Πώς να στεγνώσεις και να χτενίσεις τα μαλλιά χωρίς να τους προκαλέσεις φθορά


Ομορφιά
23/02/2023

Το πιστολάκι και άλλα εργαλεία θερμότητας, προκαλούν φθορά στα μαλλιά; Η απάντηση είναι ναι. Μπορείς να επιτύχεις το look που θέλεις χωρίς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου; Η απάντηση είναι λογικά όχι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη φθορά για να διατηρήσουν την υγιή εμφάνισή τους.

Λογικά γνωρίζεις πώς η υπερβολική θερμότητα προκαλεί φθορά στα μαλλιά μακροπρόθεσμα. Τα μαλλιά χάνουν την υγρασία τους και γίνονται ξηρότερα με το πέρασμα του χρόνου και με την επαναλαμβανόμενη χρήση, εξαιτίας της θερμότητας από το πιστολάκι, τα ισιωτικά και τα ψαλίδια για μπούκλες. Η υπερβολική χρήση αυτών των εργαλείων θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το επιθυμητό look, αλλά θα κάνει τα μαλλιά σου πιο επιρρεπή στη φθορά και την ψαλίδα, κάνοντάς τα πιο θαμπά, ενώ θα φριζάρουν.

Στόχος, λοιπόν, είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε να πραγματοποιήσεις το χτένισμα που αγαπάς, ενώ παράλληλα να διατηρήσεις την υγιή όψη των μαλλιών που τόσο ονειρεύεσαι. Οπότε, εάν θες να μάθεις πώς να στεγνώσεις και να χτενίσεις τα μαλλιά σου (χρησιμοποιώντας κάποιο εργαλείο θερμότητας) χωρίς να τα καταστρέψεις μακροπρόθεσμα, διάβασε μερικές συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν τη ρουτίνα σου.

Προϊόντα για πιο δυνατά, πιο λαμπερά μαλλιά

Τα πιο δυνατά μαλλιά είναι καλύτερα «εξοπλισμένα» ώστε να αντέχουν στις βλαβερές συνέπειες της θερμότητας και της καθημερινής φθοράς από το styling, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναζητήσεις αυτές τις ιδιότητες τόσο στο σαμπουάν, όσο και στο conditioner σου και να τα κάνεις «θεμέλιο» της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σου.

Δώσε την πρέπουσα προσοχή στα μαλλιά σου – καθημερινά- προσφέροντάς τους τα κατάλληλα συστατικά για να καταπολεμήσουν τη θερμότητα των εργαλείων που χρησιμοποιείς, όπως το Σαμπουάν και Conditioner της σειράς Pantene Pro-V Hair Superfood – τον απόλυτο συνδυασμό για δυνατά* και ενυδατωμένα μαλλιά. Με 0% μεταλλικά έλαια και χρωστικές και χάρη στη σύνθεση Pro-V, βοηθούν στην ανάκτηση της δύναμης των μαλλιών κατά της φθοράς από το styling.

Πιστεύεις πώς ήδη τα μαλλιά σου έχουν υποστεί φθορά και η ρουτίνα περιποίησής σου δεν επαρκεί; Δοκίμασε το Θαυματουργό Conditioner 3’ Pantene Pro-V Hair Superfood. Χρησιμοποίησέ το σε κάθε λούσιμο για να μεταμορφώσεις τα αδύναμα μαλλιά, σε ορατά πιο λαμπερά και δυνατά* μαλλιά!

Διάβασε περισσότερα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και πώς να τα φροντίσεις, αλλά αν έχεις αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, μπορείς να χρησιμοποιείς την Εντατική Μάσκα Αναδόμησης Προστασία Κερατίνης της σειράς Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία, 1-2 φορές την εβδομάδα, αφού χάρη στα μικρο-συστατικά περιποίησης, βοηθά στην αναδόμηση* από τη φθορά του styling από την 1η κιόλας χρήση.

Μάθε τα μυστικά…για την πετσέτα σου

Το 1ο βήμα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, χωρίς να τους προκαλέσεις φθορά, είναι να ρίξεις μία ματιά στον τρόπο που χρησιμοποιείς την πετσέτα σου για να τα στεγνώσεις. «Τρίβεις» τα μαλλιά σου σε μία προσπάθεια να τα στεγνώσεις, πριν πιάσεις το πιστολάκι σου;

Αυτό είναι μεγάλο λάθος, καθώς η τριβή από την πετσέτα προκαλεί φθορά στην επιφάνεια των μαλλιών σου, κάνοντάς τα σκληρά και άκαμπτα με τον καιρό. Η τριβή επίσης προκαλεί φθορά στα μαλλιά σου, κάνοντας κάποιες από τις τρίχες να «σπάνε».

