Πώς να χρησιμοποιήσεις τη μάσκα μαλλιών στο σπίτι


Ομορφιά
9/03/2023

Οι μάσκες μαλλιών έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια αλλά όσες γυναίκες δεν έχουν ακόμα… μυηθεί στα μυστικά τους, μπορεί να βρίσκουν τη χρήση τους λίγο μπερδεμένη. Ήδη ακούμε τις ερωτήσεις:

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μάσκας και conditioner

«Πώς ξέρω ποια είναι η κατάλληλη για τον δικό μου τύπο μαλλιών;»

«Πώς να εφαρμόσω τη μάσκα μαλλιών στο σπίτι;»

Όλες είναι σημαντικές ερωτήσεις κι έχουμε εξίσου σημαντικές απαντήσεις! Έλα να ταξιδέψουμε στον κόσμο της μάσκας και να μάθουμε ποια είναι η κατάλληλη για τον δικό σου τύπο μαλλιών!

Τι είναι η μάσκα μαλλιών;
Πώς να χρησιμοποιήσεις τη μάσκα μαλλιών στο σπίτι: ένας οδηγός step-by-step
Πώς να επιλέξεις την καλύτερη μάσκα για τον δικό σου τύπο μαλλιών
ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΞΗΡΑ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΑΤΙΘΑΣΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑ
ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΣΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Τι είναι η μάσκα μαλλιών;

Η μάσκα είναι βασικά μία πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του conditioner που παραμένει στα μαλλιά για περισσότερο χρόνο και χαρίζει πιο εντατική περιποίηση. Τα πιο ισχυρά συστατικά χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να διεισδύσουν στα μαλλιά και να κάνουν τα «μαγικά» τους. Επομένως έχεις μια καλή δικαιολογία να παραμείνεις λίγο παραπάνω στην μπανιέρα και… στην απόλυτη χαλάρωση!

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη μάσκα μαλλιών στο σπίτι: ένας οδηγός step-by-step

  1. Λούσε τα μαλλιά

    Το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσεις τον σωστό καθαρισμό των μαλλιών σου ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας. Αν δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση ή τα νιώθεις ιδιαίτερα ξηρά, εφάρμοσε κανονικά το conditioner σου, πριν τη μάσκα. Αν όχι, εφάρμοσε τη μάσκα που θα αναπληρώσει την υγρασία που χρειάζονται.

  2. Απορρόφησε το έξτρα νερό με μία πετσέτα από μικροΐνες ή ένα βαμβακερό T-shirt

    Για καλύτερα αποτελέσματα, εφάρμοσε τη μάσκα σε νωπά μαλλιά, όχι στεγνά ούτε πολύ βρεγμένα. Αυτό θα βοηθήσει τα συστατικά να διεισδύσουν βαθιά στην τρίχα. Με την πετσέτα θα απορροφήσεις το νερό γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη τριβή. Αν δεν έχεις μία από μικροΐνες, ένα βαμβακερό T-shirt είναι ό,τι πρέπει.

  3. Χώρισε τα μαλλιά σου

    Θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι η μάσκα θα δράσει σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, γι’ αυτό χώρισέ τα σε 3-4 μέρη, πριν αρχίσεις να απλώνεις τη μάσκα στο κάθε ένα.

  4. Εφάρμοσε τη μάσκα

    Και τώρα το διασκεδαστικό μέρος: η εφαρμογή της μάσκας! Κάνοντας focus στη μέση και στις άκρες, άπλωσέ την στα μαλλιά, απαλά, κάνοντας μασάζ, με καθοδική κίνηση, για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει το προϊόν να εισχωρήσει και να χαρίσει απαλότητα και λάμψη.

    Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα μάσκας. Ξεκίνα από το μέγεθος ενός κέρματος και εφάρμοσέ την στη μέση και στις άκρες. Συμπλήρωσε ελάχιστα αν δεν σου αρκεί για όλο το μήκος της τρίχας.

  5. Τύλιξε τα μαλλιά σου με μία ζεστή πετσέτα ή T-shirt

    Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο αλλά κάποιες γυναίκες νιώθουν ότι βοηθάει στο αποτέλεσμα και ότι τα συστατικά εισχωρούν καλύτερα στην τρίχα.

  6. Η σωστή απορρόφηση

    Δεν πειράζει αν αφήσεις τη μάσκα για λίγο παραπάνω από όσο λένε οι οδηγίες, αλλά είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις τον προτεινόμενο χρόνο αναμονής. Περίπου 8-10 λεπτά είναι αρκετά ώστε η μάσκα να μπορεί να κάνει τα «μαγικά» της. Να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα: ποτέ δεν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα και το ίδιο ισχύει για όσο φοράς τη μάσκα.

  7. Ξεβγάζεις καλά

Η μάσκα μαλλιών περιέχει συστατικά που επαναφέρουν τη σωστή υγρασία στα μαλλιά σου. Αφού την απορροφήσουν, θα πρέπει να την ξεβγάλεις καλά ώστε τα μαλλιά σου να μη βαρύνουν ή να παρουσιάσουν λιπαρότητα σύντομα.

Τώρα που έμαθες πώς να χρησιμοποιήσεις μία μάσκα μαλλιών, ας δούμε ποια είναι η κατάλληλη για σένα.

Πώς να επιλέξεις την καλύτερη μάσκα για τον δικό σου τύπο μαλλιών

Αν νιώθεις τα μαλλιά σου βαριά ή λιπαρά μετά τη χρήση της μάσκας, είναι πολύ πιθανό να εφαρμόζεις μία που είναι πιο πλούσια από όσο χρειάζονται. Η συχνότητα χρήσης της μάσκας επίσης εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου και από τις ανάγκες τους – τα πολύ ξηρά μαλλιά ίσως χρειάζονται μάσκα 2 φορές την εβδομάδα ενώ τα πιο λεπτά μαλλιά ίσως μόνο 1 φορά.

ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Μήπως αισθάνεσαι ότι τα ισχυρά συστατικά της μάσκας είναι πολύ «βαριά» για τα μαλλιά σου; Χρειάζεσαι λοιπόν ένα πιο ελαφρύ προϊόν που ξεβγάζεται εύκολα και αφήνει τα μαλλιά σου απαλά και με ζωντάνια.

H Μάσκα Hair Biology Full & Vibrant είναι ο σύμμαχός σου. Χωρίς parabens και χρωστικές, είναι σχεδιασμένη για τα λεπτά μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Συνδυάζει Άνθος Λωτού, Ωμέγα 9 και Προ-βιταμίνη Β5, για δύναμη και ενυδάτωση.

ΞΗΡΑ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Έχουν ανάγκη από ενυδάτωση για να καλύψει τα κενά που παρουσιάζουν στη δομή της τρίχας. Χρειάζεσαι μία μάσκα για αναδόμηση*, όπως η Pantene Pro-V Μάσκα Προστασίας Κερατίνης Αναδόμηση & Προστασία. Κατάλληλη για αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, η εντατική μάσκα με μικρο-συστατικά περιποίησης - ελεγμένη από το Ελβετικό Ινστιτούτο Swiss Vitamin Institute - βοηθά στην αναδόμηση* της φθοράς από την 1η κιόλας χρήση.

ΑΤΙΘΑΣΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑ

Το φριζάρισμα προκύπτει όταν τα μαλλιά σου απορροφούν εύκολα την υγρασία από την ατμόσφαιρα για να αντισταθμίσουν την έλλειψη υγρασίας στην τρίχα. Και έτσι, ξεφεύγουν από τον έλεγχο! Για να τους χαρίσεις μία λεία επιφάνεια, χρειάζεσαι μια μάσκα που θα ελέγχει το φριζάρισμα.

Η Pantene Pro-V Μάσκα Προστασίας Κερατίνης Απαλά & Μεταξένια, είναι μια πλούσια εντατική μάσκα με μικρο-συστατικά περιποίησης για έως και 72 ώρες απαλά και λαμπερά μαλλιά από την 1η χρήση. Κλειδώνει την υγρασία εκτός της τρίχας και βοηθά ενάντια στη δημιουργία φριζαρίσματος, αφήνοντας τα μαλλιά σου απαλά σαν μετάξι.

ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Ήξερες ότι όσο περισσότερο βάφεις τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερο μπορούν να κρατήσουν το χρώμα; Αυτό συμβαίνει γιατί η διαδικασία της βαφής αλλάζει τη δομή της τρίχας και σταδιακά την αποδυναμώνει. Η λύση είναι να βρεις προϊόντα που διατηρούν τη ζωντάνια του χρώματος.

Η Pantene Pro-V Μάσκα Προστασίας Κερατίνης Προστασία Χρώματος βοηθά ενάντια στη φθορά που προκαλεί η βαφή ή οι ανταύγειες για έως και 100% πιο δυνατά μαλλιά (δύναμη ενάντια στη φθορά από το styling, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες).

ΣΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Είναι συνήθως πιο ξηρά από τους άλλους τύπους μαλλιών. Με τις μπούκλες και τα «γυρίσματα» της τρίχας, τα φυσικά έλαια χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κατέβουν στην τρίχα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ξηρή και ειδικά προς τις άκρες. Χρειάζεσαι λοιπόν μία μάσκα που θα περιποιηθεί τα ατίθασα, φριζαρισμένα μαλλιά με μπούκλες.

Η Pantene Pro-V Μάσκα Προστασίας Κερατίνης Τέλειες Μπούκλες περιέχει μικρο-συστατικά διατήρησης φόρμας και περιποιείται σε βάθος για έως και 72 ώρες τέλειες μπούκλες από την 1η χρήση. Ουσιαστικά μετατρέπει τα ατίθασα μαλλιά σε καλοσχηματισμένες, λαμπερές και ελαστικές μπούκλες, ελέγχοντας το φριζάρισμα.

Τώρα, νιώθεις πιο άνετη με τη χρήση της μάσκας; Το ελπίζουμε! Και να είσαι σίγουρη ότι αυτές οι θαυματουργές μάσκες θα σε οδηγήσουν σε ακόμα περισσότερες great hair days!

*αναδόμηση από τη φθορά του styling

Εκτός από τη μάσκα, πολύ σημαντικό στη περιποίηση των μαλλιών σου, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι, είναι τα λαδάκια μαλλιών. Αν τα μαλλιά σου είναι αφυδατωμένα και με έντονη ψαλίδα και “σπασίματα” στις άκρες, τότε χρειάζεσαι ένα λάδι. Το σωστό λάδι μαλλιών μπορεί να σου χαρίσει αποτελεσματική και βαθιά αναδόμηση στα μαλλιά με μία σταγόνα. Το Pantene Pro-V Λάδι Για Μαλλιά Με Βιταμίνη E, Προστασία Κερατίνης θα βοηθήσει στην επανόρθωση της φθοράς των μαλλιών σας σε 1 χρήση, κάνοντας τα μαλλιά σας ανθεκτικά στο σπάσιμο και βελτιώνοντας τη λάμψη τους. Είναι ιδανικό για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά, για μαλλιά γεμάτα ζωντάνια.

 

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα έχεις πιο υπέροχα μαλλιά από ποτέ!