Συμβουλές για σπίτι καθαρό εύκολα και γρήγορα


Σπίτι
1/10/2021

Η καθαριότητα του σπιτιού σου αποτελεί μία εβδομαδιαία ή καθημερινή υπόθεση, στην οποία αφιερώνεις συχνά αρκετό από τον ελεύθερό σου χρόνο. Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να έχεις καθαρό το σπίτι μέσα σε 30 λεπτά, έτσι ώστε να «κερδίζεις»  περισσότερες στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους ή για τις αγαπημένες σου δραστηριότητες;

 

Σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα του σπιτιού, η σειρά με την οποία καθαρίζεις τα δωμάτια και τα έπιπλά σου και οι κατάλληλοι καθαριστικοί «σύμμαχοι», μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ώστε να απολαμβάνεις καθημερινά ένα άνετο και καθαρό σπίτι. Διότι η οργάνωση της καθαριότητας του σπιτιού είναι «το άλφα και το ωμέγα». Αν έχεις, λοιπόν, την απορία «πώς να καθαρίζω το σπίτι μου», παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές οι οποίες υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα την αποτελεσματική καθαριότητα του σπιτιού σε λιγότερο χρόνο. Ιδού, λοιπόν, πώς θα έχεις στο εξής καθαρό σπίτι στα γρήγορα.

 

1. Η καθαριότητα του σπιτιού ξεκινά από το μπάνιο

 

Μπορεί το μπάνιο να είναι το πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, η καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου είναι και η πιο απαιτητική. Ακριβώς για αυτό, πραγματοποιώντας την οργάνωση της καθαριότητας του σπιτιού σου, το μπάνιο οφείλει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα tips για ένα καθαρό σπίτι, καλό θα ήταν να καθαρίσεις το μπάνιο πριν από κάθε άλλο χώρο. Έτσι, θα αφιερώσεις, με μεγαλύτερη άνεση και λιγότερο άγχος, χρόνο στα υπόλοιπα δωμάτια και δεν θα αφήσεις το πιο δύσκολο δωμάτιο για το τέλος, όταν δεν θα έχεις δηλαδή την απαιτούμενη ενέργεια. Κάπως έτσι, θα έχεις ένα καθαρό σπίτι στα γρήγορα.

 

Για να καθαρίσεις το μπάνιο πιο γρήγορα, καλό είναι σε κάθε περίπτωση να εστιάσεις αρχικά στην απομάκρυνση των αλάτων και των στιγμάτων από το νερό στον νιπτήρα, τη μπανιέρα και τις επιφάνειες γύρω από αυτή, χρησιμοποιώντας το ισχυρό VIAKAL spray Μπάνιου με δράση 3 σε 1 κατά των αλάτων. Χάρη στην ειδική σύνθεσή του, όχι μόνο προσφέρει βαθύ καθαρισμό, χαρίζοντας στα έπιπλα του μπάνιου λάμψη που διαρκεί, αλλά εμποδίζει και την επανεμφάνιση στιγμάτων από το νερό. Επιπλέον, όσο θα περιμένεις να στεγνώσει το μπάνιο σου, μπορείς να βάλεις ένα πλυντήριο με τα άπλυτα ρούχα σου, για να κερδίσεις χρόνο και να έχεις ένα καθαρό σπίτι σε 30 λεπτά. Μάλιστα, επενδύοντας στις καινοτόμες, υγρές και υπερσυμπυκνωμένες κάψουλες πλυντηρίου ρούχων, Ariel Allin1 PODS, θα χαρίσεις στα ρούχα σου ένα μοναδικό, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, ακόμη και αν επιλέξεις να τα πλύνεις στους 30 βαθμούς.

 

Γυναίκα καθαρίζει στο μπάνιο

 

2. Πρώτα η τακτοποίηση και μετά το καθάρισμα

 

Η απάντηση στο ερώτημα «πώς να καθαρίζω το σπίτι μου» ξεκινάει με τη λέξη «τακτοποίηση». Συνεπώς, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως για να μην αντιμετωπίσεις εμπόδια και δυσκολίες, ενώ θα καθαρίζεις, αλλά να έχεις ένα καθαρό σπίτι σε 30 λεπτά, καλό θα ήταν, πρώτα να τακτοποιήσεις τα πράγματά σου, να εξαφανίσεις κάθε δείγμα ακαταστασίας, τοποθετώντας κάθε αντικείμενο στη θέση του και μετά να προχωρήσεις με το καθάρισμα. Να θυμάσαι πως όσο πιο οργανωμένος είναι ο χώρος που σκοπεύεις να καθαρίσεις, τόσο μεγαλύτερη ευελιξία θα έχεις στο σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και το ξεσκόνισμα που θα ακολουθήσουν.

