Νιώσε τα μαλλιά σου να ανθίζουν σε έξι βήματα


Ομορφιά
23/02/2023

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου δείχνουν άτονα, ξηρά, θαμπά, αδύναμα και δυσκολεύονται να μακρύνουν. Η διατροφή σου, η αλλαγή του καιρού, ο τρόπος ζωής σου, ακόμη και οι περιβαλλοντικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την όψη, αλλά και την υγεία των μαλλιών σου.

Πώς μπορείς να αποκτήσεις, λοιπόν, τα μακριά και 100% πιο γεμάτα μαλλιά που θέλεις και κατά συνέπεια, να ενισχύσεις την εμφάνισή σου και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου; Η άνοιξη αποτελεί την ιδανική εποχή για ανανέωση και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αξίζει να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου τώρα, προκειμένου να ανακαλύψεις πώς θα αλλάξεις ή θα αναβαθμίσεις τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, ώστε να έχουν τη γεμάτη και πλούσια όψη που επιθυμείς και φυσικά, να τα δεις να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Ιδού, λοιπόν, έξι βήματα που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις τα μαλλιά σου να… ανθίζουν φέτος την άνοιξη!

Επιλέγοντας ένα σαμπουάν που καθαρίζει απαλά τα ξηρά και αδύναμα μαλλιά

Το βασικό προϊόν περιποίησης των μαλλιών, είναι δίχως αμφιβολία το σαμπουάν. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά, δεν δίνουμε προσοχή στα συστατικά που περιλαμβάνει το σαμπουάν μας, θεωρώντας πως αξίζει να επενδύσουμε ή να ασχοληθούμε περισσότερο με τα προϊόντα που λειαίνουν τα μαλλιά, όπως τα conditioners και τις μάσκες. Ωστόσο, επειδή ακριβώς η καθαριότητα αποτελεί το πρώτο βήμα για όμορφα μαλλιά, αξίζει να προσέχεις περισσότερο στο εξής τι σαμπουάν χρησιμοποιείς. Ειδικότερα, αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και αδύναμα και θέλεις σύντομα να τα δεις να είναι πιο γεμάτα και μακριά, είναι σημαντικό να επιλέγεις σαμπουάν που δεν περιέχουν θειικά άλατα και τα οποία ενυδατώνουν και καθαρίζουν απαλά τα ξηρά και αδύναμα μαλλιά.

Η πρότασή μας: Δοκίμασε το σαμπουάν Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά Σαμπουάν Χωρίς Θειικά και θα μας θυμηθείς. Καθαρίζει απαλά τα ξηρά και αδύναμα μαλλιά, χαρίζοντάς τους τα συστατικά που χρειάζονται για να ενυδατωθούν και σταδιακά, να είναι και να δείχνουν πιο γεμάτα και να αρχίσουν να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Νιώσε τα μαλλιά σου να ανθίζουν σε έξι βήματα

Λέγοντας «όχι» στη σιλικόνη και «ναι» στη βιοτίνη και το ροδόνερο

Το δεύτερο βήμα που αξίζει να ακολουθήσεις για να δεις τα μαλλιά σου να ανθίζουν αυτή την άνοιξη, είναι το να επιμένεις λίγο περισσότερο στο σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς συχνά προϊόντα και συσκευές styling και ταλαιπωρείς λίγο παραπάνω τα μαλλιά σου, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε ένα σαμπουάν με πολύτιμα συστατικά περιποίησης και χωρίς σιλικόνη, το οποίο θα βοηθά τα μαλλιά σου να αντιστέκονται στη φθορά από το styling. Δύο συστατικά που φέρονται, λοιπόν, να ευνοούν την πυκνότητα των μαλλιών και να τα βοηθούν να μακραίνουν πιο γρήγορα, είναι το ροδόνερο και η βιοτίνη. Έχεις κάθε λόγο, λοιπόν, να στραφείς σε ένα σαμπουάν που περιέχει και τα δύο.

