Όμορφα μαλλιά όλο το καλοκαίρι


Ομορφιά
23/02/2023
Φροντίστε τα μαλλιά σας με τα σωστά προϊόντα ενώ είστε σε διακοπές για να παραμένουν απαλά και δυνατά ακόμα και κάτω από τον ήλιο.

Ήλιος, θαλασσινό αλάτι και χλώριο. Το καλοκαίρι δοκιμάζει τη φυσική ισορροπία και την ομορφιά των μαλλιών. Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστρέφει τη χρωστική της τρίχας και προκαλεί αλλαγές στο χρώμα του μαλλιού οι οποίες μειώνουν τη φυσική του προστασία - έτσι τα μαλλιά σας γίνονται πιο ευάλωτα στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Η έκθεση στον ήλιο επίσης μειώνει το στρώμα λιπιδίων της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά αδύναμα και θαμπά. Το θαλασσινό αλάτι έχει ισχυρή ξηραντική δράση και κάνει κι αυτό τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά. Αποτέλεσμα: μαλλιά που χάνουν το χρώμα τους, γίνονται σκληρά και ξηρά και μετά από λίγους μήνες αρχίζουν να σπάνε εξαιτίας της αδύναμης τρίχας χωρίς ελαστικότητα.

Αυτό που χρειάζεται πρώτα απ' όλα είναι προστασία

Ο πρώτος κανόνας για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή όταν είστε κάτω από τον ήλιο είναι να τα προστατέψετε από τις ακτίνες του ηλίου. Καπέλα, φουλάρια και ομπρέλες βοηθούν αλλά δεν είναι αρκετά. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε λάδια και σπρέι προστασίας Pantene στις ρίζες και σε όλο το μήκος της τρίχας πριν από την έκθεση στον ήλιο και να τα ανανεώνετε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή το ντους. Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα προϊόντα προστασίας - σε αντίθεση με τις αντηλιακές κρέμες για το δέρμα - έχουν περιορισμένη δράση καθώς είναι δύσκολο να εφαρμοστούν ομοιόμορφα και να παραμείνουν στο εξωτερικό περίβλημα της τρίχας.

Μια άλλη σημαντική συνήθεια είναι να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας με καθαρό νερό μετά το κολύμπι στη θάλασσα για να απομακρύνετε το αλάτι. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η σωστή θρέψη γίνεται με ειδικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Το βράδυ είναι σημαντικό να ενυδατώνετε σε βάθος και να προσφέρετε θρέψη στα μαλλιά σας

Για να αποκαταστήσετε τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες του ηλίου είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε τακτικά ενυδατικές και αναζωογονητικές θεραπείες που αποκαθιστούν το σωστό σχήμα του περιτριχίου και τις απαραίτητες ποσότητες υγρασίας στην ίνα της τρίχας. Το σαμπουάν και το Conditioner της σειράς Αναδόμηση και Προστασία του Pantene, είναι πάντα ωφέλιμα αλλά το καλοκαίρι καλό είναι να εφαρμόζετε και τη μάσκα ενταντικής αναζωογόνησης της σειράς Αναδόμηση και Προστασίας Pantene πιο συχνά, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η τέλεια σύνθεση; Ένα προϊόν το οποίο είναι πλούσιο σε ουσίες που επανορθώνουν και αναπλάθουν τη φυσική ισορροπία των μαλλιών και έχουν ταχεία δράση για την αποκατάσταση της απαλότητας και της ζωντάνιας τους. Για τα μακριά μαλλιά είναι επίσης χρήσιμο να χρησιμοποιείτε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο το σπρεϋ της σειράς Απαλά και Μεταξένια καθώς έχει έντονο αναζωογονητικό αποτέλεσμα και τιθασεύει το φριζάρισμα των μαλλιών σας αφήνοντάς τα με μια ξεχωριστή απαλότητα.

Δύο μικρά μυστικά για μια εντυπωσιακή εμφάνιση

Θέλετε μια λαμπερή καλοκαιρινή εμφάνιση σε λίγα μόλις βήματα; Ορίστε δύο προτάσεις:

Όσες έχετε κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά μπορείτε να πετύχετε, με τη βοήθεια μιας χτένας με φαρδιά δόντια και αφρό για δυνατό κράτημα Pantene, ένα έξυπνο αποτέλεσμα σε στυλ ""καρφάκια"". Αφού λουστείτε και στεγνώσετε τα μαλλιά, κάντε μια χωρίστρα στην άκρη με μια χτένα, δουλέψτε το ζελέ σε όλο το μαλλί και χτενίστε για να δημιουργήσετε ένα ανδρικό wet-look αποτέλεσμα, εξαιρετικά μοντέρνο για τα βράδια του καλοκαιριού. Όσες έχετε μεσαίου μήκους μαλλιά μπορείτε να βάλετε ποσότητα αφρού ίση με μια μπάλα του γκολφ στα μαλλιά αφού τα λούσετε και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά - ο όγκος στο αποτέλεσμα θα δώσει έμφαση στο κούρεμα και στην κίνηση των μαλλιών. Ένα απλό αλλά σίγουρα ελκυστικό αποτέλεσμα για μια χαλαρή εμφάνιση τα ανέμελα καλοκαιρινά βράδια.