Νέες τάσεις στο μακιγιάζ που δίνουν φθινοπωρινό ύφος στις εμφανίσεις μας

Ομορφιά
1/10/2020
Πώς θα τις υιοθετήσουμε για να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά μας

Για τις περισσότερες από εμάς, το φθινόπωρο είναι μία μεταβατική περίοδος, μία εποχή ανασυγκρότησης και αλλαγών. Έχοντας συμπληρώσει, λοιπόν, σχεδόν έναν μήνα από όταν επιστρέψαμε από τις διακοπές, είμαστε έτοιμες να περάσουμε στις τροποποιήσεις που χρειάζεται το στυλ μας!

Ωστόσο, εφόσον οι στυλιστικές μας επιλογές έχουν αρχίσει να αποκτούν ένα πιο φθινοπωρινό ύφος, καλό θα ήταν να αποκτήσουμε σταδιακά και ένα ανάλογο μακιγιάζ, το οποίο θα ταιριάζει με την παρούσα περίοδο.

Παρατηρώντας λίγο καλύτερα τις εμφανίσεις που παρουσιάστηκαν στα παγκόσμια ντεφιλέ τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, είμαστε σε θέση να αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες από τις νέες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στον χώρο του μακιγιάζ και να επιλέξουμε αυτές που μας εκφράζουν περισσότερο. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τις σημαντικότερες από αυτές, καθώς και τους τρόπους που μπορούμε να τις υιοθετήσουμε!

Ιδού, λοιπόν, πέντε κυρίαρχες τάσεις στον χώρο του μακιγιάζ για το φετινό φθινόπωρο.

Γήινες αποχρώσεις για ένα φυσικό αποτέλεσμα

Μία από τις σημαντικότερες τάσεις στο μακιγιάζ αυτή την περίοδο, είναι το φυσικό αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επενδύσουμε σε γήινες, καφέ και μπεζ αποχρώσεις, οι οποίες τονίζουν ελαφρά τις γωνίες μας, χωρίς όμως να αλλοιώνουν την όψη και το σχήμα του προσώπου. Δημιουργώντας ανεπαίσθητα κοψίματα στην περιοχή των ζυγωματικών και των κροτάφων, φωτίζοντας διακριτικά το τόξο των φρυδιών, την περιοχή κάτω από τα μάτια και το πιγούνι, επιλέγοντας ένα γκλος ή ένα κραγιόν παρόμοιο με την απόχρωση των χειλιών μας, θα δείχνουμε περιποιημένες και ξεκούραστες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Νέες τάσεις στο μακιγιάζ που δίνουν φθινοπωρινό ύφος στις εμφανίσεις μας

Χρωματιστές και εκκεντρικές βλεφαρίδες

Για όσες από εμάς πειραματίζονται λίγο παραπάνω με το μακιγιάζ, το φετινό φθινόπωρο είναι η κατάλληλη στιγμή να τολμήσουμε ακόμη πιο εκκεντρικές αποχρώσεις για τις βλεφαρίδες, όπως το σκούρο πράσινο, το μωβ και το μπλε. Πριν επιλέξουμε το χρώμα που θα μας συνοδεύει στις εμφανίσεις μας βέβαια, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας το χρώμα των ματιών μας και να διαλέξουμε την απόχρωση που τα τονίζει περισσότερο. Συνδυάζοντας μία απόλυτα φυσική όψη με μία χρωματιστή «πινελιά» στα βλέφαρά μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ό,τι κι αν φορέσουμε, το πρόσωπό μας θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Νέες τάσεις στο μακιγιάζ που δίνουν φθινοπωρινό ύφος στις εμφανίσεις μας

Διαχρονικό κόκκινο για ζουμερά χείλη

Μπορεί οι τάσεις στο μακιγιάζ να αλλάζουν από εποχή σε εποχή, όμως η διαχρονική αξία του κόκκινου κραγιόν, δεν θα βρεθεί ποτέ εκτός μόδας. Για μία ακόμη χρόνιά, λοιπόν, τα ζουμερά κόκκινα χείλη παραμένουν στο προσκήνιο, με τους μακιγιέζ να προτείνουν ανεπιφύλακτα ζωηρές και έντονες αποχρώσεις, όπως είναι το chilli red, το scarlet, το ferrari και το candy apple. Να σημειώσουμε απλώς ότι ανεξάρτητα από τον τόνο που θα επιλέξουμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ένα κραγιόν με ματ υφή, είναι εκείνο που θα μας χαρίσει και ένα αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Νέες τάσεις στο μακιγιάζ που δίνουν φθινοπωρινό ύφος στις εμφανίσεις μας

Διπλή μαύρη γραμμή για εντυπωσιακό βλέμμα

Η Margot Robbie, η Bella Hadid και η Hailey Bieber είναι μόνο μερικές από τις διάσημες που τόλμησαν πρώτες τη διπλή μαύρη γραμμή πάνω από τα βλέφαρα, δημιουργώντας την απόλυτη τάση στον χώρο του μακιγιάζ. Παρότι δεν πρόκειται για μία νέα τεχνική, τους τελευταίους μήνες βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να την υιοθετούν. Αυτό συμβαίνει γιατί αντίθετα με τη μονή γραμμή, η διπλή βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη γραμμή των βλεφάρων, επεκτείνοντας το σχήμα των ματιών και δίνοντας μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα. Όσες έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια, μπορούν να αντικαταστήσουν το μαύρο χρώμα με μία ασημί ή λευκή απόχρωση που θα τα αναδείξει με έναν πιο ήπιο τρόπο.

Νέες τάσεις στο μακιγιάζ που δίνουν φθινοπωρινό ύφος στις εμφανίσεις μας

Διακριτικές λάμψεις για μία όψη που ακτινοβολεί

Τέλος, όπως αναφέραμε και παραπάνω, η απλότητα και η φυσικότητα είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που κυριαρχούν φέτος στο φθινοπωρινό μακιγιάζ μας. Ωστόσο, επειδή οι καιρικές μεταβολές τείνουν να επηρεάζουν το πρόσωπό μας, κάνοντάς το άτονο και θαμπό, καλό θα ήταν να προσθέσουμε λίγη επιπλέον λάμψη στο κόκαλο της μύτης, τα ζυγωματικά και τις άκρες του μετώπου, ώστε να δείχνουμε πιο δροσερές, υγιείς και λαμπερές, χωρίς βέβαια να το παρακάνουμε.

Νέες τάσεις στο μακιγιάζ που δίνουν φθινοπωρινό ύφος στις εμφανίσεις μας

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ που θα δώσουν ένα φθινοπωρινό ύφος στις εμφανίσεις μας και θα μας βοηθήσουν να αναδείξουμε με φυσικό τρόπο τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά μας. Σίγουρα αξίζουν μια δοκιμή!