Εύκολες και οικονομικές deco ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού


Σπίτι
1/04/2021

Για τους περισσότερους από εμάς, ο Μάρτιος είναι ένας μεταβατικός μήνας, ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου αφήνουμε πίσω μας τον χειμώνα και προετοιμαζόμαστε για την άνοιξη. Μαζί με τη φύση που ανθίζει, λοιπόν, σταδιακά αλλάζει και η διάθεσή μας προς το καλύτερο. Τα μάλλινα πουλόβερ ανεβαίνουν στο πατάρι και δίνουν τη θέση τους στα λεπτά ζακετάκια και τα κοντομάνικα μπλουζάκια, ενώ μαζί με την γκαρνταρόμπα μας, έχει έρθει και η στιγμή να αναδιαμορφώσουμε κατάλληλα και τον προσωπικό μας χώρο.

Έχοντας περάσει περισσότερες ώρες και ημέρες στο σπίτι τους τελευταίους μήνες, πλέον γνωρίζουμε καλύτερα ποιες είναι οι νέες προσθήκες αλλά και οι αφαιρέσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε, για να υποδεχθούμε με άλλον «αέρα» τη νέα εποχή. Ακόμη και αν την παρούσα στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κάποια μεγάλη επένδυση για να ανανεώσουμε τον προσωπικό μας χώρο, υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί και εύκολοι τρόποι να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μερικούς από αυτούς τους τρόπους, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί!

Φτιάχνουμε πρωτότυπα μαξιλάρια από παλιά μπλουζάκια

Εφόσον θα πραγματοποιήσουμε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα μας, ανεβάζοντας τα χειμωνιάτικα και κατεβάζοντας τα ανοιξιάτικα ρούχα, μπορούμε να ξεχωρίσουμε εκείνα που δεν φοράμε πλέον και να τα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε καινούρια μαξιλάρια για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Υπάρχουν πολλά καταστήματα που διαθέτουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές γέμισμα μαξιλαριών, όπως τρίμμα αφρολέξ, ενώ μπορούμε να δημιουργήσουμε και το δικό μας γέμισμα, χρησιμοποιώντας λεπτές λωρίδες χαρτιού ή άλλα παλιά υφάσματα. Τοποθετώντας μερικά μαξιλάρια στο καθιστικό ή τη βεράντα μας, αυτόματα ο χώρος θα δείχνει πιο ζεστός και φιλόξενος.

Δημιουργούμε μία «πράσινη» γωνία ευεξίας από φυτά

Τα φυτά συνιστούν μερικές ακόμη οικονομικές προσθήκες, που μπορούν να ανανεώσουν εύκολα τους χώρους μας. Δεν έχει σημασία εάν θα τα τοποθετήσουμε στη βεράντα ή σε κάποιον από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, αφού έτσι και αλλιώς, θα εμπλουτίσουν με χρώμα και ζωντάνια το σπίτι μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως την παρούσα περίοδο αξίζει να επενδύσουμε σε φυτά όπως, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, η γαρδένια, η πετούνια, η καλιμπραχόη και ο ιβίσκος, καθώς είναι εκείνα που ανθοφορούν μέχρι και το φθινόπωρο. Όσο για το εσωτερικό τμήμα του σπιτιού, το ανθούριο, το αγλαόνημα, η χρωματιστή γκουσμάνια και η καλαγχόη, είναι μερικές ανθεκτικές και όμορφες επιλογές που θα αναβαθμίσουν τον χώρο μας με την παρουσία τους.

Εύκολες και οικονομικές deco ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού 

Μεταμορφώνουμε μία παλιά σκάλα σε βιβλιοθήκη

Εάν έχουμε στο σπίτι μας μία παλιά σκάλα που δεν χρησιμοποιούμε πλέον, αντί να πιάνει άσκοπα χώρο, μπορούμε να τη μεταμορφώσουμε σε βιβλιοθήκη ή ραφιέρα! Το μόνο που θα χρειαστούμε, είναι μία μικρή ποσότητα μπογιάς, για να τη βάψουμε σε κάποια ιδιαίτερη και όμορφη απόχρωση. Έπειτα, θα τοποθετήσουμε σε αυτή τα διακοσμητικά ή τα βιβλία μας. Εναλλακτικά, ένας ακόμα τρόπος για να την αξιοποιήσουμε, είναι να σταθεροποιήσουμε τη μία πλευρά της στον τοίχο, να την ξαπλώσουμε και να δημιουργήσουμε έναν καλόγερο.

Κατασκευάζουμε θήκες κεριών από φλιτζάνια

Ανεξάρτητα από την εποχή, τα κεριά είναι πάντα μία σταθερή αξία στη διακόσμηση του σπιτιού μας, αφού δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για τα βράδια που θέλουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την άνεση του προσωπικού μας χώρου. Σε περίπτωση, λοιπόν, που διαθέτουμε στα ντουλάπια μας φλιτζάνια που δεν χρησιμοποιούμε πια και λειτουργούν μόνο ως ντεκόρ για την κουζίνα μας, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε γεμίζοντάς τα με κερί, τοποθετώντας μέσα ένα φυτίλι και δημιουργώντας το δικό μας ξεχωριστό διακοσμητικό για το σαλόνι ή το μπαλκόνι μας. Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα ανακαλύψουμε όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για να ετοιμάσουμε το κερί, αλλά και τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη διαδικασία.

Μετατρέπουμε τα γυάλινα βαζάκια σε διακοσμητικά

Αρκετοί από εμάς έχουμε τη συνήθεια να αποθηκεύουμε τα γυάλινα βαζάκια από τις σάλτσες και τις μαρμελάδες που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ράφι γεμάτο από αυτά, χωρίς όμως να μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να τους χαρίσουμε ξανά «ζωή», δημιουργώντας με αυτά όμορφα και ξεχωριστά διακοσμητικά για τους χώρους του σπιτιού μας. Είτε αποφασίσουμε να τα μετατρέψουμε σε βάζα για λoυλούδια, είτε σε χρωματιστές θήκες για κεριά, ακόμη και σε θήκες για γλαστράκια, τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις δημιουργίες μας είναι ελάχιστα και αρκετά οικονομικά.

Εύκολες και οικονομικές deco ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού

Σε κάθε περίπτωση, έχει σημασία να θυμόμαστε πως οι παραπάνω ιδέες, σκοπό έχουν να «ξεκλειδώσουν» τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας. Με άλλα λόγια, δεν περιοριζόμαστε σε αυτές, αλλά αντλούμε έμπνευση και δημιουργούμε μοναδικά διακοσμητικά για το σπίτι μας, σύμφωνα πάντα με τα υλικά που διαθέτουμε και το budget μας.