Αγαπημένα: Οι καλύτερες συμβουλές για την προστασία και τη φροντίδα των μαλλιών σας το καλοκαίρι


Ομορφιά
23/02/2023
Ο οδηγός των ειδικών για όμορφα μαλλιά όλο το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για φυσικά, χαλαρά χτενίσματα που είναι κατάλληλα τόσο για την παραλία όσο και για βόλτα στην πόλη. Μερικές φορές τα χαλαρά καλοκαιρινά χτενίσματα δείχνουν υπέροχα ατημέλητα, άλλες φορές ο ήλιος, η ζέστη και η υγρασία τα καταβάλλουν. Σίγουρα όλες έχουμε παλέψει με το φριζάρισμα! Ευτυχώς, εμείς είμαστε πολύτιμος σύμμαχός σας και σας παρέχουμε τις δοκιμασμένες συμβουλές μας για τη μάχη κατά της ζέστης που καταστρέφει τα μαλλιά.

Καλυφθείτε 

Η υγεία των μαλλιών είναι συνυφασμένη με την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Γι’ αυτό το λόγο, προστατέψτε το κεφάλι σας από εγκαύματα από τον ήλιο με σπρέι προστασίας από τις ακτίνες UV ή, ακόμη καλύτερα, με ένα καπέλο. Έτσι θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την ξηρότητα που προκαλεί ο ήλιος και ο αέρας, αλλά παράλληλα θα διατηρήσετε το κεφάλι σας δροσερό. 

Μην αμελείτε τη φροντίδα των μαλλιών σας!

Είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς πόσο ταλαιπωρούνται τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής στη διάρκεια του καλοκαιριού εξαιτίας του ήλιου, της υγρασίας και της ζέστης. Αποτρέψτε τη ταλαιπωρία αυτή χρησιμοποιώντας το Head & Shoulders σε κάθε λούσιμο. Η ειδική σύνθεσή του χαρίζει στα μαλλιά δύναμη, απαλότητα και ομορφιά.

Υιοθετήστε φυσικό στιλ

Δώστε στα μαλλιά σας νέα πνοή με επιμελώς ατημέλητα καλοκαιρινά χτενίσματα, όπως χαλαρές πλεξούδες ή κότσο ψηλά στο κεφάλι. Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή να πειραματιστείτε με φυσικά look. Αυτά τα στιλ σας επιτρέπουν να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση, ενώ το πιάσιμο των μαλλιών ψηλά όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές σάς βοηθάει να μένετε πάντα όμορφη και δροσερή.

Πειραματιστείτε με το cold styling και το φυσικό στέγνωμα

Το cold styling (όταν δηλαδή κάνετε το χτένισμα όσο ακόμη τα μαλλιά σας είναι νωπά) και το φυσικό στέγνωμα (όταν δηλαδή τα μαλλιά σας στεγνώνουν μόνα τους, χωρίς θερμότητα) είναι η ευκαιρία που σας χαρίζεται απλόχερα το καλοκαίρι για να κρύψετε το σεσουάρ στο ντουλάπι. Οι πλεξούδες σε νωπά μαλλιά πριν πέσετε για ύπνο θα σας χαρίσουν φυσικούς κυματισμούς το επόμενο πρωί, ενώ μαλακτικά μαλλιών μετά το λούσιμο από τη μέση έως τις άκρες των μαλλιών σας σε συνδυασμό με το φυσικό στέγνωμα θα τους προσδώσουν τέλεια υφή.

Κηρύξτε πόλεμο στο φριζάρισμα!

Διατηρήστε τα μαλλιά σας λαμπερά και απαλλαχτείτε από το φριζάρισμα χρησιμοποιώντας μαλακτικό από τη μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα μαλλιά από παράγοντες που τα ταλαιπωρούν και θα τους χαρίσει λάμψη και αέρινο στιλ. Προμηθευτείτε ένα αποσπώμενο στόμιο διανομής αέρα (φυσούνα) για το σεσουάρ σας, ώστε να πετύχετε φυσικούς κυματισμούς και λιγότερο φριζάρισμα ταλαιπωρώντας λιγότερο τα μαλλιά σας με θερμότητα. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε σεσουάρ, φροντίστε να στεγνώνετε κατά μήκος των μαλλιών για να έχετε ένα όσο το δυνατόν πιο προσεγμένο look.