Πώς θα φροντίσεις αποτελεσματικά την ξηρή επιδερμίδα το καλοκαίρι


Ομορφιά
1/07/2019
Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας που διαθέτεις, γνωρίζεις καλά πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αξίζει να δίνεις περισσότερη σημασία στη φροντίδα του δέρματός σου, τόσο λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας όσο και των υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, στην περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι γενικά ευαίσθητη και ξηρή, τότε οφείλεις να είσαι περισσότερο προσεκτική σε ό,τι αφορά τον τρόπο που την περιποιείσαι, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, τις καθημερινές, καλοκαιρινές σου συνήθειες και φυσικά, τον τρόπο που ξυρίζεσαι ούτως ώστε να έχεις απαλή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις προκειμένου να ενημερωθείς πλήρως για τα βήματα που αξίζει να ακολουθείς την περίοδο που διανύουμε, ώστε να φροντίζεις καθημερινά σε βάθος την ξηρή επιδερμίδα σου.

Άλλαξε τη ρουτίνα του ντους σου

Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως ο τρόπος που απολαμβάνεις το ντους σου μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα σου. Για να περιορίσεις το πρόβλημα της ξηρότητας, προσπάθησε να μην περνάς περισσότερα από δέκα λεπτά της ώρας στην ντουζιέρα ή την μπανιέρα σου και φρόντισε να αποφεύγεις να κάνεις ντους πάνω από μία φορά την ημέρα. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό ή ζεστό νερό, διότι το καυτό απορροφά την υγρασία και απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου.

Κάνε απολέπιση και μην ξεχνάς την ενυδατική σου κρέμα

Έπειτα από το ολιγόλεπτο ντους σου, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου σε καθημερινή βάση ένα ενυδατικό προϊόν. Προτίμησε μία κρέμα από μία λοσιόν διότι θα ενυδατώσει σε μεγαλύτερο βάθος το δέρμα σου. Καλό είναι να τη χρησιμοποιείς αμέσως μετά το μπάνιο, όταν και η επιδερμίδα σου είναι νωπή, προκειμένου να «κλειδώνεις» την υγρασία σε αυτή. Για να γίνει καλύτερη απορρόφηση της ενυδατικής σου κρέμας, βέβαια, καλό είναι να έχει προηγηθεί και απολέπιση. Το γεγονός πως έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις scrub τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ιδιαίτερα απαλές κινήσεις για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους.

Βρες την κατάλληλη τεχνολογία ξυρίσματος για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Αν θέλεις να φροντίσεις την ξηρή σου επιδερμίδα αυτό το καλοκαίρι, τότε σίγουρα πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου στη διαδικασία του ξυρίσματος: Από το πώς και το πότε θα ξυριστείς, μέχρι τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις. Τρία είναι τα SOS tips στη συγκεκριμένη περίπτωση: Το πρώτο είναι το να ξυρίζεσαι πάντα μόνο εφόσον έχεις βρέξει την επιδερμίδα σου ή έχεις εφαρμόσει ένα ειδικό τζελ σε αυτή, το δεύτερο να ξυρίζεσαι προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες και το τρίτο -και ενδεχομένως πιο σημαντικό- είναι το να βρεις την κατάλληλη ξυριστική μηχανή που θα σου προσφέρει το πιο απαλό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς! Στην περίπτωση που έχεις ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, η νέα Venus Sensitive με Skin Elixir είναι ό,τι χρειάζεσαι. Η τεχνολογία Skin Elixir προσφέρει την τέλεια δόση προστασίας για την ευαίσθητη επιδερμίδα και θα τη βρεις στην ξυριστική μηχανή Smooth Sensitive και στα ξυραφάκια μίας χρήσης Venus Sensitive και Venus 3 Sensitive.

Αξίζει ακόμη να γνωρίζεις πως τα προϊόντα της σειράς Venus Smooth Sensitive διαθέτουν πιο ενισχυμένες λιπαντικές ταινίες που «γλιστρούν» στο δέρμα για έξτρα άνεση και προστασία και θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μακριά τις κοκκινίλες, την αίσθηση «τραβήγματος» και τους ερεθισμούς. Δοκίμασέ τη και θα δεις πως με μία μόνο κίνηση, θα έχεις βαθύ ξύρισμα, επιδερμίδα που δεν ερεθίζεται πια (όπως συνέβαινε με τα απλά ξυραφάκια) και είναι 100% απαλή.

Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα body mist

Τι άλλο αξίζει να κάνεις για να περιποιηθείς σωστά την ξηρή σου επιδερμίδα αυτό το καλοκαίρι; Να φροντίσεις να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα body mist. Και αυτό διότι θα προσφέρει στο δέρμα σου την απαραίτητη δόση ενυδάτωσης και αναζωογόνησης που χρειάζεται -ειδικότερα κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου που διανύουμε. Φρόντισε απλώς να είναι πραγματικά ανάλαφρο και alcohol free, για να μην σου προκαλέσει ερεθισμούς.

Δοκίμασε να στραφείς στην Αλόη Βέρα

Γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και καλλυντικές για την επιδερμίδα ιδιότητες, η Αλόη Βέρα αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα δώρο της Φύσης προς όλους -και ειδικότερα σε εκείνους που έχουν ξηρή επιδερμίδα. Καλό είναι, λοιπόν, να στραφείς αυτό το καλοκαίρι σε προϊόντα τα οποία την περιέχουν. Από ενυδατικές κρέμες και αφρόλουτρα ως τις ξυριστικές σου μηχανές! Μπορείς ακόμη να φυτέψεις μία Αλόη στο μπαλκόνι σου και να ετοιμάζεις στο εξής τις δικές σου DIY beauty συνταγές ή απλώς, να εφαρμόζεις τον χυμό της στο δέρμα ή τα μαλλιά σου για επιπλέον ενυδάτωση.

Προσπάθησε να αποφεύγεις τα… κλιματιστικά

Αν δεν αντέχεις τη ζέστη, τότε ενδεχομένως θα δυσκολευτείς με αυτό το βήμα. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως ο ξηρός αέρας από το air condition απορροφά την υγρασία από τον αέρα και συνεπώς, αφυδατώνει το δέρμα σου -αν περνάς όλη την ημέρα σε χώρους με κλιματισμό. Αν δεν μπορείς να αποφεύγεις το air condition, φρόντισε τουλάχιστον να ενυδατώνεις πολύ καλά το δέρμα σου σε καθημερινό επίπεδο!

Προσπάθησε να αποφεύγεις τα… κλιματιστικά