Πώς θα επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου μετά τις διακοπές


Ομορφιά
23/02/2023
Έτσι θα επανακτήσουν την υγιή όψη και τη λάμψη τους.

Το καλοκαίρι έφυγε και σε ό,τι αφορά τα μαλλιά σου, ενδεχομένως άφησε πίσω του…… ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Από τη μία πλευρά οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου και από την άλλη ο καυτός αέρας και το αλάτι. Δεν είναι παράλογο που η επιστροφή από τις διακοπές και η έλευση του φθινοπώρου βρήκαν τα μαλλιά σου αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα και θαμπά. Στην περίπτωση δε που παρέλειψες να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της τρίχας σου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τότε καλό είναι να αφιερώσεις τώρα λίγο από τον χρόνο σου, προκειμένου να περιποιηθείς τα μαλλιά σου και να τα βοηθήσεις να επανακτήσουν την υγεία και τη λάμψη τους.

Με το φθινόπωρο να αποτελεί την ιδανική εποχή για ανανέωση, δεν υπάρχει αμφιβολία πως μερικές αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς και αφορά τα μαλλιά σου, θα σε βοηθήσουν να υποδεχθείς τη νέα σεζόν με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενδεχομένως, με καλύτερη διάθεση.

Φρόντισε να επισκεφτείς τον κομμωτή σου

Το πρώτο βήμα για να καταφέρεις να θέσεις τις σωστές βάσεις ώστε να επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου αφορά σε μία επίσκεψη στον κομμωτή σου. Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για να κόψεις και ουσιαστικά, να καθαρίσεις τα μαλλιά σου πριν την έλευση του χειμώνα και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Ο κρύος, χειμωνιάτικος αέρας μπορεί να βλάψει την τρίχα σου, όσο και οι καλοκαιρινές, υψηλές θερμοκρασίες. Καλό είναι, λοιπόν, να αφαιρέσεις την ψαλίδα και τις ξηρές άκρες που το αλάτι και το χλώριο της πισίνας έχουν προκαλέσει στα μαλλιά σου, ούτως ώστε να τους χαρίσεις μία πιο υγιή εμφάνιση και να μπορέσεις να τα περιποιηθείς σε βάθος στη συνέχεια.

Πώς θα επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου μετά τις διακοπές

Προσπάθησε να βρεις ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής

Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως όπως ακριβώς το σώμα σου, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής σου χρειάζεται απολέπιση προκειμένου να ανανεωθεί. Την περίοδο που διανύουμε, λοιπόν, δοκίμασε να βρεις ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν το οποίο θα εφαρμόσεις προτού λουστείς για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και την ξηρότητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσεις τα νέα κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής σου να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και θα «ανοίξεις» τους φραγμένους από τους ρύπους πόρους -που συχνά κάνουν τα μαλλιά σου να μην μεγαλώνουν τόσο γρήγορα όσο επιθυμείς. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μαλλιά με πιο υγιή εμφάνιση.

Δοκίμασε να στεγνώνεις με φυσικό τρόπο τα μαλλιά σου

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε, η θερμότητα αποτελεί εχθρό σου σε ό,τι αφορά την επαναφορά των μαλλιών σου. Μπορεί να μην είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία, όμως είναι σημαντικό να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο όσο πιο συχνά μπορείς. Διότι έτσι θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να «κλειδώσουν» την υγρασία μέσα τους και να παραμείνουν ενυδατωμένα. Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να σε βοηθήσει και ένα προϊόν για τα μαλλιά που περιέχει θρεπτικά λιπίδια και ενεργά αντιοξειδωτικά που βοηθούν την υγρασία να παραμείνει στην τρίχα. Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε να μείνεις μακριά από το σεσουάρ για ένα χρονικό διάστημα!

Φρόντισε να εμπλουτίσεις τα μαλλιά σου με superfood

Το τέταρτο και ενδεχομένως πιο σημαντικό βήμα στη λίστα μας αφορά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για την καθαριότητα και την ενυδάτωση της τρίχας σου, δηλαδή, το σαμπουάν, το conditioner και τη μάσκα σου. Η επιλογή που θα κάνεις έχει μεγάλη σημασία και σίγουρα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου -που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το να αποκτήσεις δυνατά* πλούσια μαλλιά με υγιή εμφάνιση. Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλείσαι να προμηθευτείς προϊόντα τα οποία περιέχουν συστατικά που δρουν σαν «πολυβιταμίνες» για την τρίχα. Με λίγα λόγια, να στραφείς στα κατάλληλα για τα μαλλιά superfood! Διότι όπως ακριβώς το σώμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας, χρειάζονται την καλύτερη «τροφή», αλλά και την καλύτερη προστασία για να διατηρούν τη φόρμα τους και την υγιή εμφάνιση τους. Έτσι λοιπόν, προϊόντα όπως εκείνα της νέας σειράς Pantene Hair Superfood, μπορούν να προσφέρουν στα μαλλιά σου όλα τα απαραίτητα συστατικά για να επανέλθουν μετά το καλοκαίρι!

Πώς θα επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου μετά τις διακοπές

Προσπάθησε να δίνεις βάση στον τρόπο που χτενίζεσαι

Και ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου έχει φυσικά σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία τους. Καλό είναι να προμηθευτείς μία χτένα με απαλά και μεγάλα «δόντια» προκειμένου να μην καταπονείς και να «σπας» την τρίχα με κάθε πέρασμα. Είναι επίσης σημαντικό να εφαρμόζεις conditioner στα μαλλιά σου κάθε φορά που λούζεσαι, ώστε να κάνεις το χτένισμα πιο εύκολο.

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα αυτόν το μήνα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα δεις σύντομα τα μαλλιά σου να επανακτούν τη χαμένη τους λάμψη και να γίνονται πιο δυνατά* με υγιή εμφάνιση. Μην διστάσεις, λοιπόν, να κάνεις αυτές τις απλές αλλά σημαντικές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου!

 

*δύναμη ενάντια στη φθορά από το styling, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες.