10 πράγματα που ο κομμωτής σας θα ήθελε να ξέρατε


Ομορφιά
23/02/2023
Βοηθάει όντως να δείξετε στον κομμωτή σας τη φωτογραφία της Jennifer Aniston; Τι πρέπει πραγματικά να κάνετε στο διάστημα πριν και μετά από κάθε κούρεμα για να προστατέψετε τα μαλλιά σας; Διάφοροι κομμωτές σάς αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια!

Μάθετε ορισμένα μυστικά 'εκ των έσω' για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο!

1. Αφήστε το τηλέφωνο στην τσάντα σας

'Είναι σχεδόν εφιάλτης να προσπαθείς να κουρέψεις κάποιον την ώρα που μιλά στο τηλέφωνο',  λέει ο κομμωτής Γιώργος. 'Ο πελάτης πρέπει να είναι ακίνητος και να αφήνει τον κομμωτή να στρέφει το κεφάλι του στην εκάστοτε κατεύθυνση ώστε να μπορέσει να πετύχει το επιθυμητό look, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό αν ο πελάτης κοιτά προς τα κάτω.'

2. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των επισκέψεων

'Αγοράστε τα προϊόντα περιποίησης που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας και όχι μόνο αυτά που έχουν έκπτωση', λέει ο κομμωτής Χρήστος.

Συμβουλή: Η χρήση ενός σαμπουάν που φροντίζει τα μαλλιά μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο θα βοηθήσει τον κομμωτή να πετύχει το look που επιθυμείτε. Δοκιμάστε το αντιπυτιριδικό σαμπουάν περιποίησης και φροντίδας Head & Shoulders Nourishing Care που καθαρίζει, προστατεύει και ενυδατώνει τα μαλλιά, με υπέροχο άρωμα λεβάντας. Θα βοηθήσει να διατηρήσετε την υγιή εμφάνιση των μαλλιών σας για μεγαλύτερο διάστημα.

3. Ελάτε στην ώρα σας

'Το περισσότερο που μπορείτε να καθυστερήσετε είναι 15 λεπτά διότι η καθυστέρηση επηρεάζει το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουμε, ενώ έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν και τα άλλα ραντεβού. Πρέπει πάντα να τηλεφωνείτε ή να στέλνετε μήνυμα αμέσως μόλις καταλάβετε ότι δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην ώρα σας', λέει η hair stylist Σήλια.

4. Φροντίστε τη νέα σας κουπ

'Μπορείτε να πετύχετε αποτέλεσμα κομμωτηρίου και στο σπίτι με τα σωστά εργαλεία και προϊόντα. Για παράδειγμα, εφαρμόστε πάντα τουλάχιστον ένα προϊόν πριν το στέγνωμα με σεσουάρ. Έτσι θα προστατέψετε τα μαλλιά από τη θερμότητα και θα είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να τα στεγνώσετε και να τα φορμάρετε όταν είστε σπίτι', λέει ο hair stylist Μάριος.

5. Μην έχετε εξωπραγματικές απαιτήσεις.

'Δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε οποιοδήποτε look σε μία μόνο επίσκεψη. Μπορεί να έρθει μια πελάτισσα με κατάμαυρα μαλλιά βαμμένα στο σπίτι και να θέλει να γίνει ξανθιά πλατινέ σε λιγότερο από δύο ώρες, χωρίς να ξοδέψει πάρα πολλά. Δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατο! Μια τέτοια υπηρεσία θα χρειαζόταν στην πραγματικότητα πολλές επισκέψεις και περισσότερα χρήματα απ' ότι υπολογίζατε αρχικά, γι' αυτό να είστε προετοιμασμένες να κάνετε μια συζήτηση με τον κομμωτή σας', εξηγεί η hair stylist Βερόνικα.

Συμβουλή: Αν θέλετε να κάνετε κάποια δραστική αλλαγή στα μαλλιά σας, κανονίστε πρώτα μια ενημερωτική συνάντηση με τον κομμωτή σας για να συζητήσετε τις επιλογές σας και το πιθανό κόστος. 

6. Είναι καλό να φέρνετε φωτογραφίες

'Είναι καλό να έρχεστε στο κομμωτήριο με φωτογραφίες για να δείξετε το κούρεμα ή το χτένισμα που επιθυμείτε', λέει ο Νίκος. 'Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποια φωτογραφία που να σας αρέσει, φέρτε κάποιες που να δείχνουν αυτό που δεν σας αρέσει. Και στις δύο περιπτώσεις, ο κομμωτής θα σχηματίσει μια καλή εικόνα του προσωπικού σας στιλ. Μην ξεχνάτε όμως ότι το μοντέλο/διασημότητα της φωτογραφίας έχει από πίσω του μια ολόκληρη ομάδα από επαγγελματίες ομορφιάς που επιμελήθηκαν το απαστράπτον αποτέλεσμα που βλέπετε. Η προετοιμασία μπορεί να κράτησε ολόκληρες ώρες, ακόμη και για κάτι που μοιάζει απλό!'.

7. Είναι καλό να μιλάτε...

'Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο για να καταλάβουμε τι ζητά η πελάτισσα. Πρέπει να μάθουμε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ποια είναι, ποιο είναι το στιλ και η προσωπικότητά της και συνεπώς τι λέει το χτένισμά της για εκείνη. Είμαστε καλοί στο να αναλύουμε χαρακτήρες, αλλά δεν είμαστε και μάγοι!', υποστηρίζει ο Χρήστος.

8. ... ακόμη και για τις διακοπές σας!

'Δεν είσαι απλά ένα πρόσωπο ή ένα όνομα στην ατζέντα μου. Μου αρέσει να περνώ χρόνο μαζί σου και να μαθαίνω όλες τις ιδιαιτερότητές σου', μας λέει η hair stylist Κατερίνα. 'Όταν ανοίγεσαι στον κομμωτή σου, αυτός μπορεί να θυμάται πώς αισθάνθηκες για μέρες, ακόμη και εβδομάδες.'

9. Τολμήστε την αλλαγή

'Μερικές πελάτισσες μού λένε: 'Θέλω να αλλάξω εντελώς το look μου, αλλά μην το παρακάνεις με το μήκος'. Αν θέλετε να κουρέψετε απλά τις άκρες, κανένα πρόβλημα. Όμως να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να μην περιμένετε ότι θα αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα σας', λέει ο κομμωτής Πέτρος. 'Συχνά ακούω πελάτισσες να λένε ότι θέλουν να τα κόψουν μόνο δύο δάχτυλα και την ώρα που τελειώνω με το πιστολάκι αποφασίζουν τελικά να πάρουν θάρρος και λένε: 'Μπορείς να τα κόψεις και περισσότερο, αν θες!'

10. Εμπιστευτείτε μας

'Εκπαιδευόμαστε τουλάχιστον 3 χρόνια -συνήθως παραπάνω- πριν μας επιτραπεί να αναλάβουμε κάποιον τακτικό πελάτη. Οι περισσότεροι έμπειροι κομμωτές τα έχουν δει όλα σε αυτή τη δουλειά, επομένως καλό είναι να ακούτε τις συμβουλές τους', υποστηρίζει ο Νίκος. 'Αν δεν συμφωνείτε με αυτό που σας λέει, ζητήστε τη γνώμη κάποιου άλλου κομμωτή στο ίδιο κομμωτήριο'.