Πώς θα προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το χειμώνα


Ομορφιά
25/10/2019
Έτσι θα διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες!

Ο Νοέμβριος είναι ήδη εδώ και η επιδερμίδα μας ζητά τη βοήθειά μας. Με τον υδράργυρο κάθε μέρα να πέφτει όλο και περισσότερο, τον αέρα να γίνεται όλο και πιο ψυχρός και εμάς να μπαινοβγαίνουμε από ζεστές αίθουσες στο απόλυτο κρύο, το δέρμα μας γίνεται αναπόφευκτα ένα από τα «θύματα» των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο δύσκολο είναι για εμάς να προσαρμοστούμε ψυχολογικά σε κάθε εποχή, το ίδιο τείνει να συμβαίνει και με τον οργανισμό μας. Μεταβολές που ίσως σε εμάς φαίνονται αμελητέες, όπως για παράδειγμα η πτώση της θερμοκρασίας, γίνονται με άλλον τρόπο και σε άλλο βαθμό αντιληπτές από το σώμα μας.

Ακριβώς γι’ αυτό, όπως συμβαίνει με τις διατροφικές μας επιλογές ή τα ρούχα που φοράμε, έτσι πρέπει κάθε εποχή να ακολουθούμε και μία διαφορετική ρουτίνα περιποίησης, ανάλογη με τις συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό περιβάλλον, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ακέραιη την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας μας.

Μικρότερης διάρκειας ντους

Μπορεί τα ζεστά και μεγάλης διάρκειας ντους να είναι μία από τις «ιεροτελεστίες» που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ωφέλιμα για την επιδερμίδα μας. Αντίθετα, έχει αποδειχθεί πως σε βάθος χρόνου, οι υψηλές θερμοκρασίες στο ντους τείνουν να προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ιδανικότερο θα ήταν να επισπεύσεις τη διαδικασία του μπάνιου, σπρώχνοντας το μοχλό από την ένδειξη «καυτό», στο «ζεστό» προς «χλιαρό». Βγαίνοντας από το ντους, άσε το σώμα σου να στεγνώσει από μόνο του, καθώς εσύ θα απλώνεις πάνω του μία ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Πώς θα προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το χειμώνα

Παντού και πάντα αντηλιακό!

Μην αφήσεις την έντονη συννεφιά ή την κακοκαιρία να σε ξεγελάσουν. Το αντηλιακό είναι το πιο χρήσιμο και must beauty item για κάθε εποχή! Παρότι η θερμοκρασία είναι σαφώς χαμηλότερη, η επικινδυνότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας, δυστυχώς παραμένει η ίδια και τη χειμερινή περίοδο. Πανάδες, σημάδια, φαινόμενο της φωτογήρανσης και μελανώματα, είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές συνέπειες που δεν κάνουν καμία διάκριση από εποχή σε εποχή. Ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό, μπορείς να επιλέξεις ένα make up το οποίο να σου προσφέρει την ελάχιστη προστασία, δηλαδή από SFP 15 και πάνω.

Μην ξεχνάς τα γάντια σου

Μπορεί οι περισσότεροι να περιμένουν την εμφάνιση του χιονιού για να φορέσουν τα γάντια τους, αν όμως τα χέρια σου δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες και με τα «πρώτα» κρύα χάνουν την ελαστικότητά τους και «σκάνε», φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα ζευγάρι καλά γάντια, τα οποία θα προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα των άκρων σου, πριν προλάβει να τα «αγγίξει» το έντονο κρύο. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να εφαρμόζεις και μία ειδικά σχεδιασμένη κρέμα χεριών έπειτα από κάθε πλύσιμο, η οποία θα καταπραΰνει τα σημεία που είναι πιο ευαίσθητα και κοκκινισμένα.

Extra tip: Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα χείλη σου, γι’ αυτό φρόντισε να μην λείπει ούτε στιγμή το lip balm από το νεσεσέρ που κουβαλάς κάθε μέρα μαζί σου.

Πώς θα προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το χειμώνα

Επίλεξε την κατάλληλη διατροφή

Ο μεγαλύτερος «σύμμαχος» της επιδερμίδας σου ενάντια στις καιρικές συνθήκες, δεν είναι μόνο η σωστή περιποίηση, αλλά και η διατροφή. Κατά τους χειμερινούς μήνες, τροφές «πλούσιες» σε ω3 λιπαρά οξέα, όπως είναι η σαρδέλα, ο σολομός, τα καρύδια και τα πράσινα λαχανικά είναι σημαντικό να υπάρχουν στα γεύματά μας, καθώς μπορούν να ανακουφίσουν το ερεθισμένο δέρμα και να βελτιώσουν την όψη του. Στον αντίποδα, επεξεργασμένες τροφές, με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, μπορούν να προκαλέσουν εσωτερικές φλεγμονές στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, επιφέροντας συνεπώς μολύνσεις (σπυράκια) στην επιφάνειά του.