Ανακαλύπτοντας τις κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις για τη νέα σεζόν


Σπίτι
16/09/2020
Από τον μαξιμαλισμό, στις floral ταπετσαρίες και τα βιώσιμα έπιπλα

Το φθινόπωρο αποτελεί την εποχή της ανανέωσης και των αλλαγών και σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μήνας που διανύουμε είναι ένας από τους πλέον ιδανικούς, για να κάνουμε ορισμένες διακοσμητικές αλλαγές και παρεμβάσεις στα σπίτια μας. Στην περίπτωση, λοιπόν, που χρειάζεσαι έμπνευση ή μία ώθηση για να φέρεις έναν «αέρα» ανανέωσης στους χώρους σου, αξίζει να αφιερώσεις λίγο από τον ελεύθερό σου χρόνο για να μελετήσεις κάποιες από τις κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις της σεζόν.

Εμείς κάναμε την έρευνά μας και τώρα, μοιραζόμαστε μαζί σου τα πιο ιδιαίτερα decor trends της σεζόν. Σε όποια αλλαγή και αν θέλεις να προχωρήσεις στο σπίτι σου, θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις τις ξεχωριστές αυτές διακοσμητικές τάσεις και να τις υιοθετήσεις καταλλήλως, για να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Οι floral ταπετσαρίες των ‘70s

Όσο παλιακή και αν φαντάζει η συγκεκριμένη διακοσμητική πρόταση, αποτελεί μία κορυφαία decor τάση για το φθινόπωρο του 2020. Μια ματιά σε ένα περιοδικό ή μία ιστοσελίδα διακόσμησης, αρκεί για να σε πείσει. Δοκίμασε να τοποθετήσεις μία καλαίσθητη, φλοράλ ταπετσαρία σε έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου σου για να δώσεις μία ρομαντική διάσταση στον πλέον προσωπικό σου χώρο. Σε αντίθεση με περασμένες χρονιές, όταν και βλέπαμε περισσότερο γεωμετρικά μοτίβα να κυριαρχούν στις σύγχρονες ταπετσαρίες, φέτος, τα γεωμετρικά σχέδια τείνουν να βγουν εκτός μόδας και τη θέση τους παίρνει η φύση και η πολυχρωμία της.

Το grandmillenial στυλ

Πρόκειται για μία λέξη η οποία μόλις πρόσφατα μπήκε στο λεξιλόγιο των σύγχρονων παγκόσμιων τάσεων που αφορούν στη διακόσμηση και έχει να κάνει με τον συνδυασμό του παλιού και του νέου. Έπιπλα-αντίκες από τις δεκαετίες του ‘20, του ‘30, του ‘60 και του ‘70, δηλαδή τα έπιπλα των γιαγιάδων μας, κάνουν την επανεμφάνισή τους στα σύγχρονα σπίτια. Ουσιαστικά, το παλιό και το νέο συνδυάζονται αρμονικά το 2020 και αυτό σημαίνει ότι… ήρθε ενδεχομένως η ώρα να περάσεις μία βόλτα από την αντικερί της γειτονιάς σου ή να ρίξεις μια ματιά στην αποθήκη του πατρικού σου για τυχόν διακοσμητικούς «θησαυρούς». Προτού τους βάλεις στο σπίτι, βέβαια, καλό είναι να κάνεις ένα πέρασμα με το Swiffer Μαγικό Φτερό για να απομακρύνεις σκόνη, αλλεργιογόνα και ακάρεα!

Το μπλε είναι το νέο γκρι

Γκρι καναπέδες, τοίχοι, έπιπλα και κουρτίνες. Πιθανότατα υπάρχει μία γκρι διακοσμητική «πινελιά» και στο δικό σου σπίτι. Το 2020 όμως, ήρθε η ώρα να πεις «αντίο» στο γκρι και να χαρίσεις στο σπίτι σου λίγη από τη γοητεία του μπλε, εκείνη που άλλοτε σε ηρεμεί και σε «ταξιδεύει» και άλλοτε διεγείρει τον νου σου. Το μπλε -και δη το κλασικό, δηλαδή το πιο σκούρο- είναι το χρώμα της σεζόν σύμφωνα με την Pantone και αν περιλαμβάνεται στην παλέτα των δικών σου αγαπημένων χρωμάτων, μπορείς να το επιλέξεις για να βάψεις έναν από τους τοίχους του σαλονιού σου. Το κλασικό μπλε μπορεί να προσφέρει στον χώρο σου έναν πιο αρχοντικό και κομψό «αέρα». Γιατί να μην κάνεις αυτή την αλλαγή;

Ανακαλύπτοντας τις κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις για τη νέα σεζόν

Μια μικρή ζούγκλα στο σπίτι σου

Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση του σπιτιού αυτό το φθινόπωρο, τα φυτά εσωτερικού χώρου παραμένουν μία από τις κορυφαίες επιλογές. Η μονστέρα, η σανσεβιέρια, η δράκαινα και ο φίκος λυράτα, αποτελούν ιδανικές επιλογές για το σαλόνι, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιό σου. Ό,τι φυτό και επιλέξεις, φρόντισε απλώς να είναι αληθινό διότι τα τεχνητά φυτά και λουλούδια, δεν είναι στη μόδα πλέον. 

