο σπίτι μας, τα οποία δεν χρησιμοποιούμε αλλά επιμένουμε να κρατάμε, με την ελπίδα πως ίσως κάποια στιγμή θα μας φανούν χρήσιμα. Ωστόσο, η διαδικασία της διαλογής και της οργάνωσης θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χώρο και να διαμορφώσουμε ένα πιο λειτουργικό και τακτοποιημένο περιβάλλον, το οποίο θα περιλαμβάνει μόνο όσα μας είναι πραγματικά απαραίτητα.

Δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην καθαριότητα του πατώματος

Αρκεί να σκεφτούμε πως το πάτωμα είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια του σπιτιού, για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα για την ποιότητα της ατμόσφαιρας του προσωπικού μας χώρου. Κατά κάποιον τρόπο, ένα πάτωμα που «λάμπει» από καθαριότητα, μας βοηθάει να νιώθουμε άνετα μέσα στο σπίτι, δημιουργώντας ένα περιβάλλον το οποίο αποπνέει καθαριότητα και φρεσκάδα. Ταυτόχρονα, βέβαια, το πάτωμα είναι το σημείο του σπιτιού που χρειάζεται συχνότερα καθάρισμα, αφού εκεί πατάμε με τα παπούτσια, εκεί παίζει ανενόχλητο το κατοικίδιό μας και εκεί συσσωρεύεται η σκόνη και η βρομιά. Συνεπώς, καλό θα ήταν να επενδύσουμε στο καινοτόμο σύστημα καθαρισμού Swiffer, το οποίο χάρη στην περιστρεφόμενη κεφαλή και τα στεγνά πανάκια που διαθέτει, φτάνει ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, δηλαδή κάτω από καναπέδες, κρεβάτια, ψυγεία και πλυντήρια, παγιδεύοντας αποτελεσματικά τη σκόνη και προετοιμάζοντας το πάτωμά μας για τη διαδικασία του σφουγγαρίσματος.

Κουζίνα δωμάτιο

Επενδύουμε σε έναν «σύμμαχο» καθαριότητας με άρωμα φρεσκάδας

Λαμβάνοντας υπόψη μας πως το σφουγγάρισμα είναι μία από τις πιο σημαντικές δουλειές του σπιτιού για μία ατμόσφαιρα που αποπνέει φρεσκάδα, καλό θα ήταν να επενδύσουμε σε έναν «σύμμαχο», ο οποίος θα μας εξασφαλίζει ένα άψογο αποτέλεσμα, φτάνοντας ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία του πατώματος. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν τα Swiffer Υγρά Ανταλλακτικά Πανάκια Πατώματος, τα οποία χάρη στους ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες, διαλύουν ακόμη και τους πιο σκληρούς λεκέδες από το πάτωμά μας, αφαιρούν τη βρομιά και την εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους, ώστε να μην μεταφέρεται σε όλο το σπίτι, όσο εμείς σφουγγαρίζουμε. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο καθαρίζουν αποτελεσματικά το πάτωμα, αλλά αφήνουν στο πέρασμά τους ένα υπέροχο, μοναδικό άρωμα φρεσκάδας, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την ατμόσφαιρα του χώρου μας.

Αερίζουμε τον χώρο μας σε καθημερινή βάση

Μπορεί τα αρωματικά χώρου να συνιστούν μία εύκολη και γρήγορη λύση για να μυρίζει όμορφα το σπίτι μας, όμως, πέρα από ένα απολαυστικό άρωμα, δεν μας εξασφαλίζουν ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον. Καλό θα ήταν, λοιπόν, ακόμη και αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές την παρούσα περίοδο, να αερίζουμε καθημερινά το σπίτι μας για λίγα λεπτά, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας με φυσικό τρόπο. Εξίσου σημαντικό είναι να τινάζουμε τα σκεπάσματα του κρεβατιού, τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια του σαλονιού μας, καθώς είναι επιφάνειες που συγκεντρώνουν αρκετή σκόνη και μικρόβια.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όσο πιο συνεπείς και σχολαστικοί είμαστε με την καθαριότητα του σπιτιού, τόσο περισσότερο θα απολαμβάνουμε τις ώρες που περνάμε σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η καθημερινότητά μας είναι αρκετά απαιτητική και ο ελεύθερος χρόνος περιορισμένος για να τον αφιερώνουμε στις δουλειές του σπιτιού, το σύστημα καθαρισμού Swiffer είναι ο «σύμμαχός» μας για να καθαρίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά τον χώρο μας.