Μακριά και πυκνά μαλλιά με ροδόνερο και βιοτίνη


Ομορφιά
23/02/2023

Σύμφωνα με τις κορυφαίες τάσεις του 2021 στο hairstyle, τα μακριά, πυκνά μαλλιά με αραιές αφέλειες, επιστρέφουν από τη δεκαετία του ‘60 για να «απογειώσουν» τις εμφανίσεις μας. Αυτή η επιστροφή βέβαια, μας δημιουργεί κάποιους προβληματισμούς, καθώς οι περισσότερες από εμάς, δεν διαθέτουμε την «πλούσια» και μακριά κόμη που επιθυμούμε και η οποία μπορεί να υποστηρίξει τις αφέλειες, παρότι έχουμε προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μακρύνουμε τα μαλλιά μας και να τους χαρίσουμε επιπλέον πυκνότητα. Ωστόσο, πόσο σίγουρες είμαστε ότι έχουμε επενδύσει όντως στα κατάλληλα, ευεργετικά μέσα και συστατικά, τα οποία θα μας προσφέρουν τα μακριά και πυκνά μαλλιά που ονειρευόμαστε;

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούμε καθημερινά και στα ευεργετικά συστατικά που περιέχουν. Λαμβάνοντας υπόψη μας τη γνώμη των ειδικών, λοιπόν, τα μυστικά για μακριά μαλλιά, είναι το ροδόνερο και η βιοτίνη! Πιο συγκεκριμένα, το ροδόνερο για τα μαλλιά, είναι ένα συστατικό εξαιρετικά δημοφιλές για τις αντιοξειδωτικές και τονωτικές του ιδιότητες, ενώ η βιοτίνη ενισχύει και διατηρεί την υγεία των μαλλιών, αφού είναι το απαραίτητο στοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να συνθέσει την κερατίνη, το βασικό δομικό συστατικό της τρίχας. Συνεπώς, μία ισχυρή σύνθεση που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ροδόνερου και βιοτίνης για μαλλιά, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε 100% πιο γεμάτα* και μακριά μαλλιά.

Tips για μακριά και πυκνά μαλλιά

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία σειρά από δοκιμασμένα tips για μακριά μαλλιά, ενώ αποκαλύπτουμε τα ευεργετικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που αξίζουν μία θέση στο ράφι του μπάνιου μας, για να χαρίσουμε στα μαλλιά μας το μάκρος και την πυκνότητα που επιθυμούμε. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τα μυστικά!

1. Επενδύουμε σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών με τα κατάλληλα συστατικά

Τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε κατά τη διαδικασία του λουσίματος, διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσουμε τα μακριά μαλλιά που επιθυμούμε. Συνεπώς, επενδύοντας σε ένα καινοτόμο σαμπουάν όπως το Pantene Pro-V Γεμάτα & Μακριά Σαμπουάν Χωρίς Θειικά Άλατα, με βιοτίνη και ροδόνερο το οποίο καθαρίζει απαλά τα ξηρά και αδύναμα μαλλιά χαρίζοντάς τους τα  συστατικά που χρειάζονται για να ενυδατωθούν, μειώνοντας έτσι σημαντικά την τριχόπτωση και το σπάσιμο των τριχών - δύο από τους βασικούς λόγους που επιβραδύνουν και εμποδίζουν την επιμήκυνση των μαλλιών μας. Εναλλακτικά, υπάρχει και το Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά Σαμπουάν, το οποίο δεν περιέχει σιλικόνη και είναι εξίσου ευεργετικό για το μάκρος και την πυκνότητα των μαλλιών.

2. Προσφέρουμε ένα «ελιξίριο» βιοτίνης και ροδόνερου στα μαλλιά

Όσες από εμάς έχουμε λεπτή και αδύναμη τρίχα, ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο και χρονοβόρο, να αποκτήσουμε τα «πλούσια», πυκνά μαλλιά που ονειρευόμαστε όμως, σε αυτό θα μας βοηθήσει το μυστικό για μακριά μαλλιά, δηλαδή ένα «ελιξίριο» που περιλαμβάνει ροδόνερο και βιοτίνη. Αυτό δεν είναι άλλο από το καινοτόμο προϊόν ενίσχυσης όγκου μαλλιών Pantene Pro-V Miracles Grow Thick, το οποίο, εκτός από ροδόνερο και βιοτίνη, περιλαμβάνει επίσης βιταμίνη B3 και πανθενόλη, αυξάνοντας έτσι τον όγκο των τριχών, τόσο ώστε να φαίνεται πως έχουμε έως και 6.500 τρίχες παραπάνω!