 

Ανακαλύπτοντας τις κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις για τη νέα σεζόν

Τα βιώσιμα έπιπλα που θα λατρέψεις

Η λέξη βιωσιμότητα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και τώρα, κάνει την εμφάνισή της και στο σύγχρονο «λεξικό» της διακόσμησης. Τα έπιπλα, τα χρώματα, τα διακοσμητικά που αγοράζουμε ή κατασκευάζουμε και κατά συνέπεια τα σπίτια μας, γίνονται πλέον πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο. Τα έπιπλα που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά και προέρχονται από βιώσιμες πηγές, αποτελούν τις ιδανικές προσθήκες για τα eco-friendly σπίτια του 2020. Δοκίμασε να επιλέξεις έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα που προέρχονται από βιώσιμα και ανανεώσιμα υλικά και έχουν μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα -όπως το μπαμπού- και μετέτρεψε το σπίτι σου σε ένα «πράσινο» και ταυτόχρονα μοντέρνο καταφύγιο.

Ανακαλύπτοντας τις κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις για τη νέα σεζόν

Ο μαξιμαλισμός σε πρώτο πλάνο

Ο μαξιμαλισμός κυριαρχεί στη μόδα και τη διακόσμηση το 2020. Και σε ό,τι αφορά στο σπίτι σου, σε καλεί να ακολουθήσεις τον κανόνα του… «όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο». Η διακοσμητική αυτή τάση επιτάσσει να διακοσμήσεις το σπίτι σου με έπιπλα και αντικείμενα που αγαπάς, χωρίς να προβληματίζεσαι για το αν θα επιβαρύνεις τους χώρους σου. Ουσιαστικά, σε καλεί να εκφράσεις την προσωπικότητά σου μέσα από τις διακοσμητικές σου επιλογές, χρησιμοποιώντας ως «καμβά» το σπίτι σου. Συνδυάζοντας διαφορετικές υφές, χρώματα και στυλ επίπλων, θα πετύχεις ένα αποτέλεσμα που θα ταιριάζει απολύτως στο στυλ και τις ανάγκες σου. Στην περίπτωση που επιλέξεις τη συγκεκριμένη τάση, βέβαια, καλό είναι να γνωρίζεις πως ενδεχομένως θα χρειάζεται να ξεσκονίζεις και να καθαρίζεις το σπίτι σου λίγο πιο συχνά. Διότι όσο πιο πολλά αντικείμενα και έπιπλα υπάρχουν σε έναν χώρο, τόσο περισσότερες γωνίες «βρίσκει» η σκόνη για να «κρύβεται». Τα καλά νέα είναι πως με το Swiffer Σύστημα Καθαρισμού, θα μπορείς να φτάνεις σε κάθε γωνία του σπιτιού, ακόμη και τις πιο δυσπρόσιτες, δηλαδή σε εκείνες στις οποίες δεν μπορούν να φτάνουν πάντα οι παραδοσιακές σκούπες.

Ανακαλύπτοντας τις κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις για τη νέα σεζόν

Τα σπίτια μετατρέπονται σε γραφεία και γυμναστήρια

Πρόκειται για μία τάση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, η οποία είχε κάνει την εμφάνισή της καιρό πριν την εποχή της τηλεργασίας και πλέον, έχει την «τιμητική» της. Ο όρος «work and leisure» συναντάται πλέον συχνά και στον χώρο της διακόσμησης και φαίνεται ότι αποτελεί ουσιαστικά μία αναγκαιότητα, η οποία δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί καλύτερα τις επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής. Αυτό σημαίνει ότι πλέον επιλέγουμε έπιπλα για το σπίτι μας τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν ταυτοχρόνως τις ανάγκες μας για ξεκούραση, αλλά και εργασία. Έτσι, το γραφείο παίρνει τη θέση της τραπεζαρίας και έπιπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, κερδίζουν την προσοχή μας.

Ανακαλύπτοντας τις κορυφαίες διακοσμητικές τάσεις για τη νέα σεζόν

Από τον μαξιμαλισμό στο grandmillenial στυλ και από τις floral ταπετσαρίες, στα φυτά εσωτερικού χώρου, τα βιώσιμα έπιπλα και τις work and leisure προσθήκες. Όποια και αν είναι η διακοσμητική τάση στην οποία θα στραφείς προκειμένου να ανανεώσεις το σπίτι σου, προσπάθησε να βασιστείς περισσότερο στις προσωπικές σου ανάγκες και φυσικά, σε εκείνες του κάθε σου χώρου. Πάνω από όλα όμως, μην ξεχνάς ότι όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα στο σπίτι σου, χρειάζονται φροντίδα για να παραμείνουν όμορφα και να καταφέρουν να σε συντροφεύσουν στις όμορφες και χαλαρές στιγμές σου για πολλά ακόμη χρόνια.