 

3. Κόλπα για ένα καθαρό σπίτι που αφορούν στο ξεσκόνισμα

 

Το ξεσκόνισμα μπορεί να γίνει μία από τις πιο χρονοβόρες και κουραστικές δουλειές του σπιτιού, αν δεν ακολουθήσεις τη διαδικασία βήμα-βήμα. Για να είσαι σίγουρη, λοιπόν, πως θα ολοκληρώσεις τη διαδικασία και θα έχεις ένα καθαρό σπίτι σε 30 λεπτά, χωρίς να μείνει ίχνος σκόνης στο πάτωμά σου, μπορείς να ξεκινήσεις το ξεσκόνισμα από τα πιο ψηλά σημεία του σπιτιού, πηγαίνοντας προς τα πιο χαμηλά, ενώ μπορείς να ξεσκονίζεις το σπίτι με μία συγκεκριμένη φορά, δηλαδή από τα αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να είσαι σίγουρη πως θα περάσεις από κάθε επιφάνεια. Όπως και να έχει, ένας «σύμμαχος» όπως το Swiffer Μαγικό Φτερό θα σου «λύσει» τα χέρια στο ξεσκόνισμα και θα σου χαρίσει ένα καθαρό σπίτι στα γρήγορα, αφού χάρη στις χιλιάδες αφράτες ίνες και την ελαφριά επικάλυψη στα πανάκια του, μαγνητίζει και παγιδεύει τη σκόνη από κάθε επιφάνεια, ενώ μπορεί και εισχωρεί σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως οι στενές γωνίες και οι χαραμάδες.

 

4. Η καθαριότητα του σπιτιού συνεχίζεται με το σκούπισμα

 

Αν αναρωτιέσαι πώς να καθαρίζεις το σπίτι και συγχρόνως να το ευχαριστιέσαι, να ξέρεις πως το συγκεκριμένο βήμα, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Βλέπεις, εφόσον η σκόνη έχει πέσει από τα έπιπλα και έχει κάτσει στο πάτωμα, είναι σημαντικό να μπορέσεις να την παγιδεύσεις, ώστε όταν θα περάσεις στο στάδιο του σφουγγαρίσματος, να μην μεταφέρεται η σκόνη και η βρομιά μέσω της σφουγγαρίστρας, από το ένα σημείο στο άλλο. Για να είσαι σίγουρη, λοιπόν, πως θα μαζέψεις εύκολα και αποτελεσματικά τη σκόνη και τις τρίχες που έχουν συγκεντρωθεί στο πάτωμα του σπιτιού σου, ώστε να απολαύσεις ακούραστα και γρήγορα ένα καθαρό σπίτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Swiffer Στεγνά Πανάκια Πατώματος, τα οποία μαγνητίζουν και «κλειδώνουν» τη βρομιά από οποιαδήποτε επιφάνεια στο σπίτι.

 

Σκούπα και πανάκια Swiffer

 

5. Ένα καθαρό σπίτι χρειάζεται και καλό σφουγγάρισμα

Για να είσαι σίγουρη πως θα σφουγγαρίσεις επαρκώς όλο τον χώρο και πως θα περάσεις από κάθε σημείο, ακόμη και από τα πιο δυσπρόσιτα, είναι σημαντικό να σφουγγαρίσεις τα πατώματα με σύστημα, χωρίζοντας το κάθε δωμάτιο σε τμήματα και ξεκινώντας από το κέντρο του δωματίου, να πηγαίνεις σταδιακά προς τις άκρες. Στο σημείο αυτό, μπορείς να αντικαταστήσεις τα Swiffer Στεγνά Πανάκια Πατώματος με τα Swiffer Υγρά Ανταλλακτικά Πανάκια Πατώματος, ώστε να σφουγγαρίσεις το πάτωμα, καθώς διαθέτουν στην επιφάνειά τους ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες, οι οποίοι διαλύουν τη βρομιά από τις επιφάνειες, την αφαιρούν και την παγιδεύουν αποτελεσματικά, αφήνοντας ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας στο πέρασμά τους.

Τώρα, λοιπόν, που πήρες την απάντηση στο ερώτημα «πώς να καθαρίζω το σπίτι μου», το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως αν θέλεις να μειώσεις τον χρόνο που αφιερώνεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου και να έχεις ένα καθαρό σπίτι γρήγορα και εύκολα, το «μυστικό» είναι να το καθαρίζεις συχνότερα. Όσο πιο συνεπής παραμένεις με την οργάνωση της καθαριότητας του σπιτιού, αλλά και με τον καθαρισμό του προσωπικού σου χώρου, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειάζεσαι για να ολοκληρώνεις τη διαδικασία της γενικής καθαριότητας.