Κάντε το κουίζ και βρείτε το ιδανικό στυλ μαλλιών για το σχήμα του προσώπου σας!


Ομορφιά
23/02/2023
Θέλετε να αλλάξετε το στυλ των μαλλιών σας, αλλά δεν ξέρετε τι σας ταιριάζει; Βρείτε τι σχήμα προσώπου έχετε και θα σας αποκαλύψουμε το ιδανικό στυλ για σας!

Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα στυλ και κουρέματα που δεν είναι πάντα εύκολο να ξέρετε ποιο σας ταιριάζει. Τώρα δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε ένα ακριβό κομμωτήριο για να το ανακαλύψετε! Αυτό το σύντομο κουίζ μας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το σχήμα του προσώπου σας και να βρείτε το ιδανικό στυλ για τα μαλλιά σας.

Σταθείτε μπροστά σε έναν μεγάλο καθρέφτη με την πλάτη ίσια, τους ώμους προς τα πίσω και το κεφάλι σας ψηλά. Σιγουρευτείτε ότι ο φωτισμός δεν είναι στραμμένος πάνω σας ή πάνω στον καθρέφτη και παρατηρήστε το πρόσωπό σας.

Το πρόσωπό σας είναι...

α) πιο στενό στη γραμμή του σαγονιού και πιο φαρδύ στα ζυγωματικά

β) πιο φαρδύ στα ζυγωματικά και τη γραμμή των μαλλιών

γ) μακρόστενο

Στο πρόσωπό σας...

α) το μήκος του προσώπου σας είναι ίσο με 1 ½ φορά το φάρδος του

β) το πλάτος του προσώπου σας στο μέτωπο είναι ίσο με το πλάτος του στα ζυγωματικά

γ) το σαγόνι σας είναι ελαφρώς στρογγυλεμένο

Το πρόσωπό σας...

α) έχει μέτωπο λίγο πιο φαρδύ από το πηγούνι

β) είναι στρογγυλεμένο και θυμίζει πορσελάνινη κούκλα

γ) φαίνεται να έχει «γωνίες»

Τα ζυγωματικά σας...

α) δεν είναι πολύ έντονα

β) έχουν περίπου το ίδιο πλάτος με το μήκος του προσώπου σας

γ) έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος με τη γραμμή του σαγονιού σας

Το σαγόνι σας είναι...

α) στρογγυλεμένο

β) λεπτό και μυτερό

γ) λίγο πιο φαρδύ από τα ζυγωματικά σας και τη γραμμή των μαλλιών σας

Περισσότερα Α

Η τύχη είναι με το μέρος σας! Στο σχήμα του προσώπου σας ταιριάζουν όλα τα στυλ! Μαλλιά με έντονο όγκο, μακριά και ίσια ή κυματιστά... Όλα σας ταιριάζουν. Δοκιμάστε ένα conditioner θρέψης, όπως το Pantene Pro-V Perfect Hydration Conditioner  για να τιθασεύσετε τα μαλλιά σας και να τους δώσετε λάμψη. Αν προτιμάτε τα κοντά μαλλιά με έντονες μύτες, τότε τα φιλαριστά προς τα πίσω μαλλιά είναι η κατάλληλη επιλογή. Αν πάλι είστε πιο τολμηρή, τότε το κοντό αγορέ με έντονο φιλάρισμα είναι το χτένισμα που πρέπει να επιλέξετε. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, τότε το φιλάρισμα είναι η καλύτερη λύση. 

Περισσότερα Β

Το μυστικό είναι να τονίσετε τα μάτια και τα ζυγωματικά σας και να δώσετε όγκο στο κάτω μέρος του προσώπου σας. Αν δεν επιλέξετε το μακρύ καρέ γιατί θέλετε να διατηρήσετε το μήκος, τότε το έντονο ντεγκραντέ φιλάρισμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι μια καλή επιλογή. Τα ολόισια μαλλιά δεν πρέπει να είναι εντελώς τραβηγμένα προς τα πίσω. Μερικές τούφες πρέπει να πλαισιώνουν το πρόσωπο για να τονίζουν τα ζυγωματικά σας και να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό. Αποφύγετε την κοντοκουρεμένη ίσια και πυκνή φράντζα. Μια καλύτερη επιλογή για σας είναι μια μακριά και ανάλαφρη φράντζα ή μια φράντζα στο πλάι. Επίσης, η χωρίστρα στο πλάι σας ταιριάζει περισσότερο από τη χωρίστρα στη μέση. Για όσες έχουν πυκνά μαλλιά, το ελαφρύ φιλάρισμα ειδικά κοντά στη γραμμή του σαγονιού είναι η ιδανική επιλογή. Σας ταιριάζουν οι μακριές και ανάλαφρες μπούκλες και το κυματιστό καρέ που φτάνει μέχρι το σαγόνι. Για να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας, επιλέξτε το το Σαμπουάν Pantene Pro-V Πλούσιος Όγκος με προηγμένη σύνθεση Pantene Pro-V.

Περισσότερα Γ

Το κούρεμά σας πρέπει να γλυκαίνει τις γωνίες του προσώπου σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι οι κυματισμοί στα σγουρά μαλλιά και οι έντονες μύτες στα ίσια μαλλιά. Αποφύγετε το ίσιο καρέ που φτάνει μέχρι το σαγόνι. Γενικότερα το μήκος των μαλλιών σας πρέπει να είναι από το πηγούνι και κάτω, καθώς το σχήμα του προσώπου σας απαιτεί περισσότερο μήκος. Οι ανάλαφρες μπούκλες θα τονίσουν τα ζυγωματικά σας και θα χαρίσουν όγκο, και έτσι θα κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο στρογγυλό. Ο όγκος στις ρίζες των μαλλιών σας δεν σας κολακεύει και γι' αυτό αποφύγετε το έντονο φιλάρισμα κοντά στις ρίζες. Οι ασύμμετρες αφέλειες που φτάνουν μέχρι τα μάγουλά σας είναι ιδανικές και οι απαλοί κυματισμοί ενισχύουν το αποτέλεσμα! Αν τα μαλλιά σας ξεπερνούν σε μήκος το ύψος των ώμων, τότε χρειάζονται όγκο. Για λαμπερά μαλλιά, επιλέξτε το Σαμπουάν Pantene Pro-V Απαλά & Μεταξένια!