Η πρότασή μας: Αν θέλεις να αποκτήσεις αυτή την άνοιξη πυκνά και μακριά μαλλιά, δοκίμασε το Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά Σαμπουάν. Συνδυάζει τη δύναμη της επιστήμης Pro-V με τη βιοτίνη και το ροδόνερο, δεν περιέχει σιλικόνη και βοηθά τα μαλλιά να αντιστέκονται στη φθορά από το styling, χαρίζοντάς τους πολύτιμα συστατικά περιποίησης. Ό,τι χρειάζονται, δηλαδή, για να ενυδατωθούν, να δυναμώσουν και να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Νιώσε τα μαλλιά σου να ανθίζουν σε έξι βήματα

Προσπάθησε να μην προσπερνάς ποτέ το conditioner

Αλήθεια, έχεις δοκιμάσει να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, χωρίς να βάλεις conditioner μετά το λούσιμο; Αν το έχεις επιχειρήσει, πιθανότατα αναγνωρίζεις την αξία του μαλακτικού. Όπως ακριβώς το σώμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται περιποίηση για να είναι απαλά και όμορφα και να δυναμώνουν με κάθε λούσιμο. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να εντάξεις στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σου ένα conditioner το οποίο περιέχει συστατικά που περιποιούνται τα μαλλιά, όπως το ροδόνερο και η βιοτίνη που προαναφέραμε.

Η πρότασή μας: Στη νέα σειρά Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά, θα ανακαλύψεις επίσης το Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά Conditioner. Δεν περιέχει σιλικόνη και βοηθά τα μαλλιά να αντιστέκονται στη φθορά από το styling, χαρίζοντάς τους συστατικά περιποίησης, έτσι ώστε να αποκτήσεις τα πυκνά και μακριά μαλλιά που επιθυμείς.

Επιλέγοντας μία ανάλαφρη μάσκα μαλλιών με ενισχυτικά μικροστοιχεία

Για να γίνουν και να δείχνουν τα μαλλιά 100% πιο γεμάτα* και να αρχίσουν να μακραίνουν πιο γρήγορα, από τη ρουτίνα περιποίησής σου καλό είναι να μην απουσιάζει μία μάσκα μαλλιών. Δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιείς κάθε φορά που λούζεσαι, όμως καλό είναι να επιλέγεις να τη βάζεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Γιατί; Διότι θα ενισχύσει την προσπάθειά σου να ενδυναμώσεις και να ενυδατώσεις περισσότερο τα μαλλιά σου. Το στοιχείο-«κλειδί» που θα κάνει τη διαφορά στην περίπτωση της μάσκας μαλλιών, είναι το να προτιμήσεις ένα προϊόν το οποίο δυναμώνει αλλά δεν βαραίνει την τρίχα, δεν έχει σιλικόνη και περιέχει συστατικά περιποίησης για τα μαλλιά.

Η πρότασή μας: Δοκίμασε την Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά Μάσκα μαλλιών. Δεν περιέχει σιλικόνη και διαθέτει ενισχυτικά μικροστοιχεία που δυναμώνουν από μέσα προς τα έξω τα μαλλιά ενάντια στη φθορά από το styling και μάλιστα, χωρίς να τα βαραίνει.

Νιώσε τα μαλλιά σου να ανθίζουν σε έξι βήματα

Δοκίμασε να στραφείς σε ένα δυναμωτικό προϊόν ενίσχυσης όγκου

Στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα αδύναμα και λεπτά και αισθάνεσαι ότι χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση για να πυκνώσουν και να αρχίσουν να μακραίνουν, τότε αξίζει να στραφείς σε ένα προϊόν ενίσχυσης όγκου μαλλιών. Ουσιαστικά, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα προϊόν το οποίο χαρίζει στα μαλλιά πυκνότερη όψη και υφή από τη ρίζα. Για να είναι η επιλογή σου όσο πιο αποτελεσματική γίνεται, φρόντισε απλώς το προϊόν που θα επιλέξεις να περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και την ενυδάτωση των μαλλιών, όπως το ροδόνερο, η βιοτίνη, η βιταμίνη Β3 και η πανθενόλη, δηλαδή στοιχεία που θα βοηθήσουν τα μαλλιά να πυκνώσουν, να δυναμώσουν και συνεπώς, να αρχίσουν να μακραίνουν.

