Τι προκαλεί την ψαλίδα


Ομορφιά
23/02/2023

Η ψαλίδα μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο κομψό χτένισμα να δείχνει…  ταλαιπωρημένο, ατίθασο και απεριποίητο! Τι είναι όμως αυτό που την προκαλεί;

Βασικά είναι το πιο συχνό σημάδι ορατής φθοράς και συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Αξίζει λοιπόν να ερευνήσουμε λίγο παραπάνω τους λόγους εμφάνισής της όπως και το τι μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις και μάλιστα, αρκετές!

Τι προκαλεί την ψαλίδα;

Η ψαλίδα εμφανίζεται όταν τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και αδύναμα, άρα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Δυστυχώς, κάποια από τα εργαλεία styling μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία της φθοράς.

Βαφή

Η βαφή επηρεάζει τη δομή της τρίχας για να αλλάξει την όψη της. Αυτό αποδυναμώνει την τρίχα και την κάνει πιο επιρρεπή στη φθορά και στην ψαλίδα. Δεν είναι όμως η βαφή που προκαλεί την ψαλίδα αλλά η έλλειψη σωστής περιποίησης μετά την επεξεργασία. Μετά τη βαφή, τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά και εύθραυστα. Τότε είναι που χρειάζεται να τα περιποιηθείς περισσότερο με ενισχυμένη ενυδάτωση και προϊόντα προστασίας ώστε να εμποδίσεις την ψαλίδα.

Χημικές επεξεργασίες

Όπως η βαφή, έτσι το ίσιωμα και η περμανάντ επηρεάζουν δραστικά τη δομή της τρίχας ώστε να σου δώσουν το νέο look – μαζί με αυτό όμως αφήνουν και τα μαλλιά αποδυναμωμένα και επιρρεπή στη φθορά. Όταν τα μαλλιά είναι πολύ ξηρά, οι άκρες μπορεί να «ξεφτίσουν», επηρεάζοντας την τρίχα. Το αποτέλεσμα; Μαλλιά που δείχνουν απεριποίητα, αχτένιστα και ατίθασα.

Styling με θερμότητα

Άλλος ένας παράγοντας που αποδυναμώνει σημαντικά τα μαλλιά σου, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς προστασία από τη θερμότητα, κάθε φορά. Οι υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά και αφαιρούν την υγρασία, αφήνοντάς τα όλο και πιο ξηρά και αδύναμα, με τον καιρό. Να λοιπόν κάτι που ακούς συχνά σε σχέση με την ψαλίδα… η έλλειψη υγρασίας.

Μάθε πώς να εμποδίσεις την ψαλίδα

Από τη στιγμή που θα την αντιμετωπίσεις, το επόμενο βήμα είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο για να αποτρέψεις την επανεμφάνισή της. Γνωρίζεις άλλωστε ότι η πρόληψη είναι σημαντική. Δες ποια είναι τα 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις:

ΚΑΝΕ ΣΥΧΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Το έχεις ξανακούσει και είναι αλήθεια ότι το κούρεμα ή «καθάρισμα» είναι ένα από τα μυστικά για μαλλιά με πιο υγιή εμφάνιση. Γιατί έτσι απομακρύνεις τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία των μαλλιών σου, διατηρώντας την ψαλίδα στο ελάχιστο δυνατό. Οι ειδικοί λένε ότι 6 με 8 εβδομάδες είναι το ιδανικό διάστημα, οπότε καλό είναι να κλείνεις ένα ραντεβού κάθε 2 μήνες.

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ STYLING

Η προστασία από τη θερμότητα λειτουργεί ως ασπίδα για τα μαλλιά σου ενάντια στην πιθανή φθορά που προκαλούν τα διάφορα εργαλεία styling.

Η θερμότητα απομακρύνει την υγρασία από τα μαλλιά, αφήνοντάς τα αρκετά ξηρά και επιρρεπή στο σπάσιμο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς προστασία και στο styling.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ*

Οι εντατικές θεραπείες 1 ή 2 φορές την εβδομάδα βοηθούν στην επανόρθωση των μαλλιών, για μία πιο υγιή εμφάνιση. Οι συμπυκνωμένες συνθέσεις βοηθούν στην αναδόμηση* της φθοράς και αφήνουν τα μαλλιά σου πιο απαλά.

Οι μάσκες μαλλιών είναι πιο συμπυκνωμένες από τα κανονικά conditioners και βοηθούν να αντιμετωπίσεις τη φθορά που προκαλεί το styling. Για βαθιά περιποίηση, δοκίμασε την Pantene Pro-V Μάσκα Προστασίας Κερατίνης Αναδόμηση & Προστασία για δύναμη και απαλότητα. Η εντατική μάσκα με μικρο-συστατικά περιποίησης, ελεγμένη από το Ελβετικό Ινστιτούτο Swiss Vitamin Institute, βοηθά στην αναδόμηση* της φθοράς.

Η Αμπούλα 1 λεπτού Pantene Pro-V Αναδόμηση Και Προστασία Rescue Shot αντιστρέφει στη στιγμή τα σημάδια της φθοράς. Η σύνθεση Pro-V βοηθά στην ανάκτηση της δύναμης των μαλλιών ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα μαλλιά από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην προστασία από το σπάσιμο.

Κάνε λοιπόν μερικές μικρές αλλαγές στην περιποίηση των μαλλιών σου και θα δεις μεγάλη διαφορά ώστε να μπορείς πλέον να πεις αντίο στην ψαλίδα!

*αναδόμηση από τη φθορά του styling