Η φροντίδα που θέλουν τα μαλλιά σου


Ομορφιά
2/04/2019
Εδώ θα βρεις τα 6 πιο κοινά θέματα που έχουν οι γυναίκες με τα μαλλιά τους και τους καλύτερους τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις.Μαλλιά που φριζάρουν
Τα μαλλιά φριζάρουν όταν η υγρασία της τρίχας πέφτει κάτω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ είναι πιθανό να παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα.
Πώς να το βελτιώσεις; Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ προϊόν που να μη βαραίνει τα μαλλιά, όπως το Pantene Pro-V 3-σε-1 Classic Care σαμπουάν, μαλακτική κρέμα και εντατική περιποίηση.

Πιτυρίδα
Τα σωματίδια που προσκολλώνται στη ρίζα των μαλλιών (πιτυρίδα), μπορεί να προκληθούν από κακή διατροφή, από μια λοίμωξη ή ακόμα και από ξηροδερμία.
Πώς να το βελτιώσεις; Μόλις έχεις σιγουρευτεί με το γιατρό σου ότι δεν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, χρησιμοποίησε ένα καλής ποιότητας σαμπουάν και μαλακτικό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Ξηρά μαλλιά
Το σαμπουάν σου μπορεί να ευθύνεται για την ξηρότητα της τρίχας. Αν και τα καθαρά μαλλιά είναι απαραίτητα, πολλές γυναίκες λούζονται και δύο φορές την ημέρα για να φαίνονται διαρκώς φρέσκα τα μαλλιά. Αυτό, όμως, μειώνει τα φυσικά έλαια της τρίχας.
Πώς να το βελτιώσεις; Ένα απαλό σαμπουάν για καθημερινή χρήση και ένα conditioner, όπως το Pantene Pro-V Τέλεια Ενυδάτωση Conditioner θα τονώσει τα φυσικά έλαια της τρίχας. Επίσης, δοκίμασε να βάλεις ένα προϊόν ενυδάτωσης όλη τη νύχτα ή ένα έλαιο όπως το Pantene Αναδόμηση και Προστασία Έλαιο για να βοηθήσεις τα ξηρά μαλλιά. Αν νιώθεις την ανάγκη να λούζεσαι τόσο συχνά, ίσως τα μαλλιά σου λαδώνουν πιο εύκολα γιατί δε χρησιμοποιείς το σωστό προϊόν για σένα.

Ψαλίδα
Το υπερβολικό βούρτσισμα των μαλλιών, η υπερβολική ζέστη και η μη συστηματική χρήση conditioner προκαλούν την ψαλίδα.
Πώς να το βελτιώσεις; Προσπάθησε να περιποιείσαι τα μαλλιά σου πιο συστηματικά με ένα προϊόν όπως το Pantene Αναδόμηση & Προστασία 3 Minute Miracle.


Λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά προκαλούνται όταν το τριχωτό της κεφαλής παράγει περισσότερο φυσικό έλαιο που ονομάζεται σμήγμα. Το σμήγμα προέρχεται από σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι μπορεί μερικές φορές να «εργάζονται υπερωρίες», με αποτέλεσμα την υπερβολική λιπαρότητα.
Πώς να το βελτιώσεις; Δοκίμασε ένα προϊόν που βοηθά στον έλεγχο του σμήγματος, όπως το Pantene Aqualight 3 Minute Miracle για Μαλλιά με Τάση Λιπαρότητας.

Τριχόπτωση
Αν και ιστορικά θεωρείται πρόβλημα των ανδρών, η τριχόπτωση είναι επίσης συχνή και στις γυναίκες. Η γυναικεία τριχόπτωση προκαλείται συχνά από άγχος, φάρμακα, αλλαγή στις ορμόνες, ακόμη και εμμηνόπαυση. Επιπλέον, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια μαλλιών.
Πώς να το βελτιώσεις; Δοκίμασε ένα σαμπουάν για την τριχόπτωση όπως το Pantene Pro-V Προστασία από την τριχόπτωση. Επίσης, περιόρισε τη χρήση θερμότητας (πιστολάκι, σίδερο).