Μακριά και πυκνά μαλλιά με ροδόνερο και βιοτίνη

3. Επιλέγουμε την κατάλληλη θερμοκρασία για το λούσιμο

Σίγουρα οι περισσότερες από εμάς απολαμβάνουμε το ζεστό νερό ενώ λουζόμαστε, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά μας, τα οποία σε βάθος χρόνου αφυδατώνονται και χάνουν τη λάμψη τους εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Επιλέγοντας, λοιπόν, μία πιο χλιαρή και «φιλική» θερμοκρασία για τα μαλλιά μας, θα δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες για να αποκτήσουν την πυκνότητα αλλά και τη λάμψη που θέλουμε.

4. Διαμορφώνουμε μία ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών

Ένα λάθος που κάνουμε αρκετές από εμάς, είναι πως περιμένουμε να αποκτήσουμε πυκνά μαλλιά, χωρίς να έχουμε στο μπάνιο μας τα κατάλληλα προϊόντα. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως δεν αρκεί να χρησιμοποιούμε μόνο σαμπουάν και conditioner για να περιποιηθούμε σε βάθος την τρίχα, αλλά αξίζει να επενδύσουμε σε μία προηγμένη μάσκα μαλλιών, όπως η Pantene Pro-V Γεμάτα & Μακριά Μάσκα Μαλλιών χωρίς σιλικόνη, η οποία περιέχει ενισχυτικά μικροστοιχεία και δυναμώνει τα μαλλιά ενάντια στη φθορά από το styling, από μέσα προς τα έξω, χωρίς να τα βαραίνει.

5. Αφήνουμε ελεύθερα τα μαλλιά και δεν τα σφίγγουμε

Μπορεί ένας ψηλός κότσος να μας δίνει μερικούς… έξτρα πόντους στυλ και μία μοναδική εμφάνιση, όμως τα καθημερινά χτενίσματα και συγκεκριμένα εκείνα που σφίγγουν ιδιαίτερα τα μαλλιά, εμποδίζουν την ανάπτυξη των τριχών. Για να τα «ξεκουράσουμε», λοιπόν, μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα προϊόν όπως το Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά Conditioner χωρίς σιλικόνη, που βοηθά τα μαλλιά να αντιστέκονται στη φθορά από το styling, χαρίζοντάς τους συστατικά περιποίησης, έτσι ώστε να αποκτήσουμε τα πυκνά και μακριά μαλλιά που επιθυμούμε.

6. Αλλάζοντας συνήθειες στο χτένισμα των μαλλιών μας

Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε συνηθίσει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας, έχει μεγάλη σημασία για το μήκος και την πυκνότητά τους. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όμως, πως ένα απαλό χτένισμα κάθε πρωί, δεν αρκεί για να αποκτήσουμε μακριά και πυκνά μαλλιά. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να καλέσουμε… ενισχύσεις για το καθημερινό μας χτένισμα, επιλέγοντας έναν «σύμμαχο» 7 σε 1, που διαθέτει τη δύναμη Pro-V και μεταξύ άλλων, καστορέλαιο, βιοτίνη και ροδόνερο για μαλλιά, όπως το Pantene Pro-V Σπρέι Λαδιού 7 σε 1 για Ανάλαφρα Μαλλιά. Δυναμώνει τα αδύναμα μαλλιά ενάντια στη φθορά από το styling, προστατεύει από τον σχηματισμό ψαλίδας, βοηθά τα μαλλιά να ξεμπερδεύονται ευκολότερα, τα προστατεύει από τα εργαλεία θερμότητας, παρέχει ελαφριά λάμψη, τιθασεύει τις τρίχες που φριζάρουν και πετούν και χαρίζει ένα απαλό, αναζωογονητικό άρωμα.

Μακριά και πυκνά μαλλιά με ροδόνερο και βιοτίνη

Αν θέλεις, λοιπόν, να ακολουθήσεις τις τάσεις της νέας σεζόν στα μαλλιά, το πρώτο βήμα που αξίζει να κάνεις, είναι το να επενδύσεις στη νέα σειρά Pantene Pro-V Miracles Γεμάτα & Μακριά με βιοτίνη και ροδόνερο, η οποία θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τα γεμάτα και μακριά μαλλιά που επιθυμείς. Με λίγα λόγια, στην περίπτωση που μέχρι προσφάτως αναρωτιόσουν «πώς να αποκτήσω μακριά μαλλιά», τώρα γνωρίζεις τα tips που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις!

*σε σύγκριση με άλουστα μαλλιά