Πώς να ενισχύσεις τον όγκο στα μαλλιά


Ομορφιά
23/02/2023

Υπάρχει και αυτό το… mantra: «Όσον αφορά τις τσάντες και τα μαλλιά, όσο πιο “μεγάλα”, τόσο το καλύτερο». Τα μαλλιά που έχουν ζωντάνια και λάμψη, δείχνουν πιο υγιή και σίγουρα τα απαλά, πυκνά μαλλιά χαρίζουν μία glamorous πινελιά σε κάθε εμφάνιση. Δεν είναι τυχαίο που παραμένουν η πρώτη επιλογή για… το κόκκινο χαλί αλλά και για μία νύχτα έξω με τις φίλες! Με επίσημο ένδυμα ή όχι, τα μαλλιά με όγκο χαρίζουν σε κάθε γυναίκα έξτρα bonus γοητείας.

Αν τα μαλλιά σου χάνουν τον όγκο τους και δεν δείχνουν τόσο «ζωηρά» όσο παλιότερα, ίσως έχεις αρχίσει να αναζητάς τρόπους να ενισχύσεις τον όγκο τους. Και βρίσκεσαι στο σωστό σημείο και… άρθρο! Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τους πιο εύκολους τρόπους να τονώσεις τα μαλλιά σου, με όγκο που διαρκεί.

Va va voom, πρόσθεσε όγκο στα μαλλιά

Τα πυκνά μαλλιά που έχουν «κίνηση» βρίσκονται στο top των προτιμήσεων εδώ και δεκαετίες. Θυμήσου το «φουσκωμένο» λουκ της Μπριζίτ Μπαρντό, τα εντυπωσιακά μαλλιά της Σίντι Κρόφορντ στα 90ς αλλά και τα σημερινά πρότυπα, από την Μπιγιονσέ και την Τζένιφερ Λόπεζ στις αδελφές Καρντάσιαν. Τα μαλλιά με όγκο είναι αγαπημένο στιλ!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Η βάση για μαλλιά με υγιή εμφάνιση και όγκο είναι ο σωστός καθαρισμός και η περιποίηση που χαρίζει ζωντάνια και «ανύψωση» από το πρώτο κιόλας βήμα. Η νέα σειρά Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά είναι εμπλουτισμένη με συστατικά για θρέψη και αναδόμηση, συνδυάζοντας το ροδόνερο, τη βιοτίνη και το καστορέλαιο με τη δύναμη της επιστήμης Pro-V. Αν θέλεις να ενισχύσεις τον όγκο από τη ρίζα, όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου, επίλεξε ένα ελαφρύ σαμπουάν που θα αφαιρέσει τους συσσωρευμένους ρύπους, χωρίς να βαρύνει τα μαλλιά. Το Σαμπουάν Χωρίς Θειικά Άλατα Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά καθαρίζει απαλά τα ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, χαρίζοντάς τους τα συστατικά που χρειάζονται για να ενυδατωθούν, χωρίς να τα βαραίνει.

Η περιποίηση από τη ρίζα ως τις άκρες είναι απαραίτητη ώστε να χαρίσεις σε κάθε τούφα, ζωντάνια και όγκο. Και τα σαμπουάν χωρίς σιλικόνη ή θειικά άλατα είναι ιδανικά.

Πόσο συχνά λούζεσαι; Από τη μία, το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να βλάψει την τρίχα με τον επαναλαμβανόμενο καθαρισμό και από την άλλη, δεν θα πρέπει να αφήνεις μεγάλο διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδανικό είναι να λούζεσαι 1-2 φορές την εβδομάδα, αλλά μπορείς να προσαρμόσεις τη συχνότητα ανάλογα με το πώς αντιδρούν τα μαλλιά σου.

Για έξτρα δύναμη και όγκο, το επόμενο βήμα είναι το conditioner. Θυμήσου επίσης ότι στο λούσιμο θα πρέπει να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα και όχι σε μεγάλη ποσότητα. Επίλεξε ένα ελαφρύ conditioner για όγκο, όπως το Pantene Pro-V Miracles Conditioner Γεμάτα & Μακριά Χωρίς Σιλικόνη που περιποιείται την τρίχα από τη ρίζα ως την άκρη, χωρίς να τη βαραίνει. Εφάρμοσέ το από τη μέση ως τις άκρες των μαλλιών σου για να διατηρήσεις την ωραία υφή. Με πλούσια ενυδατική δράση, ενδυναμώνει από μέσα προς τα έξω και βοηθά να αποκτήσεις μακριά και 100% πιο γεμάτα μαλλιά*! Η εβδομαδιαία περιποίηση με το conditioner είναι must ώστε να διατηρείς τον όγκο και τη ζωντάνια, μετά από κάθε λούσιμο.

Συνέχισε την περιποίηση σου με τη Μάσκα Χωρίς Σιλικόνη Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά, με βιοτίνη συνδυασμένη με ροδόνερο (με αναζωογονητική δράση στο τριχωτό της κεφαλής), που αναδομεί την τρίχα από μέσα, και δυναμώνει τα μαλλιά χάρη στα ενισχυτικά μικροστοιχεία της. Έτσι, τα μαλλιά παρουσιάζουν μία φυσική ζωντάνια και γεμάτη όψη ενώ μην ξεχνάς ότι είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις το χτένισμα που θέλεις σε μαλλιά που είναι σωστά περιποιημένα!

Πώς να ενισχύσεις τον όγκο στα μαλλιά

Λίγο-πολύ, όλες έχουμε την τάση να κάνουμε ένα συγκεκριμένο χτένισμα ή να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας λιγότερο από όσο θα θέλαμε. Αυτοί όμως οι καθημερινοί παράγοντες (θερμότητα από το styling, σφιχτά πιασίματα, τα λάθος προϊόντα ή η μεγάλη ποσότητα από αυτά) μπορούν να φθείρουν τα μαλλιά και να σταθούν εμπόδιο στον όγκο που θέλεις. Από τη στιγμή που θα βάλεις ένα stop σε όλα αυτά, θα δεις τη διαφορά.

Ένας γρήγορος τρόπος να χαρίσεις στα μαλλιά σου έξτρα όγκο είναι να γυρίσεις το κεφάλι σου ανάποδα, όταν τα μαλλιά σου έχουν ήδη στεγνώσει κατά το 90% και να κατευθύνεις το πιστολάκι στις ρίζες για τα τελευταία λίγα λεπτά. Σαν ένα μίνι λίφτινγκ για τα μαλλιά σου, όταν τα στεγνώνεις με αυτόν τον τρόπο, οι ρίζες «σηκώνονται» από το τριχωτό της κεφαλής, για άμεσο… ύψος. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα και το φριζάρισμα, όπως το Pantene Pro-V Miracles Σπρέι Λαδιού 7 σε 1 για Ανάλαφρα Μαλλιά με καστορέλαιο, βιοτίνη και ροδόνερο, μπορείς να πετύχεις απίστευτο όγκο και πυκνότητα που διαρκεί.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, ο όγκος και η γεμάτη όψη στα μαλλιά σου θα είναι παιχνιδάκι! Για περισσότερα tips, μπορείς να μπεις και εδώ.

*σε σχέση με άλουστα μαλλιά