7 συμβουλές για να αλλάξετε καριέρα και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας


Ομορφιά
23/02/2023
Η δουλειά σας έχει πάψει να σας ικανοποιεί; Αναζητήστε μία νέα σταδιοδρομία που ταιριάζει σε εσάς και στις οικογενειακές υποχρεώσεις σας.

Αν ενθουσιάζεστε στη σκέψη να κάνετε μια στροφή στην καριέρα σας, αλλά νιώθετε φόβο και διστακτικότητα, μην το βάζετε κάτω. Η μητρότητα σάς δίνει τη δυνατότητα να δείτε τη ζωή πιο σφαιρικά, επομένως αν σκέφτεστε να κάνετε μια αλλαγή, τώρα που άλλαξε το τοπίο στην οικογενειακή σας ζωή, τολμήστε να κάνετε όνειρα για νέες ευκαιρίες και, στη συνέχεια, αξιοποιήστε τις συμβουλές μας για να τα κάνετε πράξη.

Προσδιορίστε όλα όσα μπορείτε να προσφέρετε

Το αίσθημα ότι είστε παγιδευμένες σε μία θέση που δεν σας ταιριάζει μπορεί να γιγαντωθεί με τον ερχομό ενός παιδιού, καθώς μπορεί να σας κατακλύσουν σκέψεις τύπου «γιατί να βρίσκομαι τόσες ώρες μακριά από τα παιδιά μου για κάτι που δεν με ευχαριστεί;». Αρχικά, σκεφτείτε ποια είναι τα δυνατά σας προσόντα και οι μεταβιβάσιμες δεξιότητές σας. Σκεφτείτε σφαιρικά για το πώς θα μπορούσατε να τα αξιοποιήσετε σε έναν άλλο κλάδο ή σε μία άλλη θέση, που πιθανόν θα σας βολεύει καλύτερα και από άποψη μετακινήσεων. Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο ανθρώπινων πόρων σε μια εταιρεία που σας ενδιαφέρει και ζητήστε να μάθετε ποια προσόντα και ποιες δεξιότητες αναζητούν στους υποψηφίους τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε συγκεκριμένους στόχους στον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας σας και της επαγγελματικής σας εξέλιξης.

Κάντε αυτό που σας ενδιαφέρει ΤΩΡΑ

Υπάρχει κάτι με το οποίο ασχολείστε στην τοπική κοινωνία ή στο διαδίκτυο που σας συναρπάζει και σας γεμίζει ενέργεια; Οι προτεραιότητές σας μπορεί να άλλαξαν και όλα αυτά που στο παρελθόν σάς φαίνονταν ενδιαφέροντα στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία, μπορεί πλέον να φαντάζουν ανούσια. Εάν προσφέρετε τις υπηρεσίες σας εθελοντικά για κάποιο σκοπό, φανταστείτε με πόση χαρά θα το κάνατε εάν είχατε απολαβές από αυτό. Προσπαθήστε λοιπόν να ασχοληθείτε σε επαγγελματικό επίπεδο με κάτι το οποίο μέχρι τώρα κάνατε μόνο στον ελεύθερό σας χρόνο (φιλανθρωπική δράση, υποστήριξη κάποιου σκοπού ή ενός κοινωφελούς προγράμματος). Σκεφτείτε τι είδους κατάρτιση πρέπει να λάβετε ή ποιες επαφές πρέπει να αναπτύξετε για να μπορέσετε να το καταφέρετε.

Γίνετε αφεντικό του εαυτού σας

Μπορεί να σας αρέσει το γεγονός ότι συνεργάζεστε με συναδέλφους, αλλά είναι επίσης πιθανό να τρέμετε στην ιδέα ότι θα επιστρέψετε στο πολύβουο περιβάλλον του γραφείου και στον απαιτητικό εργοδότη σας. Μπορείτε λοιπόν να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε ελεύθερη επαγγελματίας. Ολοένα και περισσότερα άτομα επιλέγουν για γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να κάνουν ένα επιχειρηματικό βήμα, γιατί το να διευθύνει κανείς μια μικρή επιχείρηση από το σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι η ικανοποίηση να δημιουργήσετε κάτι δικό σας, ο ενθουσιασμός για το καινούριο εγχείρημα, ο χρόνος που κερδίζετε από τις μετακινήσεις, αλλά και τα χρήματα που μπορείτε να εξοικονομήσετε από τη φύλαξη των παιδιών. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και η λήψη επιχειρηματικών συμβουλών είναι απαραίτητα βήματα σε μια τέτοια προσπάθεια, οπότε φροντίστε να σκεφτείτε αυτή την προοπτική αφού συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Σκεφτείτε να αλλάξετε ωράριο

