6 τρόποι για ομαλή επιστροφή στο σχολείο, μετά τις γιορτές


Ομορφιά
23/02/2023
Η επιστροφή στα θρανία δεν είναι εύκολη. Με τις συμβουλές μας θα βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας θα ανυπομονούν να γυρίσουν στο σχολείο!

Τώρα που οι διακοπές έφτασαν σχεδόν στο τέλος τους, ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για την επιστροφή στο σχολείο. Αυτό μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο, καθώς συνήθισαν να ξυπνάνε αργά, να περνούν όλη τη μέρα ανέμελα, να τρώνε και να κοιμούνται με διαφορετικό ωράριο! Μπορεί λοιπόν να τους φαίνεται βουνό να επανέλθουν στους συνήθεις ρυθμούς της σχολικής καθημερινότητας, ωστόσο υπάρχουν πολλές συμβουλές για εσάς τους γονείς ώστε να κάνετε αυτή τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή:

  1. Προμηθευτείτε είδη για το σχολείο και τις δραστηριότητες. Αυτή την περίοδο όλα τα καταστήματα έχουν προσφορές, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσετε στα παιδιά καινούρια παπούτσια και σχολικά είδη. Τα παιδιά δεν θα βλέπουν την ώρα να γυρίσουν στο σχολείο αν έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα καινούρια πράγματα που αγόρασαν. Πρέπει, ωστόσο, να βάλετε συγκεκριμένα όρια στις αγορές! Μπορείτε επίσης να τους δείξετε πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν στο σχολείο γεμάτα κέφι και αυτοπεποίθηση! Ειδικά για όσους βρίσκονται στην εφηβεία, η ωραία εμφάνιση και τα υγιή μαλλιά είναι σίγουρα βασικοί παράγοντες! Το σαμπουάν Head & Shoulders Classic Clean καθαρίζει τα μαλλιά, τα διατηρεί όμορφα και ενυδατωμένα, με έως και 100% χωρίς πιτυρίδα*.
  2. Διαμορφώστε το χολ του σπιτιού σας ώστε να είναι πιο λειτουργικό. Φτιάξτε μια γωνιά για το κάθε παιδί, στην οποία θα υπάρχει κρεμάστρα για το μπουφάν του και την τσάντα του και ένα ντουλαπάκι για τα παπούτσια του ή την τσάντα για την προπόνηση. Μπορείτε να κρεμάσετε και ένα ημερολόγιο στο χολ, όπου το κάθε μέλος της οικογένειας θα βλέπει αναλυτικά το ημερήσιο πρόγραμμά του.
  3. Βάλτε τα παιδιά σταδιακά σε διαδικασία μάθησης. Οργανώστε μια επίσκεψη σε κάποιο συμμαθητή, επισκεφτείτε ένα μουσείο που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθουν καινούρια πράγματα και προτείνετε να σας διαβάσουν εκείνα το παραμύθι πριν τον ύπνο.
  4. Λίγες μέρες πριν από την επιστροφή στο σχολείο, πείτε στα παιδιά να βάλουν στην άκρη τα δώρα των Χριστουγέννων, να καθαρίσουν το δωμάτιό τους και να συμμαζέψουν το γραφείο τους ώστε να είναι έτοιμο για μελέτη.
  5. Φροντίστε να μπουν σε ένα πρόγραμμα μια-δυο μέρες πριν την επιστροφή στο σχολείο, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτόματα, από την πρώτη μέρα. Προσπαθήστε να τα πείσετε να πηγαίνουν για ύπνο και να ξυπνούν το πρωί ακριβώς την ώρα που θα χρειάζεται να το κάνουν και για το σχολείο ώστε να είναι προετοιμασμένα. Αν τα παιδιά σας δεν τα πηγαίνουν καλά με τη συνέπεια, μπορείτε να ρυθμίσετε το ρολόι τους 10 λεπτά μπροστά ώστε να είναι πάντα στην ώρα τους.
  6. Φροντίστε να τα έχετε όλα έτοιμα από το προηγούμενο βράδυ πριν από την επιστροφή στο σχολείο. Πριν κοιμηθείτε, βγάλτε από την ντουλάπα τα ρούχα που πρέπει να φορέσουν, βοηθήστε τα να φτιάξουν την τσάντα τους, στρώστε το τραπέζι για το πρωινό και ετοιμάστε το κολατσιό τους, ώστε το πρωί να κυλήσουν όλα πιο χαλαρά. Αν χρειάζεστε και μερικές ιδέες για το κολατσιό των παιδιών, διαβάστε εδώ

 *ορατές νιφάδες με συχνή χρήση