Πώς να κάνεις τα λεπτά μαλλιά να δείχνουν πιο πυκνά


Ομορφιά
23/02/2023

Η άτονη και θαμπή όψη είναι συνήθως το παράπονο όσων έχουν λεπτά μαλλιά. Υπάρχει όμως ελπίδα! Κι αν κάποιες φορές νιώθεις ότι οι πιθανότητες για γεμάτη όψη, λιγοστεύουν, θυμήσου ότι τελικά κρύβεις έναν άσο στο μανίκι! Ενώ η διάμετρος κάθε τρίχας μπορεί να είναι πιο λεπτή από άλλες, όσοι έχουν λεπτή τρίχα ουσιαστικά έχουν περισσότερες τρίχες από άλλους! Και με τα σωστά προϊόντα, μπορείς να ενισχύσεις τον όγκο και την πυκνότητά τους, για πιο γεμάτη όψη κάθε μέρα. Αν λοιπόν ψάχνεις απάντηση στο «Γιατί τα μαλλιά μου είναι τόσο λεπτά;» και στο «Πώς να κάνω τα λεπτά μαλλιά να δείχνουν πιο πυκνά;», είσαι στο σωστό μέρος!

Αν τα μαλλιά σου άλλαξαν σε υφή και δομή τον τελευταίο καιρό, μπορεί να αναρωτιέσαι «Γιατί τα μαλλιά μου έγιναν τόσο λεπτά;». Δυστυχώς, το στρες, οι ορμονικές αλλαγές και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες δεν επηρεάζουν μόνο την επιδερμίδα αλλά και τη δύναμη των μαλλιών, το μήκος και την κατάστασή τους. Μπορείς όμως να επαναφέρεις τον έλεγχο!

Πώς να κάνω τα λεπτά μαλλιά μου πιο πυκνά;

Αποφάσισε ποια θα είναι η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου και προσάρμοσέ την ώστε να έχεις πυκνότητα, όγκο και γεμάτη όψη από την αρχή. Το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσεις ότι το σαμπουάν σου βοηθάει τα μαλλιά σου και… όχι το αντίθετο! Για να ενισχύσεις την πυκνότητα στα λεπτά μαλλιά σου, θα πρέπει να προσθέτεις όγκο και βάθος, σε κάθε βήμα. Το πιο αραιό λούσιμο σημαίνει ότι δεν αφαιρείς από τα μαλλιά τα φυσικά τους λιπίδια και το co-washing (καθαρισμός με conditioner πριν το σαμπουάν) μεταξύ των λουσιμάτων, επιτρέπει ένα φρεσκάρισμα, χωρίς την ταλαιπωρία του νερoύ και του styling.

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα για λεπτά μαλλιά;

Το καλύτερο σαμπουάν για λεπτά μαλλιά θα πρέπει να προσθέτει όγκο και ζωντάνια, καθαρίζοντας απαλά αλλά αποτελεσματικά, χωρίς να βαραίνει την τρίχα. Οι λέξεις-κλειδιά είναι «όγκος», «πυκνότητα» ή «χωρίς να βαραίνει» πάνω στις συσκευασίες, ώστε να ανυψώνεις την τρίχα από τη ρίζα. Συνδυάζοντας την καινοτόμα τεχνολογία με φυσικά συστατικά, η σειρά Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά περιέχει τη δύναμη της επιστήμης Pro-V με το ροδόνερο, τη βιοτίνη και το καστορέλαιο. Το Σαμπουάν Χωρίς Θειικά Άλατα Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά καθαρίζει απαλά τα ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, χαρίζοντάς τους τα συστατικά που χρειάζονται για να ενυδατωθούν. Το σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και σιλικόνη, ενδυναμώνει την τρίχα από μέσα, για περιποίηση χωρίς βάρος.

Όταν τα μαλλιά είναι καθαρά, είναι απαραίτητο να διατηρήσεις την ανάλαφρη περιποίηση και τον όγκο με το conditioner κι εδώ είναι που το Conditioner Χωρίς Σιλικόνη Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά βάζει τα δυνατά του! Χαρίζει στα μαλλιά συστατικά περιποίησης και βοηθά να αποκτήσεις μακριά και 100% πιο γεμάτα μαλλιά*!

Αφού λοιπόν έχεις κάνει τα βασικά βήματα, σειρά έχει ο τρόπος που κάνεις το styling καθώς και το χτένισμά σου, καθώς μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στα λεπτά και αδύναμα μαλλιά. Να τα μεταμορφώσουν δηλαδή από άτονα σε υπέροχα, τόσο γρήγορα όσο διαρκεί αυτή η πανεύκολη διαδικασία που αναφέρουμε συχνά: το στέγνωμα-χτένισμα γυρίζοντας το κεφάλι ανάποδα.

Ένας καλός κομμωτής είναι ο απόλυτος σύμμαχος αν θέλεις τα λεπτά μαλλιά σου να δείχνουν υπέροχα. Μίλησε λοιπόν μαζί του ώστε να βρείτε από κοινού ένα στιλ που χαρίζει στα μαλλιά σου μία φυσική κίνηση και μία πιο γεμάτη όψη που κολακεύει το σχήμα του προσώπου σου. Για τους περισσότερους τύπους λεπτών μαλλιών, ένα μεσαίου μήκους κούρεμα ή πιο κοντό, είναι συνήθως το καλύτερο. Ένα κούρεμα που σκοπό έχει να δείχνει τα μαλλιά σου πιο «γεμάτα», παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αίσθηση των πυκνών μαλλιών, οπότε μη φοβηθείς μία αλλαγή που θα σε ανανεώσει.

Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά η επιλογή προϊόντων styling, ειδικά σχεδιασμένων για ενίσχυση του όγκου, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στα λεπτά μαλλιά. Το Pantene Pro-V Miracles Ενίσχυση Όγκου Μαλλιών Grow Thick, είναι ένα καινοτόμο προϊόν μαλλιών για όγκο που κάνει ακριβώς όσα λέει πάνω στη συσκευασία, για ορατά πυκνότερη όψη και υφή. Μάλιστα, σε κάνει να φαίνεσαι ότι έχεις 6.500 περισσότερες τρίχες! Θαύμα; Χαρίζει υφή στα λεπτά μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται άμεσα πιο πυκνά.

Οπλισμένη με το σωστό know-how, προϊόντα και κούρεμα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα λούσιμο και ένα στέγνωμα για να απολαύσεις τα πιο πυκνά μαλλιά σου! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς να ενισχύσεις τον όγκο στα μαλλιά, διάβασε τον οδηγό, με tips από τους ειδικούς!

 

*σε σχέση με άλουστα μαλλιά