Περιποίηση για υπέροχα μαλλιά και υγιές τριχωτό της κεφαλής χωρίς ατελείωτες ώρες styling σε καθημερινή βάση.


Ομορφιά
23/02/2023
Ακολουθήστε απλά τις συμβουλές των ειδικών της Head & Shoulders για υπέροχα μαλλιά με αίσθηση φρεσκάδας που σας γεμίζουν αυτοπεποίθηση καθημερινά!

1. Ξεκινήστε την ημέρα με λούσιμο

«Πιστεύω ότι είναι καλό να ξεκινάμε την ημέρα μας με φρεσκολουσμένα μαλλιά και καθαρό και περιποιημένο τριχωτό, επομένως το πρωινό λούσιμο αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας για όμορφα μαλλιά», λέει ο Peter Lux.

 

2. Χρησιμοποιείτε τα προϊόντα που συνιστούν οι ειδικοί

Σε έρευνα που έγινε ανάμεσα σε δερματολόγους κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Παγκόσμιου Συνεδρίου Δερματολογίας, το 91% των δερματολόγων που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι θα συνιστούσαν το Head & Shoulders ως αποτελεσματικό προϊόν κατά της πιτυρίδας - ενώ το 67% των δερματολόγων το χρησιμοποιούσαν ήδη οι ίδιοι!

 

3. Περιποιηθείτε το τριχωτό της κεφαλής όπως και την επιδερμίδα σας

Η γνωστή δερματολόγος και πρεσβευτής της Head & Shoulders, Δρ. Ilyse Lefkowicz  συμβουλεύει: «οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μας , αλλά δεν συνειδητοποιούμε ότι και η επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής χρειάζεται την ίδια εντατική περιποίηση, καθώς από αυτήν εξαρτάται η υγιής ανάπτυξη των μαλλιών μας. Επομένως, θα πρότεινα να χρησιμοποιούμε προϊόντα όπως το Head & Shoulders που έχουν μακρά παράδοση στο να προσφέρουν μέγιστα οφέλη για το τριχωτό και τα μαλλιά. Όπως κάθε καλό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, περιέχουν ειδικούς συνδυασμούς συστατικών για την περιποίηση του τριχωτού, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν τα μαλλιά καθαρά, χαρίζοντάς τους αίσθηση φρεσκάδας και ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθησή μας.»

 

4. Να είστε διαρκώς σε επιφυλακή για τα πρώτα συμπτώματα του ευαίσθητου τριχωτού.

«Ορισμένοι παραπονιούνται για φαγούρα και αίσθηση τραβήγματος στο τριχωτό της κεφαλής. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια της πιτυρίδας», λέει ο Δρ.Rene Rust.

 

5. Επιλέξτε το φυσικό look

«Για μένα, όμορφα μαλλιά κάθε μέρα σημαίνει καθαρά και λαμπερά μαλλιά, που πέφτουν φυσικά και δείχνουν απαλά και υγιή», λέει ο Peter Lux. «Μην ταλαιπωρείτε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας με υπερβολικό styling σε υψηλές θερμοκρασίες».

 

6. Δώστε προσοχή στο πώς κοιμάστε

Επιλέξτε φυσικά μαξιλάρια που «αναπνέουν», με μαξιλαροθήκες από αγνό μετάξι ή βαμβάκι. Προκαλούν μικρότερη τριβή στα μαλλιά σας και επιτρέπουν στο τριχωτό της κεφαλής να «αναπνέει» καλύτερα. Άλλωστε, και εσείς και τα μαλλιά σας αξίζετε αυτή την πολυτέλεια!

 

7. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τη μάχη με την πιτυρίδα

«Η πιτυρίδα είναι μια πάθηση με υποτροπές», λέει ο Δρ. Rene Rust.

«Από τη στιγμή που θα εκδηλωθεί, θα την έχετε για μια ζωή (ή τουλάχιστον μέχρι προχωρημένη ηλικία), επομένως αν δεν την αντιμετωπίζετε σε τακτική βάση, τα συμπτώματα θα επιστρέφουν. Η καθημερινή χρήση του Head & Shoulders προσφέρει ήπια και αποτελεσματική φροντίδα για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας, και επιπλέον καταπολεμά την ίδια την αιτία της πιτυρίδας, τον μύκητα Malassezia globosa.»

 

8. Χαρίστε μερικές στιγμές ξεκούρασης στα μαλλιά σας

Κάθε τόσο, αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά μετά το λούσιμο. Μια πολύ καλή στιγμή είναι όταν βρίσκεστε σε διακοπές, μακριά από τη σκόνη και τη μόλυνση της πόλης που επιβαρύνουν ιδιαίτερα το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας.

 

9.  Μην παραμελείτε το τριχωτό της κεφαλής σας!

«Πιστεύω ότι ξεχνάμε το τριχωτό επειδή επικεντρωνόμαστε στα μαλλιά μας», λέει ο Peter Lux, «αλλά για μένα, το να παραμελείς το τριχωτό είναι σαν να συνδυάζεις ένα τέλειο outfit με πολύ άσχημα παπούτσια... καταστρέφει το όλο σύνολο!».

 

10. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

«Αν χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα που έχουν ήπια και αποτελεσματική δράση, όπως τα σαμπουάν και τα conditioner Head & Shoulders, το τριχωτό και τα μαλλιά σας δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, ακόμα και με καθημερινό λούσιμο», λέει ο Δρ. Rene Rust, «είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιούμε σκληρά προϊόντα».