Η ιδανική φροντίδα για τα κανονικά μαλλιά


Ομορφιά
23/02/2023
Τα απαραίτητα βήματα στη ρουτίνα περιποίησής σου

Η ιδανική φροντίδα για τα κανονικά μαλλιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για την πλειονότητα των γυναικών, τα μαλλιά αποτελούν σημαντικό στοιχείο της εμφάνισής τους και βασική «πηγή» αυτοπεποίθησης. Αξίζει, λοιπόν να τα φροντίζεις και να λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να είσαι σίγουρη πως θα διατηρήσουν τη λάμψη τους και θα παραμείνουν υγιή για πολλά ακόμη χρόνια.

Τι μπορείς να κάνεις όμως, στην περίπτωση που έχεις κανονικά μαλλιά; Πολλές φορές διαβάζεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με λιπαρά, λεπτά και αδύναμα μαλλιά, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως τα κανονικά σου μαλλιά δεν έχουν τις δικές τους ανάγκες. Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να τα φροντίζεις με την ίδια προσοχή και να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα για να τα διατηρείς απαλά, ενυδατωμένα, καθαρά και υγιή.

Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τα βήματα τα οποία σίγουρα αξίζει να ακολουθήσεις για την ιδανική φροντίδα των μαλλιών σου!

1. Βρες ένα απαλό σαμπουάν με ενυδατικούς παράγοντες

Το σαμπουάν είναι η πρώτη και άκρως σημαντική παράμετρος που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να αποκτήσεις υγιή και λαμπερά μαλλιά. Καλό είναι να χρησιμοποιείς στο εξής ένα σαμπουάν με ενυδατικούς παράγοντες προκειμένου να είσαι σίγουρη πως τα μαλλιά σου θα είναι κάθε μέρα ενυδατωμένα και να στραφείς σε ένα προϊόν που δεν βαραίνει την τρίχα. Το Pantene Pro-V Classic Care αποτελεί μία ιδανική επιλογή. Και αυτό διότι καθαρίζει απαλά τα κανονικά μαλλιά και την ίδια ώρα, τα εμπλουτίζει με συστατικά περιποίησης Pro-V, αφήνοντάς τα όμορφα, με υγιή εμφάνιση και 100% πιο δυνατά -σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες.

2. Άρχισε να υιοθετείς πιο χαλαρά χτενίσματα και πες «ναι» στα scrunchies

Τι άλλο αξίζει να κάνεις για να περιποιηθείς τα κανονικά σου μαλλιά; Να φροντίσεις να τους ασκείς λιγότερη πίεση σε καθημερινό επίπεδο. Δοκίμασε να κάνεις περισσότερο χαλαρά χτενίσματα, όπως για παράδειγμα μία ατημέλητη κοτσίδα και προσπάθησε να χρησιμοποιείς πιο συχνά scrunchies (τα μεγάλα, απαλά λαστιχάκια για τα μαλλιά που επέστρεψαν από τα 80s’) για να τα πιάνεις -αντί για τα απλά λαστιχάκια που σπάνε την τρίχα.

Η ιδανική φροντίδα για τα κανονικά μαλλιά

3. Προσπάθησε να μην ξεχνάς ΠΟΤΕ το conditioner

Και από το σαμπουάν και το hair style περνάμε στο conditioner το οποίο πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε σου λούσιμο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς μαλακτική κρέμα για να ενισχύεις τη λάμψη τους και να τα ενυδατώνεις επιπλέον. Το SOS tip σε αυτή την περίπτωση είναι πως για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αξίζει να βρεις ένα προϊόν που ενδυναμώνει τα κανονικά μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες, όπως το Pantene Pro-V Classic Care. Τα εμπλουτίζει με συστατικά περιποίησης και τα αφήνει όμορφα και με υγιή εμφάνιση!

4. Άρχισε να χρησιμοποιείς μία χτένα με αραιά και μεγάλα δόντια

Τέταρτη και αναμφίβολα σημαντική συμβουλή για την υγεία των μαλλιών σου. Για να διατηρήσεις τα κανονικά μαλλιά δυνατά και να αποφύγεις την ψαλίδα, δοκίμασε να προμηθευτείς με μία χτένα με περισσότερο αραιά και μεγάλα δόντια που θα τα ξεμπερδεύει πιο απαλά και εύκολα και δεν θα σπάει την τρίχα.

5. Μην αμελείς να βάζεις μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα

Τέλος, μην ξεχνάς πως το γεγονός ότι έχεις κανονικά μαλλιά δεν σημαίνει πως μπορείς να παραλείπεις βασικά βήματα περιποίησης ή ότι η τρίχα σου δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση και προστασία. Η αλήθεια είναι πως και τα κανονικά μαλλιά χάνουν σημαντικά ποσοστά υγρασίας σε καθημερινό επίπεδο και είναι εκτεθειμένα σε διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες που τα βλάπτουν. Καλό είναι, λοιπόν, να εφαρμόζεις μία φορά την εβδομάδα μία μάσκα στα μαλλιά σου προκειμένου να τα ενισχύεις και να τα «θρέφεις» από τις ρίζες ως τις άκρες.


Η ιδανική φροντίδα για τα κανονικά μαλλιά

Τα παραπάνω βήματα είναι σίγουρα απλά και σε κάθε περίπτωση αξίζει να μπουν στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Στην περίπτωση όμως, που δυσκολεύεσαι να τα ακολουθήσεις πιστά, φρόντισε τουλάχιστον να προμηθευτείς με ένα 3-σε-1 προϊόν που θα σε βοηθά να ξεμπερδεύεις και να περιποιείσαι τα κανονικά σου μαλλιά, σε ένα μόνο βήμα. Στη σειρά Pantene Classic Care θα βρεις σίγουρα ό,τι ψάχνεις.