Μάθε για το όμπρε, το μπαλαγιάζ και τα babylights στα μαλλιά


Ομορφιά
23/02/2023

Μήπως ήρθε η ώρα να τολμήσεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου; Παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για τα όμπρε μαλλιά, το μπαλαγιάζ και τα babylights, ώστε να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου και να επιλέξεις το ιδανικό look για σένα! Βρες το χτένισμα που σου ταιριάζει και αγάπησε τα μαλλιά σου σαν να μην υπάρχει αύριο!

Η μόδα αλλάζει και οι τάσεις στα μαλλιά ανανεώνονται συνεχώς! Γιατί εσύ να μένεις στα ίδια και στα ίδια; Mήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις χτένισμα και να μπεις σε μια πιο in φάση όσον αφορά τα μαλλιά σου;

Διάλεξε την τεχνική στη βαφή που σου ταιριάζει για όμπρε μαλλιά (ombre), μπαλαγιάζ (balayage), babylights σε καστανά μαλλιά ή babylights σε ξανθά μαλλιά; Ανακάλυψε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κάθε trend και πάρε τη μεγάλη απόφαση για αλλαγή.

Τα Όμπρε μαλλιά γίνονται διαχρονικά!

Μάθε για το όμπρε, το μπαλαγιάζ και τα babylights στα μαλλιά

Όταν το καλοκαίρι αρχίζει να «ξεθωριάζει», συνηθίζουμε να σκουραίνουμε το χρώμα στα μαλλιά για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο που έρχεται. Σοκολατί, espresso brown ή ακόμα και μαύρα, είναι μερικά μόνο από τα χρώματα που επιλέγουν οι γυναίκες διαχρονικά κατά την άφιξη του φθινοπώρου και λίγο πριν τον χειμώνα.  Όμως, φέτος η μόδα παρατείνεται με το look για τα όμπρε μαλλιά  να κυριαρχεί στα κεφάλια μας και με τις θερμοκρασίες να πέφτουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Όμπρε σημαίνει σκιά. Φαντάσου ένα είδος ανταύγειας στο κάτω μέρος των μαλλιών σου. Η τεχνική του μπορεί να δείχνει απλή, είναι όμως αρκετά περίπλοκη, γι’ αυτό και προτείνουμε να επισκεφθείς έναν ειδικό που θα σου χαρίσει αυτό το trendy χρώμα! Τα «ανοίγματα» δείχνουν πιο φυσικά χρησιμοποιώντας έναν ή δύο τόνους πιο ανοιχτή βαφή από αυτή της ρίζας. Η αντίθεση στο χρώμα έχει ποικιλία ανάλογα με τις δικές σου προτιμήσεις. Υπάρχουν πιο λεπτές ανταύγειες, πιο απαλές ή πιο έντονες, ανάλογα με τη βάση του χρώματός σου. Το όμπρε είναι (πλέον) ένα κλασικό και αγαπημένο χτένισμα που δεν περιορίζεται από εποχές.

Μπαλαγιάζ, καλώς ήρθες!

Μάθε για το όμπρε, το μπαλαγιάζ και τα babylights στα μαλλιά

Είσαι τύπος της ανταύγειας; Το μπαλαγιάζ ίσως είναι αυτό που έψαχνες να προσφέρεις στα μαλλιά σου! Η ονομασία προέρχεται από την γαλλική γλώσσα και σημαίνει «βάφω». Είναι μια τεχνική που χαρίζει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα δεν ταλαιπωρούνται, αφού η βασική τεχνική της βαφής είναι η χτένα αντί η χρήση του αλουμινόχαρτου. Ουσιαστικά, σκοπός αυτής της τεχνικής είναι να αναβαθμίσουμε το χρώμα των μαλλιών μας, να το αναδείξουμε και να «φωτίσουμε» περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας με ήπιες και φωτεινές ανταύγειες, για μία φυσική και υγιή εμφάνιση! Επιπλέον, είναι ένα χρώμα που ταιριάζει άψογα, τόσο σε ξανθά όσο και σε καστανά μαλλιά και τα ξανοίγει σε φυσικούς τόνους, σαν να είναι το δικό σου χρώμα ξανοιγμένο από τον ήλιο του καλοκαιριού!

Tα Babylights τραβούν την προσοχή!

Μάθε για το όμπρε, το μπαλαγιάζ και τα babylights στα μαλλιά

Το «φυσικό» χρώμα είναι η καλύτερη επιλογή, όταν μάλιστα φαίνεται φυσικό αλλά ξέρεις ότι δεν είναι και τόσο στην πραγματικότητα. Εάν λοιπόν «φοβάσαι» τα όμπρε μαλλιά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα babylights! Θυμάσαι τα φυσικά χρώματα και τις φυσικές «ανταύγειες» που είχες μικρή από τον ήλιο; Αυτό ακριβώς σου χαρίζει και αυτή η τεχνική!  Η τεχνική babylights στηρίζεται στη βαφή, σε πολύ λεπτές τούφες, των σημείων που τα βλέπει ο ήλιος. Είναι μια διακριτική πινελιά που χαρίζει «κίνηση» στα μαλλιά σου, ενώ μπορείς να διατηρήσεις το αρχικό σου χρώμα και απλά να φωτίσεις λίγες από τις τούφες σου! Οπότε, τα babylights σε καστανά μαλλιά και τα babylights σε ξανθά μαλλιά, είναι must! Είναι ιδανικό χτένισμα για όλες εσάς που κουράζεστε με τις τακτικές επισκέψεις στα κομμωτήρια και προτιμάτε τους φυσικούς τόνους (ή τουλάχιστον να μοιάζουν φυσικοί).

Μια υπέροχη επιλογή εύκολη, γρήγορη και αρκετά οικονομική. Δοκίμασε και εντυπωσιακά, γρήγορα χτενίσματα, για να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν υπέροχα σε λιγότερο από 10’ και…έτοιμη!

Εσύ, τι απ' όλα προτιμάς; Κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο, ζήτα το χτένισμα που σου αρέσει και τα υπόλοιπα άφησέ τα στους ειδικούς.