Ένα γράμμα με συμβουλές στην κόρη μου


Ομορφιά
23/02/2023
Κοιτώντας τα όμορφα και υγιή μαλλιά της κόρης σας, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην επιθυμία να της γράψετε ένα γράμμα με συμβουλές!

Κορούλα μου,

Είσαι ολόκληρη κοπέλα πια και το χνουδάκι που κάλυπτε το κεφαλάκι σου όταν ήσουν μωρό έδωσε τη θέση του στα όμορφα, πλούσια και λαμπερά μαλλιά σου. Ξέρω ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα τα μισείς και θα θέλεις να κάνεις τα πάντα για να τα αλλάξεις. Δεν μπορώ να σου ζητήσω να μην το κάνεις, αλλά μπορώ να σου διηγηθώ μερικές δικές μου εμπειρίες.

Στα 20 μου, άλλαζα χρώμα στα μαλλιά μου κάθε μήνα. Τότε διαπίστωσα ότι το ροζ, το πράσινο και το μπλε είναι χρώματα που ταιριάζουν πιο πολύ στα ρούχα παρά στα μαλλιά. Κατάλαβα επίσης ότι η τόσο συχνή βαφή μπορεί να καταστρέψει την υγεία και την ποιότητα των μαλλιών.

Η υγεία των μαλλιών μπορεί να επανέλθει μόνο εάν χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα περιποίησης. Πρέπει να φροντίζεις τα μαλλιά σου και να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δοκίμασε τα προϊόντα Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία. Εγώ τα χρησιμοποιώ χρόνια και έχουν κάνει θαύματα στα μαλλιά μου.

Ένα καλοκαιρινό βράδυ που είχε θυμάμαι πολλή υγρασία, ετοιμαζόμουν για να βγω ραντεβού με τον μπαμπά σου. Το σίδερο ισιώματος έχανε τη μάχη με την υγρασία των μαλλιών και όσες φορές κι αν το πέρασα από τα μαλλιά μου, το φριζάρισμα δεν υποχωρούσε. Έτσι, αποφάσισα να αφήσω το σίδερο για λίγη ώρα πάνω στα μαλλιά μου ώστε να ισιώσουν επιτέλους. Και μάντεψε: τα έκαψα. Ποτέ μην εφαρμόζεις υπερβολική θερμότητα στα μαλλιά σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικές σταγόνες έλαιο για να περιοριστεί το φριζάρισμα.

Η υπερβολική χρήση προϊόντων styling δεν κάνει καλό. Θυμάσαι εκείνη τη φωτογραφία μου από το πανεπιστήμιο που είχα μαλλιά «τοστιέρα» και είχα βάλει ένα ολόκληρο μπουκάλι λακ για να τα στερεώσω; Πάντα γελάς με αυτή τη φωτογραφία. Έπρεπε να δεις την αντίδραση του πατέρα σου όταν άγγιξε τα μαλλιά μου. Εκείνη την ημέρα πέταξα την τοστιέρα μαλλιών.

Όταν μεγάλωσα, συνειδητοποίησα ότι ένα κούρεμα που μου πάει, είναι εύκολο στο styling και ταιριάζει με την υφή των μαλλιών μου είναι το σημαντικότερο για να αισθάνομαι όμορφα και περήφανη για τα μαλλιά μου. Τα φροντίζω, τα ενυδατώνω, αποφεύγω την υπερβολική θερμότητα και τα λατρεύω!

Σήμερα, κοιτάζω τα όμορφα μαλλάκια σου και είναι γεμάτα ζωή, λάμψη και υγεία. Αν τα αγαπάς και τα φροντίζεις, θα μείνουν για πάντα έτσι. Να είσαι σίγουρη γι' αυτό.

Με αγάπη,

Η μαμά