Πώς να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα


Ομορφιά
23/02/2023

Σε όλες μας έχει συμβεί: πηγαίνεις στο κομμωτήριο για ένα «καθάρισμα» στις άκρες και πριν το καταλάβεις, έχεις ήδη συμφωνήσει να κόψεις μερικά «δάχτυλα» από τα μαλλιά σου, ώστε να δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση. Ίσως ήθελες λίγο κόψιμο στις άκρες, αλλά ο κομμωτής έχει άλλα σχέδια για σένα. Και έτσι ξαφνικά, αρχίζεις να ψάχνεις με το κινητό σου στο διαδίκτυο «πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου πιο γρήγορα». Ακόμα και αν προσπαθείς να μακρύνεις το καρέ σου ώστε να «περάσουν» τα μαλλιά τους ώμους σου ή θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου για ένα γάμο, το να γνωρίζεις πώς να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν, κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη, δίνοντάς σου το επιθυμητό look και περισσότερες…great hair days!

Το πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ουσιαστικά, ενώ μπορείς να βοηθήσεις την ανάπτυξη των μαλλιών, δεν μπορείς να επισπεύσεις τη διαδικασία. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να δυναμώσεις τις άκρες τους, που σημαίνει λιγότερο σπάσιμο της τρίχας, λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο και πιο «γρήγορη» ανάπτυξη στο επιθυμητό μήκος που θέλεις. Εδώ είναι οι πληροφορίες που χρειάζεσαι:

Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά;

Δεν υπάρχει κανόνας, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 1 εκατοστό το μήνα, δηλαδή περίπου 15 εκατοστά το χρόνο. Όμως, υπάρχει κάτι ακόμα, που ίσως δεν γνώριζες: τα μαλλιά «περνούν από φάσεις» που μεγαλώνουν πιο ενεργά. Αυτό ονομάζεται «αναγεννητική φάση» και μπορεί να διαρκέσει 2-6 χρόνια προτού τα μαλλιά «πέσουν». Το πόσο διαρκεί η αναγεννητική φάση εξαρτάται από τα γονίδιά σου, οπότε…ευχαρίστησε τη μαμά και τον μπαμπά! Αυτό που είναι στο χέρι σου όμως, είναι η δύναμη και η υγεία της τρίχας. Το να καταλάβεις πώς να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν δυνατά και πώς να τα προστατέψεις ενάντια στη φθορά, είναι το «κλειδί» για τη διάρκεια ζωής τους, αλλά και το μήκος τους. Η σειρά περιποίησης Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, με μπαμπού και βιοτίνη, είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει στα μαλλιά σου την προστασία που χρειάζονται, προλαμβάνοντας το σπάσιμο, την ψαλίδα και τη φθορά.  

Συμβουλές για τα μαλλιά: Πώς να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Το να μακρύνεις τα μαλλιά σου αφορά κυρίως στο να μάθεις πώς να ελαχιστοποιήσεις τη φθορά και το σπάσιμο, με αποτέλεσμα λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο προσπαθώντας να απαλλαγείς από τις φθαρμένες άκρες και την ψαλίδα. Εάν θες να μάθεις πώς να μακρύνεις τα μαλλιά πιο γρήγορα, δοκίμασε να υιοθετήσεις αυτές τις υγιεινές συνήθειες, για να προστατέψεις τα μαλλιά σου…

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου: ελαχιστοποίησε τη φθορά με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Ξεκίνα την ρουτίνα περιποίησής σου στο ντους, με προϊόντα που βοηθούν στην ενίσχυση των μαλλιών σου. Αν τα μαλλιά σου έχουν υποστεί φθορά από τις βαφές ή το styling, το Σαμπουάν και το Conditioner της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, βοηθούν στην προστασία των μαλλιών ενάντια στη φθορά. Χωρίς μεταλλικά έλαια και χρωστικές, το Σαμπουάν Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας, χάρη στη δύναμη της επιστήμης Pro-V με εκχύλισμα από μπαμπού και αντιοξειδωτικά. Συνδύασέ το με το Conditioner της σειράς για μία βαθιά, θρεπτική θεραπεία που ενδυναμώνει την τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά, ενυδατωμένα και με τέλεια εμφάνιση! Θυμήσου: η χρήση conditioner μετά από κάθε λούσιμο είναι must! Διάβασε περισσότερα για το πώς το conditioner μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πώς η φροντίδα των μαλλιών σου δεν σταματάει στο λούσιμο. Συνέχισε την ρουτίνα περιποίησής σου με το leave in conditioner της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, με μπαμπού και συστατικά περιποίησης Pro-V, για πιο μακριά και 100% πιο δυνατά* μαλλιά. Χρησιμοποίησε μία μικρή ποσότητα σε νωπά ή στεγνά μαλλιά πριν το styling, ώστε να προστατέψεις τα μαλλιά σου.

Tip: Χτένισε τα μαλλιά σου πριν λουστείς, έτσι ώστε όταν χρησιμοποιήσεις το conditioner, να απλωθεί πιο εύκολα και να υπάρχουν λιγότεροι κόμποι στα μαλλιά. Μπορείς, επίσης, να απλώσεις το conditioner ή τη μάσκα με τα δάχτυλά σου ανάμεσα στις τούφες των μαλλιών, ώστε να διασφαλίσεις ότι δεν υπάρχουν κόμποι.

