Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα σας


Ομορφιά
4/10/2018
Δεν ξέρετε τι ρούχο να διαλέξετε κάθε φορά που στέκεστε μπροστά στην ντουλάπα σας;

Έχετε πολλά ρούχα αλλά δεν ξέρετε πώς να τα συνδυάσετε; Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να τα βάλετε σε τάξη!  

Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη, αλλά δεν έχετε τίποτα να φορέσετε; Κρατάτε ακόμα εκείνο το τζιν από το 1998 που δεν σας κάνει πια; Αγοράσατε κάτι στις εκπτώσεις και δεν το έχετε φορέσει ποτέ; Τα πέντε απλά βήματα οργάνωσης της ντουλάπας που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε ό,τι χρειάζεστε, αγαπάτε και φοράτε!

1. Πετάξτε ό,τι δεν σας κάνει

Τώρα πρέπει να φανείτε γενναία και να αφήσετε στην άκρη ό,τι δεν σας εφαρμόζει άψογα, όπως το τζιν που δεν έχετε φορέσει από τότε που μείνατε έγκυος ή την μπλούζα που είναι πλέον φαρδιά. Τα ρούχα σας πρέπει να σας πηγαίνουν, να τονίζουν τα δυνατά σας σημεία και να σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα, αλλιώς δεν έχουν θέση στην ντουλάπα σας! Σας ανησυχεί το γεγονός ότι μπορεί στο μέλλον να αλλάξει το σώμα σας ή να χρειαστείτε κάποιο από τα ρούχα που πετάξατε; Βάλτε τα σε μια σακούλα, αποθηκεύστε τη σωστά και πετάξτε την αφού περάσουν μερικοί μήνες — είναι πιο εύκολο να αποχωριστείτε κάτι που έχετε να το δείτε καιρό και έχει βγει από το μυαλό σας!

 2. Χαρίστε ό,τι δεν έχετε φορέσει τον τελευταίο χρόνο

Συχνά κρατάμε ρούχα που νομίζουμε ότι θα φορέσουμε… κάποια στιγμή. Αν όμως δεν τα έχετε φορέσει επειδή δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα ρούχα σας ή επειδή δεν σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα, χαρίστε τα. Κάντε χώρο για τα ρούχα που ανυπομονείτε να φορέσετε!

 3. Κρατήστε όσα αγαπάτε πραγματικά!

Όλοι μας έχουμε ένα ρούχο που θα θέλαμε να φοράμε πιο συχνά, αλλά μπορεί εύκολα να μπούμε στη λογική να το «κρατήσουμε για ειδικές περιστάσεις». Δεν υπάρχει λόγος! Αν φροντίζετε σωστά τα αγαπημένα σας ρούχα, τότε θα μπορείτε να τα φοράτε για πολλά χρόνια, ακόμα και αν είναι ευαίσθητα ή πλεκτά. Φροντίστε να τα πλένετε με το κατάλληλο απορρυπαντικό, όπως με τις Υγρές Κάψουλες Ariel Pods 3σε1, που εξασφαλίζουν εύκολο και αποτελεσματικό πλύσιμο, αναζωογονώντας τα χρώματα.  

 4. Δημιουργήστε outfits

Αξιοποιήστε μερικά κλασικά και καλοραμμένα κομμάτια, όπως ένα σακάκι, μερικά πουκάμισα, ένα ωραίο τζιν ή ένα παντελόνι για τη δουλειά. Κάντε 5-6 συνδυασμούς που ξέρετε ότι είναι εγγυημένοι και πετυχημένοι, μαζί με τα παπούτσια και τα κατάλληλα αξεσουάρ. Φωτογραφίστε κάθε σύνολο και κολλήστε τις φωτογραφίες στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας σας. Ανατρέξτε στις φωτογραφίες όταν χρειάζεστε έμπνευση ή δεν ξέρετε τι να φορέσετε.

 5Μην ξεχνάτε το χρώμα

Λίγο χρώμα μπορεί να αναβαθμίσει κάθε σύνολο και να του χαρίσει μια ιδιαίτερη νότα σε κάθε περίσταση. Επιλέξτε κάποια βασικά κομμάτια που θα μπορείτε να συνδυάζετε με πολλά ρούχα.