Αντ’ αυτού, πίεσε απαλά τα μαλλιά σου με την πετσέτα ώστε να απομακρύνεις το περιττό νερό και στη συνέχεια, τύλιξέ τα με αυτήν. Ένα ακόμα «κόλπο», είναι να αντικαταστήσεις την πετσέτα σου με ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή με μία πετσέτα με μικροίνες, που είναι πιο απαλά και θα απορροφήσουν περισσότερο νερό από τα μαλλιά σου, χωρίς να προκαλέσουν φθορά. Μία απλή αλλαγή στη ρουτίνα σου, για μία μεγάλη αλλαγή στην κατάσταση των μαλλιών σου!

Το βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά είναι ένα κοινό λάθος

Τα μαλλιά σου είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα, καθώς είναι πιο αδύναμα και με λιγότερη αντίσταση. Οπότε, με το βούρτσισμα, είναι πιο πιθανό να σπάσουν. Αν πιστεύεις πως τα μαλλιά σου χρειάζονται οπωσδήποτε ξεμπέρδεμα μετά το λούσιμο, χρησιμοποίησε μία χτένα, απαλά, αντί για μία βούρτσα.

Η χρήση conditioner κάθε φορά που λούζεσαι είναι…must, ειδικά αν αντιμετωπίζεις κόμπους. Οι ενυδατικοί παράγοντές του, αφήνουν τα μαλλιά πιο μαλακά, βοηθώντας να μειωθούν οι κόμποι και η καταπόνηση των μαλλιών – το Conditioner Pantene Pro-V Hair Superfood είναι ο κατάλληλος «σύμμαχος» εάν θες να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου πριν τα στεγνώσεις!

Χρησιμοποίησε ένα σπρέι προστασίας κατά της θερμότητας κάθε φορά

Εάν η χρήση εργαλείων θερμότητας αποτελεί μέρος της ρουτίνας σου, πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις τα «μυστικά» για να χτενίσεις τα μαλλιά σου χωρίς να τους προκαλέσεις φθορά. Αν απλά χρησιμοποιείς τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι για να τα στεγνώσεις πιο γρήγορα ή σε συνδυασμό με μία ισιωτική ή ένα ψαλίδι για μπούκλες, είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου προστατευτικού ενάντια στη θερμότητα!

Ένας ακόμα τρόπος να προστατέψεις τα μαλλιά σου, είναι να χρησιμοποιήσεις τον κρύο αέρα στο πιστολάκι σου ή να χαμηλώσεις στο ελάχιστο την θερμοκρασία στα εργαλεία θερμότητας που χρησιμοποιείς. Επίσης, όταν μπορείς, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά – χάρισέ τους μία μέρα «ξεκούρασης».

Θυμήσου: Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι τελείως στεγνά πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο, όπως ψαλίδι για μπούκλες ή ισιωτικό (αλλιώς θα τα «κάψεις»!)

Χρησιμοποίησε μία βούρτσα που είναι απαλή στα μαλλιά σου

Εάν ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς το πιστολάκι για να πετύχεις το χτένισμα που θες, βεβαιώσου και ότι χρησιμοποιείς μία βούρτσα που είναι απαλή στα μαλλιά σου. Αν τα μαλλιά σου σπάνε εύκολα, ξέχνα τις στρογγυλές, μεταλλικές βούρτσες – συνήθως προκαλούν την περισσότερη φθορά! Βρες μία με «αραιά δόντια» που είναι πιο απαλή!

Πρόσθεσε έξτρα…ενυδάτωση στη ρουτίνα σου

Αν πιστεύεις ότι τα μαλλιά σου είναι λίγο ξηρά, ειδικά στις άκρες, πρόσθεσε έξτρα ενυδάτωση πριν ή αφού χτενίσεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, για να είναι όσο πιο απαλά γίνεται.

Το ξηρό λάδι της σειράς Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία, απορροφάται στη στιγμή και περιποιείται τα εύθραυστα μαλλιά προστατεύοντάς τα από το σπάσιμο. Για γυαλιστερό φινίρισμα με ανάλαφρη υφή, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να παραμένουν γεμάτα ζωντάνια και κίνηση. Οι δοκιμές έχουν αποδείξει ότι τα μαλλιά γίνονται 10 φορές πιο ανθεκτικά στη φθορά του styling. Είναι ιδανικό να το χρησιμοποιείς ανάμεσα στα λουσίματα, όταν νιώθεις τα μαλλιά σου πιο ξηρά· κράτησέ το και στην τσάντα σου για να προσφέρεις ενυδάτωση στα μαλλιά σου, όπου και αν είσαι!

Το θέμα είναι να βρεις την ιδανική ισορροπία όταν στεγνώνεις και χτενίζεις τα μαλλιά σου. Δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, απλώς ακολούθησε τα εύκολα και γρήγορα βήματα που σου αναφέραμε, ώστε να έχεις τα αποτελέσματα που θες, χωρίς βλαβερές συνέπειες. Η ρουτίνα σου θα προκαλεί λιγότερη φθορά, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάς ώρες – ιδιοφυές!

*δύναμη ενάντια στη φθορά του Styling