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου: μείωσε τη θερμότητα

Τα κρύα ντους είναι γνωστά για τα οφέλη τους στην καρδιά και την υγεία σου, αλλά ήξερες ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία έχει οφέλη και στα μαλλιά σου; Ναι! Κατέβασε τη θερμοκρασία όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου για να «κλείσεις» τα λέπια της τρίχας, για πιο απαλά, λαμπερά μαλλιά. Το χλιαρό νερό βοηθά επίσης και στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα, καθώς αυτό προσπαθεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία σου, και η αύξηση της κυκλοφορίας είναι ευεργετική στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Tip: «Διέγειρε» περισσότερο τις ρίζες σου και χάρισέ τους όγκο, με το Pantene Pro-V Miracles Roots Awakener με καφεΐνη, μπαμπού και βιοτίνη, ώστε να δημιουργήσεις το ιδανικό περιβάλλον για καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Απλά χρησιμοποίησέ το μόλις βγεις από το ντους- ένα πραγματικό «ξύπνημα» για τα μαλλιά!

Περιποιήσου τα μαλλιά σου ώστε να μακρύνουν γρηγορότερα

Μακριά και δυνατά μαλλιά, σημαίνει λιγότερη φθορά στις άκρες. Και αυτό σημαίνει λιγότερα κουρέματα. Τα λιγότερα κουρέματα και η λιγότερη φθορά, είναι το «κλειδί» για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά. Οπότε, χάρισε στα μαλλιά σου και τις άκρες τους μία βαθιά θεραπεία αναδόμησης και προστασίας, που βοηθά στο να μακρύνουν πιο γρήγορα. Ακόμα και αν διαθέτεις μόνο λίγα λεπτά ή θες να κάνεις περισσότερα πράγματα στην πρωινή σου ρουτίνα περιποίησης, η Μάσκα Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά σού προσφέρει έως και 96% λιγότερο σπάσιμο της τρίχας. Αυτή η μάσκα προστασίας κερατίνης με μπαμπού και βιοτίνη, είναι ιδανική για τα μαλλιά, για πλούσια περιποίηση.

• Ελαχιστοποίησε το βάψιμο για να βοηθήσεις τα μαλλιά να μακρύνουν

Η διαδικασία της βαφής μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη της τρίχας, οπότε εάν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, περιόρισε τις βαφές στο σπίτι ή το κομμωτήριο. Εάν προτιμάς τις ανταύγειες, προτίμησε να βάψεις τις τούφες που είναι ήδη ξανθές ή δοκίμασε μια θεραπεία «τόνωσης». Είναι πιο «ευγενική» με τα μαλλιά και βοηθά ενάντια στο σπάσιμο της τρίχας. Μίλα με τον κομμωτή σου και εξήγησέ του ότι βρίσκεσαι σε… «αποστολή» ώστε να μακρύνεις τα μαλλιά σου!

Χτένισε με προσοχή

Άλλαξε την βούρτσα σου με μία από φυσική τρίχα, που είναι πιο απαλή με τα μαλλιά και βοηθά ώστε να διανεμηθούν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου σε όλο το μήκος. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του σπασίματος, χωρίς συμβιβασμούς στο αποτέλεσμα. Επένδυσε λίγο περισσότερο χρόνο στο χτένισμά σου, χτενίζοντας τους κόμπους των μαλλιών από τις άκρες προς τη ρίζα. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας!

Tip: Λάβε υπόψιν σου τα λαστιχάκια και τα κοκαλάκια, που σπάνε ή τραβούν τις τρίχες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των μαλλιών από το σπάσιμο και το «κλειδί» για να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα είναι η ελαχιστοποίηση της απώλειας των μαλλιών.

Δοκίμασε ένα πιο «φυσικό» στυλ

Όταν αυτό είναι εφικτό, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, ώστε να αποφύγεις τη φθορά από την ισιωτική, το πιστολάκι και το ψαλίδι για μπούκλες. Ένας κότσος, κάποιες φορές την εβδομάδα, θα κάνει τη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών σου. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις εργαλεία θερμότητας, χρησιμοποίησέ τα στην χαμηλότερη θερμοκρασία, ώστε να βοηθήσεις τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα, προλαμβάνοντας το σπάσιμο, την ψαλίδα και την φθορά που προέρχεται από την απώλεια της υγρασίας.

Πρόσεξε το «εσωτερικό», ώστε να φανεί «εξωτερικά»

Μια υγιεινή διατροφή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινά λίπη και πρωτεΐνες, δεν είναι μόνο καλή για το «εσωτερικό», αλλά θα αρχίσει να φαίνεται και «εξωτερικά»! Μπορεί να παρατηρήσεις τα νύχια σου να σπάνε, να αισθάνεσαι τα μαλλιά σου ξηρά και εύθραυστα και το δέρμα σου να βγάζει σπυράκια ή να είναι ξηρό όταν είσαι άρρωστη. Έτσι, το να παραμένεις υγιής μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Και αυτό ήταν! Ένας οδηγός ώστε να μακρύνεις τα μαλλιά γρηγορότερα με σούπερ συμβουλές από τους ειδικούς του Pantene! Θα έχεις τα μακριά μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν και περισσότερες great hair days, πολύ γρήγορα.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα οφέλη του μπαμπού για τα μαλλιά ή πώς να μειώσεις τα μαλλιά με τριχόπτωση; Έχουμε συμβουλές και για αυτά!

*τριχόπτωση που οφείλετε στο σπάσιμο της τρίχας, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες

**δύναμη ενάντια στη φθορά του styling, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες.