Όταν ένα λάδι αρκεί για να μεταμορφώσεις τα μαλλιά σου


Ομορφιά
23/02/2023

Η περιποίηση των μαλλιών σου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα καθημερινά λουσίματα και η συχνή επαφή των μαλλιών με το θαλασσινό νερό, είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την όψη και την υγεία των μαλλιών σου.

Ακριβώς για αυτό, δεν αρκεί να παραμένεις συνεπής στη ρουτίνα περιποίησης που έχεις διαμορφώσει, αλλά χρειάζεται να προσθέσεις στο ντουλάπι του μπάνιου σου, τους «συμμάχους» που θα προστατεύσουν και σταδιακά θα μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου, χαρίζοντάς τους τη λάμψη και την απαλότητα που επιθυμείς.

Ωστόσο, πώς θα πετύχεις τον σκοπό σου, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα και κυρίως, χωρίς να φορτώσεις το νεσεσέρ των διακοπών με επιπλέον προϊόντα; To μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, λοιπόν, είναι να επενδύσεις σε ένα ευεργετικό λάδι το οποίο χάρη στην «πλούσια» σύνθεσή του, θα προσφέρει στα μαλλιά σου μία «σταγόνα» ζωής.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις κοινές ανάγκες που παρουσιάζουν τα μαλλιά την περίοδο που διανύουμε, όπως η ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση, για σχολαστική περιποίηση και αποτελεσματική αναδόμηση, ώστε να βρεις ποιο είναι το κατάλληλο έλαιο για να μεταμορφώσεις τα δικά σου μαλλιά.

Χαρίζοντας αναδόμηση στα ξηρά μαλλιά με βιταμίνη Ε

Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα, παρουσιάζοντας «σπάσιμο» και έντονη ψαλίδα στις άκρες, ίσως χρειάζεται να περιορίσεις το καθημερινό styling, καθώς είναι ο βασικός λόγος που οι τρίχες των μαλλιών αποδυναμώνονται. Τα εργαλεία styling, όπως το σεσουάρ, το ψαλίδι για μπούκλες και η πρέσα μαλλιών, παράγουν υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε βάθος χρόνου αφυδατώνουν και καταστρέφουν τη δομή της τρίχας. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να αναζητήσεις ένα λάδι μαλλιών το οποίο θα προστατεύει την κερατίνη της τρίχας, καθώς πρόκειται για μία ουσία που αποτελεί δομικό συστατικό της και αποκαθιστά τις βλάβες που παρουσιάζονται στην επιφάνειά της. Ένα από αυτά τα λάδια, είναι το Pantene Pro-V Λάδι Για Μαλλιά με Βιταμίνη E, Προστασία Κερατίνης από τη νέα σειρά λαδιών Pantene, το οποίο διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ με μία σταγόνα θα επανορθώσει τη φθορά από το styling, χαρίζοντας ζωντάνια, λάμψη και τριπλή αναδόμηση στα μαλλιά σου*. Μπορείς να το εφαρμόζεις πριν ή μετά το λούσιμο, για μαλλιά δέκα φορές πιο ανθεκτικά στο «σπάσιμο»**.

Γυναίκα με περιποιημένα μαλλιά

Τιθασεύοντας το έντονο φριζάρισμα με argan oil

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο λόγος που τα μαλλιά σου φριζάρουν και δυσκολεύεσαι να τα τιθασεύσεις; Σίγουρα η υγρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όμως τα καθημερινά χτενίσματα, η υψηλή θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείς όταν λούζεσαι, ακόμη και ο τρόπος που στεγνώνεις τα μαλλιά σου βγαίνοντας από το μπάνιο, μπορούν να επιδεινώσουν την υγεία τους. Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα μαλλιών έχουν βρει τη λύση για το φριζάρισμα και αυτό δεν είναι άλλο από το argan oil, ένα έλαιο «πλούσιο» σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, το οποίο ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα, προσφέροντάς της απαλή και λεία υφή. Αν θέλεις να εντάξεις το συγκεκριμένο έλαιο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, μπορείς να αποκτήσεις το νέο λάδι Pantene Pro-V Λάδι Για Μαλλιά με Argan, Aπαλά & Mεταξένια εμπλουτισμένο με έλαιο argan. Πρόκειται για ένα λάδι που ενδείκνυται για καθημερινή χρήση και το οποίο περιποιείται και ενδυναμώνει τα μαλλιά*, περιορίζοντας σημαντικά το φριζάρισμα. Μπορείς να το εφαρμόζεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις, ώστε να χαρίζεις στα μαλλιά σου μία απαλή, μεταξένια υφή και μία φυσική λάμψη που θα αναδεικνύει το χρώμα τους.

Αποκτώντας πυκνές, καλοσχηματισμένες μπούκλες με το ευεργετικό λάδι καρύδας

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, σίγουρα γνωρίζεις πως απαιτούν λίγη περισσότερη φροντίδα, ώστε να διατηρηθεί το σχήμα, ο όγκος και η ελαστικότητά τους. Ακριβώς επειδή τα μαλλιά χωρίζονται σε τούφες που σχηματίζουν ομοιόμορφες μπούκλες, είναι σημαντικό να διαθέτεις ένα προϊόν περιποίησης το οποίο θα ενισχύει την πυκνότητά τους και θα κρατάει ενυδατωμένη την τρίχα, χωρίς όμως να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Συνεπώς, αυτό που χρειάζεται είναι το καινοτόμο λάδι για σγουρά μαλλιά, Pantene Pro-V Λάδι Για Μαλλιά Με Καρύδα, Βαθιά Ενυδάτωση, της νέας σειράς λαδιών Pantene. Το συγκεκριμένο λάδι είναι το ιδανικό «πολυεργαλείο» για σγουρά μαλλιά, καθώς χάρη στο έλαιο καρύδας που περιέχει, προσφέρει τη μέγιστη, φυσική ενυδάτωση στα μαλλιά σου, αποτρέποντας την απώλεια πρωτεϊνών από την τρίχα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τους χαρίζει περισσότερη ελαστικότητα και τέλειο σχήμα, αλλά ενισχύει την πυκνότητά τους, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο «γεμάτα» και λαμπερά.

Γυναίκα με περιποιημένα μαλλιά

Πλέον γνωρίζεις ποιος είναι ο «σύμμαχος» που αξίζει να προσθέσεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, ώστε να τους χαρίσεις τη λάμψη και την ενυδάτωση που χρειάζονται, για να είναι όμορφα και να έχουν υγιή εμφάνιση και το καλοκαίρι. Με λίγα λόγια, βρες στη νέα σειρά λαδιών Pantene το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου και άρχισε να το εφαρμόζεις πριν ή μετά το ντους, για να προσφέρεις στα μαλλιά σου τη φροντίδα που έχουν ανάγκη.

 

*Σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες

**Συγκριτικά με χρήση μόνο σαμπουάν χωρίς μαλακτικό