Χαρίστε ομορφιά στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας


Ομορφιά
23/02/2023
Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για υγιή όψη και εφαρμόστε τις παρακάτω θεραπείες ώστε η νέα σεζόν να σας βρει με απαλά και λαμπερά μαλλιά.

Έχετε ταλαιπωρημένα μαλλιά; Οι εποχικές αλλαγές και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ευεξία των μαλλιών σας.

Κάτω από το φως του καλοκαιρινού ήλιου, τα ψεγάδια γίνονται πιο εμφανή. Αν μάλιστα έχει προηγηθεί ένας κρύος, υγρός χειμώνας με άφθονη αιθαλομίχλη, τα μαλλιά σας είναι άτονα, θαμπά, χωρίς στιλπνότητα. Μερικές φορές, οι τρίχες είναι τόσο αδύναμες που δύσκολα διατηρούν το σχήμα τους. Χαρίστε ξανά στα μαλλιά σας τη λάμψη, τη δύναμη και τον όγκο τους με στοχευμένες θεραπείες και φροντίστε τα περισσότερο με την καθημερινή ρουτίνα καθαριότητας και βουρτσίσματος.

Εκτός από τις καιρικές συνθήκες και τη ρύπανση, βασικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών παίζει το σωστό ξέβγαλμα μετά το λούσιμο. Τα υπολείμματα του σαμπουάν προκαλούν ξηρότητα στον θύλακα της τρίχας. Αν προσθέσουμε σ' αυτό το γεγονός ότι το τρεχούμενο νερό είναι συνήθως σκληρό, θα έχουμε εντοπίσει τους δύο βασικούς υπαίτιους για την ταλαιπωρία των μαλλιών σας. Τι μπορούμε να κάνουμε; Πρώτα απ' όλα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα: το σαμπουάν και το conditioner Pantene της σειράς Αναδόμηση και Προστασία που θρέφει την τρίχα χωρίς να την βαραίνει εξασφαλίζουν στα μαλλιά σας, ορατά πιο υγιή κοτσίδα.

Όταν λούζεστε, απλώστε καλά το σαμπουάν από τις ρίζες ως τις άκρες και σιγουρευτείτε ότι ξεβγάζετε κάθε φορά με χλιαρό νερό επί τουλάχιστον τρία λεπτά. Βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών σας. Αποκτήστε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε προϊόντα Pantene, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτή η πρακτική θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη λάμψη στα μαλλιά σας χωρίς να τα ταλαιπωρείτε.

Η απώλεια του σώματος της τρίχας, η οποία είναι εμφανής κάθε φορά που αγωνίζεστε να διατηρήσετε το στυλ σας μετά το βούρτσισμα και το στέγνωμα με το πιστολάκι, είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της κακής κατάστασης των μαλλιών σας. Τα προϊόντα Pantene της σειράς Προστασία από την Τριχόπτωση - σαμπουάν, conditioner, ενταντικό conditioner και tonic - που συμβάλλουν στην αποκατάσταση, τη θρέψη και την αύξηση του όγκου της τρίχας, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σας για ένα επιτυχημένο styling και για 3x λιγότερη τριχόπτωση. Το μυστικό βρίσκεται στην εφαρμογή: με μια χτένα απλώστε ομοιόμορφα το προϊόν από τις ρίζες ως τις άκρες. Στεγνώστε τα μαλλιά, ξεκινώντας χαμηλά στο κεφάλι, και έπειτα συνεχίστε στα μαλλιά που έχουν σχεδόν στεγνώσει βουρτσίζοντας κάθε τούφα, μετακινώντας το ακροφύσιο προς τις άκρες.

Αν τα μαλλιά σας είναι αδύναμα και έχουν την τάση να σπάνε, αναλογιστείτε όλες εκείνες τις φορές, που, επειδή βιαζόσασταν, χρησιμοποιήσατε το πιστολάκι στη μέγιστη ρύθμιση ή βουρτσίσατε πολύ δυνατά τα μαλλιά σας. Αντ' αυτού προσπαθήστε να μειώσετε κατά το ήμισυ τον χρόνο βουρτσίσματος στεγνώνοντας με σωστό τρόπο τα μαλλιά με το χέρι, τυλίγοντας τα μαλλιά με πετσέτα και ξεμπερδεύοντας τους κόμπους με χτένες και βούρτσες από φυσικό υλικό. Μια μάσκα αποκατάστασης με ξεχωριστά συστατικά θα συμβάλλει στην ενίσχυση των μαλλιών, ωστόσο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μην διστάσετε να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας για ένα καλό κούρεμα.