Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ


Ομορφιά
24/02/2020
Πού αξίζει να επενδύσεις

Οι τηλεοπτικές εκπομπές που παρακολουθείς, τα άρθρα που διαβάζεις στο διαδίκτυο και οι συζητήσεις που κάνεις με τις φίλες σου, περιλαμβάνουν συνήθως την ίδια γνωστή-άγνωστη έννοια: Το στυλ! Σε γενικές γραμμές όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει «στυλ», ωστόσο, οι περισσότεροι αδυνατούμε να δώσουμε μια ικανοποιητική εξήγηση για τον συγκεκριμένο όρο.

Στην πραγματικότητα, το στυλ δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την εξωτερική μας εμφάνιση ή τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε, αλλά αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης που μας επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να βγάζουμε στην επιφάνεια πολλά και σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα μας. Παρόλα αυτά, τα ρούχα και ο τρόπος που επιλέγουμε να τα φοράμε, αποτελούν έναν άμεσο και προφανή τρόπο για να εκφράζουμε το στυλ μας. Για να συμβεί αυτό όμως, πρέπει πρώτα να το έχουμε ανακαλύψει.

Αν αισθάνεσαι, λοιπόν, ότι δεν έχεις βρει ακόμη το δικό σου στυλ, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το ανακαλύψεις και να το φέρεις στην επιφάνεια!

1. Γνώρισε το σώμα σου

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε γυναίκα μπορεί να φοράει ό,τι ρούχο και με όποιον τρόπο την ευχαριστεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχει κατανοήσει πρώτα το σχήμα του σώματός της. Διότι μόνο έτσι θα είναι σε θέση να επιλέγει ρούχα που της ταιριάζουν πραγματικά και αναδεικνύουν τα πιο όμορφα στοιχεία της. Ρίχνοντας μια ματιά σε πρόσφατες φωτογραφίες και παρατηρώντας τον εαυτό σου λίγο παραπάνω στον καθρέφτη, θα καταφέρεις να εντοπίσεις ποια είναι τα σημεία που σε κάνουν να ξεχωρίζεις και έτσι, να τους δώσεις την ανάλογη έμφαση, με τα κατάλληλα ρούχα.

Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

2. Απέκτησε ένα «σήμα κατατεθέν»

Υπάρχουν πολλοί celebrities που έχουν συνδέσει το όνομά τους με κάποιο fashion item. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η γκουρού της μόδας, Anna Wintour, η οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γυαλιά ηλίου της. Όσοι το έχουν καταφέρει, είναι συνήθως άνθρωποι τους οποίους θαυμάζουμε για το γούστο και το ιδιαίτερο στυλ τους. Σίγουρα υπάρχει κάποιο ανάλογο αξεσουάρ ή μία λεπτομέρεια, όπως η μοναδική απόχρωση ενός κραγιόν, που μπορεί να γίνει η δική σου, στυλιστική «υπογραφή».

3. Επενδύοντας σε διαχρονικά κομμάτια

Τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις για να ανακαλύψεις το δικό σου στυλ; Ότι η ποσότητα δεν έχει καμία σχέση με το στυλ. Αντίθετα, η ποιότητα και η διαχρονικότητα αποτελούν βασικά «συστατικά» ενός πετυχημένου στυλ. Φρόντισε, λοιπόν, να επενδύσεις σε μοτίβα και σχέδια που δεν έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια, αλλά είναι σύγχρονα και διαθέτουν υλικά που αντέχουν στον χρόνο. Καλό είναι επίσης να προσπαθήσεις να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου και να αρχίσεις να κάνεις περισσότερο υπεύθυνα τις αγορές σου. Τα ρούχα είναι τα «δομικά» στοιχεία μίας ντουλάπας και συνεπώς του ίδιου σου του στυλ, και όσο πιο ποιοτικά και κλασικά είναι, τόσο το καλύτερο για εσένα.

4. Κατανόησε τι δεν σου αρέσει

Παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να οργανώσεις έπειτα από καιρό την ντουλάπα σου, καλό θα ήταν κατά τη διαδικασία διαλογής, να ξεχωρίσεις τα κομμάτια (μπλούζες, παντελόνια, πουκάμισα κλπ.) τα οποία δεν φοράς πλέον ή δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου παρατηρώντας απλώς τι δεν σου αρέσει. Διότι κατανοώντας το γιατί δεν θέλεις να φοράς πλέον ένα ρούχο, θα αποφύγεις πιο εύκολα στο μέλλον να προχωρήσεις σε αγορές τις οποίες ενδεχομένως θα μετανιώσεις.

Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Σε κάθε περίπτωση, μην αφήνεις τη μόδα και τα εκάστοτε fashion trends να σε παρασύρουν και μην ξεχνάς να είσαι αυθόρμητη! Όσο πιο αυθόρμητες είναι οι ενδυματολογικές σου επιλογές, τόσο πιο αυθεντικό και αντιπροσωπευτικό θα γίνεται το στυλ σου! Δώσε στον εαυτό σου το περιθώριο να πειραματιστεί και να είσαι βέβαιη πως οι εμφανίσεις σου σύντομα θα αρχίσουν να σε εκφράζουν περισσότερο και να εμπνέουν και τους γύρω σου!