Μήπως δεν μπορείτε πλέον να ανταποκριθείτε στο απαιτητικό ωράριο της δουλειάς και στις οικογενειακές υποχρεώσεις; Πολλές μητέρες επιλέγουν μειωμένο ωράριο, καθώς τους παρέχει την ευελιξία να φροντίζουν τα παιδιά και ταυτόχρονα να συνεισφέρουν στα έσοδα της οικογένειας. Είναι πιθανό να υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες που μπορούν να σας παρέχουν την επιλογή του ελαστικού ωραρίου ή την επιλογή της εργασίας από το σπίτι. Κάντε μία έρευνα στο ίντερνετ και εξετάστε τις επιλογές σας.

Αξιοποιήστε την πείρα σας

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν την πείρα που απέκτησαν με τα χρόνια για να εκπαιδεύσουν άλλους συναδέλφους και αυτό τους παρέχει αρκετά καλές απολαβές. Δείτε πώς θα μπορούσατε κι εσείς να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας για να διδάξετε και να εμπνεύσετε άλλα άτομα στον τομέα σας. Μπορεί βέβαια να σας πάρει αρκετό καιρό να βρείτε πελάτες, αλλά θα ήταν καλό να στραφείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελός σας. Θα μπορούσατε να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο ή να έχετε μια δυναμική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να προσελκύσετε πελάτες.

Ανανεώστε την επαγγελματική εικόνα σας

Η προσωπική επαγγελματική εικόνα σας είναι εκείνη που έχουν οι άλλοι για εσάς στον επαγγελματικό σας χώρο. Επομένως, είτε κάνετε αιτήσεις για διάφορες θέσεις εργασίας είτε προσπαθείτε να προωθήσετε το δικό σας επιχειρηματικό εγχείρημα, βεβαιωθείτε ότι αν κάποιος κάνει αναζήτηση για σας στο ίντερνετ, θα βρει θετικά πράγματα. Ασχοληθείτε με το προφίλ σας στο LinkedIn και φροντίστε να περιλαμβάνει τόσο τα προσωπικά σας επιτεύγματα όσο και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: φροντίστε να προβάλλετε πάντα μια θετική εικόνα. Ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση, είναι τα υγιή και λαμπερά μαλλιά. Γι' αυτό χαρίστε τους την κατάλληλη περιποίηση με το Σαμπουάν Αναδόμηση & Προστασία και το Θαυματουργό Conditioner 3 Λεπτών Αναδόμηση & Προστασία, από το Pantene Pro-V. Με δυνατά και υπέροχα μαλλιά, θα ενισχύσετε τόσο την αυτοπεποίθησή σας όσο και την προσωπική επαγγελματική εικόνα σας!

Προσαρμοστείτε ανάλογα με το στάδιο της ζωής σας

Αν τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει αρκετά ώστε να είναι πιο ανεξάρτητα, μπορείτε να επιδιώξετε κάτι πιο δυναμικό στην επαγγελματική σας ζωή. Είναι πιθανό να σας λείπει το να συμμετέχετε σε μία ομάδα ή να θέλετε καινούριες προκλήσεις στη δουλειά σας. Κάντε έρευνα στο ίντερνετ και μιλήστε με φίλους και γνωστούς ώστε να έχετε μία εικόνα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα που σας ενδιαφέρει. Ποια είναι τα απαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες; Πώς θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε την πολύχρονη πείρα σας για να προωθήσετε τον εαυτό σας; Ψάξτε για την κατάλληλη ευκαιρία. Είναι κάπου εκεί έξω και σας περιμένει!