Η πρότασή μας: Το προϊόν ενίσχυσης όγκου μαλλιών Pantene Pro-V Miracles Grow Thick συνιστά μία εξαιρετική επιλογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού αυξάνει τον όγκο των μαλλιών και σε κάνει να φαίνεσαι ότι έχεις έως και 6.500 περισσότερες τρίχες! Βλέπεις, έχει μία ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση για λεπτά ή αδύναμα μαλλιά, που χαρίζει πυκνότερη όψη και υφή ξεκινώντας από τη ρίζα, ενώ η πανίσχυρη σύνθεσή του με ενισχυτικά μικροστοιχεία, συνδυάζει τη δύναμη Pro-V με το ροδόνερο, τη βιοτίνη, τη βιταμίνη Β3 και την πανθενόλη.

Νιώσε τα μαλλιά σου να ανθίζουν σε έξι βήματα

Το απαραίτητο λαδάκι που θα τελειοποιήσει τα αποτελέσματα

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πλειονότητα των beauty bloggers ανά τον κόσμο, επιλέγει να χρησιμοποιεί συχνά λάδια περιποίησης για τα μαλλιά. Πρόκειται για το τελευταίο αλλά αναμφίβολα πολύτιμο βήμα για μία ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών και σίγουρα αξίζει να το εντάξεις και εσύ στην καθημερινότητά σου. Στην περίπτωση που θέλεις, βέβαια, να αποκτήσεις μαλλιά πυκνά, γεμάτα και πιο μακριά, δεν θα επενδύσεις σε οποιοδήποτε λάδι για τα μαλλιά, αλλά θα στραφείς σε ένα σπρέι λαδιού που περιέχει θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά -όπως το καστορέλαιο, η βιοτίνη και το ροδόνερο- και το οποίο δεν βαραίνει την τρίχα.

Η πρότασή μας: Για εμάς το Pantene Pro-V Σπρέι Λαδιού 7 σε 1 για ανάλαφρα μαλλιά είναι must. Διότι όχι μόνο περιέχει καστορέλαιο, βιοτίνη και ροδόνερο, αλλά χάρη στη δύναμη Pro-V, δυναμώνει τα αδύναμα μαλλιά ενάντια στη φθορά από το styling, προστατεύει από το σχηματισμό ψαλίδας, βοηθά τα μαλλιά να ξεμπερδεύονται ευκολότερα, προστατεύει τα αδύναμα μαλλιά από τα εργαλεία θερμότητας, παρέχει ελαφριά λάμψη, τιθασεύει τις τρίχες που φριζάρουν και πετούν και χαρίζει ένα απαλό αναζωογονητικό άρωμα.

Νιώσε τα μαλλιά σου να ανθίζουν σε έξι βήματα

Αυτά είναι, λοιπόν, τα έξι βήματα που θα σε βοηθήσουν να δεις και να νιώσεις τα μαλλιά σου να ανθίζουν αυτή την άνοιξη. Αν θέλεις να αποκτήσεις μακριά και 100% πιο γεμάτα μαλλιά*, στη νέα σειρά Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι και δη, προϊόντα που δεν περιέχουν σιλικόνη ή θειικά άλατα και περιέχουν τα συστατικά που χρειάζονται τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά σου, δηλαδή το ροδόνερο και τη βιοτίνη!

*σε σχέση με άλουστα μαλλιά